Reţeaua de canalizare pozata de-a lungul drumurilor judeţene DJ703A şi DJ703E are o lungime totală de 5.640 m. Reţeaua de canale colectoare amplasată de-a lungul drumului comunal DC 176 are o lungime totală de 4.200 m.
Reţeaua va avea diametrul Dn 250 mm şi va fi executată din tubulatură de PVC SN4.
Pozarea conductelor va fi la minim 1,20 m adâncime, sub limita de îngheţ, cu o pantă care să asigure viteza de autocurăţire o...
Reţeaua de canalizare pozata de-a lungul drumurilor judeţene DJ703A şi DJ703E are o lungime totală de 5.640 m. Reţeaua de canale colectoare amplasată de-a lungul drumului comunal DC 176 are o lungime totală de 4.200 m.
Reţeaua va avea diametrul Dn 250 mm şi va fi executată din tubulatură de PVC SN4.
Pozarea conductelor va fi la minim 1,20 m adâncime, sub limita de îngheţ, cu o pantă care să asigure viteza de autocurăţire optimă (minim 0,7 m/s) pe întreaga reţea.
Pentru asigurarea în exploatare a unei funcţionări optime, pe traseul reţelei de canalizare s-au prevăzut 231 de cămine de vizitare din elemente prefabricate din beton armat, prevăzute cu trepte de acces în interior.
Racordurile consumatorilor (157 buc) la reţeaua de canalizare menajera se vor realiza din conducte din PVC, SN4, cu diametrul Dn 125 mm. Racordurile vor fi executate până la limita de proprietate şi vor cuprinde inclusiv căminul de racord amplasat în domeniu public, pe trotuar sau în spaţiul verde.
Staţia de epurare mecano-biologică a apelor uzate (Qu zi max =277,85 mc/zi, Qu orar max = 8,04 l/s). Staţia de epurare este calculată pentru 1.714 locuitori echivalenţi.
Evacuarea apelor epurate se va face gravitaţional.
Schema de epurare cuprinde următoarele obiecte tehnologice:
a) Reţele tehnologice
b) Cămine de canalizare
c) Treaptă de epurare mecanică primară
d) Bazin de egalizare, omogenizare şi pompare apă menajeră
e) Treaptă de epurare mecanică finală
f) Treaptă de epurare biologică
g) Unitate de dezinfecţie cu ultraviolete
h) Unitate de stocare şi dozare coagulant
i) Bazin colectare şi pompare sediment
j) Unitate de deshidratare sediment
k) Platformă depozitare containere deşeuri
Evacuarea apelor epurate se va face în râul Cotmeana, în dreptul staţiei de epurare, printr-o conductă PVC (L = 100 m, Dn = 300 mm). La evacuare, conducta va fi încastrată în masiv de beton armat, iar taluzul va fi protejat prin pereu din gabioane şi gură de vărsare betonată.
Datorită configuraţiei terenului şi evitarea pozării colectoarelor de canalizare la adâncimi mari, pe traseul reţelei de-a lungul DJ703A şi DJ703E se vor amplasa patru staţii de pompare, iar pe traseul reţelei de-a lungul DC 176 se vor amplasa două staţii de pompare.
Apa tehnologica necesara pentru Unitatea de deshidratare, grătarul mecanic, hidrant şi diverse spălări si apa potabila pentru Containerul de personal, vor fi preluate din reţeaua de apă potabilă printr-un branşament în lungime de 300 m. Branşamentul se va realiza din conductă de polietilena de înaltă densitate cu diametrul de 63 mm.
Staţia de epurare se va alimenta de la reţeaua stradala prin intermediul unui bloc de măsură şi protecţie trifazat, printr-un racord în lungime de 40 m.
Alimentarea cu energie electrică a staţiilor de pompare ape uzate se va realiza din reţeaua de joasă tensiune existentă în zonă, printr-un racord electric în lungime de 30 m fiecare.
Împrejmuiri: în jurul staţiei de epurare şi a staţiilor de pompare ape uzate.