Scopul achiziţiei constă în execuţia de lucrări "Staţie de pompare ape uzate menajere şi branşament electric pe str. Adevărului, municipiul Oradea, judeţul Bihor".
Lucrările de execuţie se vor realiza conform proiectului tehnic, anexat documentaţiei de atribuire.
Valoarea estimată a fost prevăzută şi stabilită de proiectantul lucrării, prin devizul general al proiectului tehnic şi aprobată în comisia tehnică a entităţii co...
Scopul achiziţiei constă în execuţia de lucrări "Staţie de pompare ape uzate menajere şi branşament electric pe str. Adevărului, municipiul Oradea, judeţul Bihor".
Lucrările de execuţie se vor realiza conform proiectului tehnic, anexat documentaţiei de atribuire.
Valoarea estimată a fost prevăzută şi stabilită de proiectantul lucrării, prin devizul general al proiectului tehnic şi aprobată în comisia tehnică a entităţii contractante.
Valoarea estimată (fără TVA) a contractului este 506.823,89 lei fără TVA., cuprinde:
Cap. 2 - Cheltuieli pentru asigurarea utilităţilor necesare obiectivului de investiţii
(bransament electric): = 20.000,00 lei fără TVA.;
Cap. 4.-Cheltuieli pentru investiţia de bază (C+M): = 481.337,15 lei fără TVA., cuprinzând:
4.1.Construcţii-Instalaţii - SPAU Adevărului (Reţea refulare + Reţea canalizare +
Montaj): 274.337,15 lei fără TVA;
4.3. Utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale care necesită montaj – SPAU
Adevărului: 207.000,00 lei fără TVA.
Cap. 5. - Alte cheltuieli – 5.1. Organizarea de şantier =5.486,74 lei fără TVA.
Prin realizarea staţiei de pompare, apele uzate menajere din zonă, vor fi pompate în colectorul de pe str. Adevărului, eliminându-se astfel suprasolicitarea SPAU existent şi inundarea zonei cu ape uzate menajere.
Prezenta procedură tratează lucrările de execuţie, a unei staţii de pompare ape uzate, a branşamentului electric al acesteia şi al conductei de refulare aferente.
Prin implementarea lucrărilor de investiţii propuse, locuitorii din zonele de mai sus menţionate vor putea beneficia de servicii de alimentare cu apă şi canalizare menajeră conform standardelor în vigoare.
Execuţia lucrării:
Staţia de pompare prefabricată din poliesteri armaţi cu fibră de sticlă, va refula apele uzate menajere colectate din zona str. Adevărului în reţeaua de canalizare menajeră existentă de pe această stradă, conform proiectului tehnic (planului de situaţie) anexat. Noua staţie de pompare ape uzate va funcţiona în paralel cu cea existentă.
Alimentarea cu apă uzată a chesonului prefabricat din poliesteri armaţi cu fibră de sticlă (H=4.00 m şi D=1.40 m) a staţiei de pompare nou proiectate se va face din căminul de canalizare existent, situat amonte de staţia de pompare existentă, prin intermediul unei conducte din material plastic(PE, PP, PVC), minim SN8, Dn 315 mm, în lungime de 6.00 ml.
Amonte staţiei de pompare s-a prevăzut un cămin din beton Dn 1200 mm, cu vană de închidere pentru izolarea staţiei.
Staţia va fi echipată cu electropompe pentru apă uzată, montate imersat (1 buc. activă şi 1 buc. rezervă) de Q=10 l/s şi înălţimea de refulare, H=25,00 mCA. Comanda pompelor va fi asigurată în mod automat de către senzorul de nivel hidrostatic montat în căminul de pompare.
Tabloul de comandă şi automatizare va fi produs de producătorul pompelor, şi trebuie să fie echipat cu PLC cu posibilitatea de alocare a unei adrese IP (adresa internet). Tabloul de automatizare a Staţiei de pompare va fi protejat împotriva efracţiei şi a accesului neautorizat.
Staţia de pompare va fi livrată cu instalaţii electrice complete (cablaj, tablou electric, instalaţii de automatizare).
Execuţia staţiei de pompare cuprinde toate lucrările necesare, cu toate racordurile aferente necesare integrării în reţeaua de canalizare menajeră existentă în zonă, inclusiv racordul tabloului de comandă, la reţeaua electrică a furnizorului, pe baza fişei de soluţie, racordul tabloului de comandă la BPM împreună cu instalaţia de împământare necesară.
Branşamentul electric al S.P.A.U. se va stabili pe baza fişei de soluţii, împământarea şi protecţia la descărcări electrice pe alimentare.
Fişa de soluţie va fi obţinută de proiectant pe baza chestionarului energetic, fişă care va sta la baza proiectului tehnic de racordare ce urmează a fi realizat şi implementat odată cu investiţia de către executant şi face parte din prezenta execuţie.
Integrarea în sistemul SCADA existent, Sector SPAU, al S.C. COMPANIA DE APĂ ORADEA S.A.
Staţia de pompare va fi dotată cu echipament de monitorizare şi transmitere date, prin sistem SCADA, inclusiv lucrările şi modificările necesare pentru integrarea în sistemul existent la Dispeceratul Sectorului SPAU din Oradea.
Având în vedere că sistemul SCADA aflat în exploatare este realizat pe sistem Visual Designer V7.1 cu transmisie de date pe protocoalele: TCP/IP (Modbus) Port 502 ;OPC D.A.; TCP/IP Simens PORT 102. Pentru integrarea în SCADA existent este necesar ca noile echipamente (automate programabile) să fie compatibile cu echipamentele şi aplicaţiile în funcţiune.