Obiectivul principal al investiţiei este creşterea gradului de integrare şi de acces la serviciile sociale şi de inserţie socio profesională a unor categorii defavorizate, dezvoltarea unor politici active de stimulare a formalizării muncii şi de creştere a impactului şi calităţii serviciilor de asistenţă socială şi de ocupare coroborat cu stimularea accesului pe piaţa forţei de muncă prin dezvoltarea unor formule flexibile...
Obiectivul principal al investiţiei este creşterea gradului de integrare şi de acces la serviciile sociale şi de inserţie socio profesională a unor categorii defavorizate, dezvoltarea unor politici active de stimulare a formalizării muncii şi de creştere a impactului şi calităţii serviciilor de asistenţă socială şi de ocupare coroborat cu stimularea accesului pe piaţa forţei de muncă prin dezvoltarea unor formule flexibile de lucru şi a unor măsuri de activare în zona economiei sociale.
Tema de executie a lucrarilor aferent obiectivului “Centru de zi pentru copii aflati in situatie de risc de separare de parinti in comuna Rona de Jos, judetul Maramures ", este:
Construcţia nou propusă se desfăşoară pe două niveluri – P + E şi va fi amplasată, relativ, in partea centrala a parcelei. Structura de rezistenţă a construcţiei este alcătuită din cadre şi grinzi de beton armat, închiderile perimetrale ale parterului şi etajului sunt din pereţi de zidărie de cărămidă GVP, cu grosime de 30 cm, pereţii de compartimentare sunt executaţi din BCA, având grosimi de 15 cm, iar pereţii de compartimentare la grupuri sanitare sunt executaţi din HPL. Structura de rezistenta a structurii proiectate, cu destinaţia de centru de zi, este de tip cadre din beton armat amplasate pe cele doua direcţii ortogonale. Dimensiunea stâlpilor pentru structura cladirii este de 30x40cm, iar cea a diafragmei pentru structura scarii exterioare este de 25x300cm. In ceea ce priveşte grinzile au secţiunea 30x45 cm. Stâlpii sunt incastraţi in fundaţii. La cota -0.07m este realizata placa de pardoseala cu grosime de 15 cm, armata cu STNB 6/100/100, pe 2 randuri. Structura este realizata din beton de clasă C16/20 in cazul infrastructurii si C20/25 in cazul suprastructurii şi armături de rezistenţă din oţel-beton de marcă BST500 Clasa C. Barele de montaj sunt prevăzute din oţel BST500 Clasa C. Infrastructura este realizata din grinzi de fundaţie continue sub sir de stâlpi si sub pereţi de compartimentare. Fundaţiile sunt realizate din beton armat C16/20 si armate cu BST500. Radierul de pardoseala are grosimea de 15 cm si este realizat din beton C16/20 armat cu plasa de tip STNB 6/100/100, pe 2 randuri. Acoperişul este terasa necirculabila. Din punct de vedere funcţional, la parter se propune conformarea spaţiului, având un acces principal pe partea vestica a cladirii, respectiv unul secundar pe partea nordica. Din accesul principal se ajunge într-un windfang/hol care distribuie circulaţiile dintr-un hol principal către sala multifunctionala situata in partea dreapta cu acces spre chicineta; către zona grupurilor sanitare pentru persoanele cu dizabilitati si grupurile sanitare separate pe sexe (femei, barbati) in partea stanga, iar in zona centrala catre chicineta, cabinet medical si casa scarii de unde se face accesul către etaj.
La etaj, din hol se face acces catre biroul administrativ, camera de igienizare si grupurile sanitare separate pe sexe (femei,barbati) in partea stanga; catre birou si camera personal – in zona centrala; si catre sala de activitati in partea dreapta, unde se regaseste si scara pentru evacuare in caz de incendiu.
Camera echipament de incalzire – pompa electrica de caldura aer-apa (C.T) se face cu acces separat din exterior.
Perioada de valabilitate a contractului este de 42 de luni calendaristice (6 luni de execuţie lucrări si 36 luni perioada de notificare a defectelor).
Numărul de zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data limită de depunere a ofertelor: 12 zile. Autoritatea contractanta va răspunde solicitărilor de clarificări înainte cu 6 zile de data limita de depunere a ofertelor.