Lucrările care fac obiectul contractului vizează cresterea nivelului de educatie, de socializare si a starii de sanatate a elevilor Şcolii Gimnaziale Mircea Eliade prin construirea unui corp de clădire P+2 cu săli de clasă, laboratoare, after scool, bibliotecă, sală de sport, împreună cu spaţiile anexe şi spaţii tehnice necesare, conform cerinţelor caietului de sarcini nr. 3367/25.03.2021 şi documentaţiei tehnice anexată.
P...
Lucrările care fac obiectul contractului vizează cresterea nivelului de educatie, de socializare si a starii de sanatate a elevilor Şcolii Gimnaziale Mircea Eliade prin construirea unui corp de clădire P+2 cu săli de clasă, laboratoare, after scool, bibliotecă, sală de sport, împreună cu spaţiile anexe şi spaţii tehnice necesare, conform cerinţelor caietului de sarcini nr. 3367/25.03.2021 şi documentaţiei tehnice anexată.
Proiectul "Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale din municipiul Craiova prin construcţia/ reabilitarea/ modernizarea/extinderea/echiparea Şcolii Gimnaziale Mircea Eliade", cod SMIS 123699, este finanţat prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 10- Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale, Prioritatea de Investiţii 10.l - Investiţiile în educaţie şi formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competenţe şi învăţare pe tot parcursul vieţii prin dezvoltarea infrastructurilor de educaţie şi formare, Obiectiv Specific 10.1- Creşterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi învăţământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului, în cadrul apelului de proiecte dedicat învăţământului obligatoriu, conform contractului de finanţare nr.5175 din 30.03.2020.
Obiectivul general al proiectului consta in asigurarea unui proces educational la standarde europene in municipiul Craiova in vederea cresterii participarii la educatie a tinerilor prin dezvoltarea infrastructurii de educatie a Scolii Gimnaziale Mircea Eliade.
Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
- construirea unui corp de cladire cu sali de clasa, laboratoare, biblioteca, sala de sport care sa conduca la cresterea participarii elevilor scolii la activitati educative, sportive si program Scoala dupa scoala;
- asigurarea cresterii nivelului de educatie, de socializare si a starii de sanatate a elevilor prin suplimentarea salilor de clasa, a laboratoarelor si prin practicarea exercitiilor fizice si sportului în cadrul activitatilor scolare, in noua sala de sport.
Valoarea prevăzută în bugetul proiectului (devizul general) pentru execuţie este de 8.232.528,75 lei (excl.TVA), din care:
-cheltuieli pentru amenajari pentru protecţia mediului şi aducerea terenului la starea iniţială (cap.1.2): 245.931,70 lei (excl.TVA);
-cheltuieli pentru asigurarea utilităţilor (cap.2): 678.868,30 lei (excl.TVA);
-cheltuieli pentru construcţii şi instalaţii(cap.4.1): 6.093.138,60 lei (excl.TVA);
-cheltuieli cu montaj utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale (cap.4.2): 173.236,87 lei (excl.TVA);
-cheltuieli cu utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale care necesită montaj (cap.4.3): 857.368,76 lei (excl.TVA);
-licenţe programe pentru PC-uri vizualizare din componenţa sistemului de detecţie şi semnalizare incendiu, supraveghere video, control acces (set pentru un calculator), 3 buc., ce sunt necesare la punerea in funcţiune a instalaţiei de detecţie şi semnalizare incendiu (cap.4.6): 3.867,39 lei (excl.TVA);
-licenţă Milestone XPECL Xproiect Enterprise Camera License, 1 buc., ce este necesară la punerea in funcţiune a instalaţiei de supraveghere video(cap.4.6): 337,13 lei (excl.TVA);
-cheltuieli pentru construcţii şi instalatii aferente organizării de şantier(cap.5.1.1): 71.912,00 lei (excl.TVA);
-cheltuieli conexe organizării de şantier(cap.5.1.2): 107.868,00 lei (excl.TVA).
Suma aferentă cheltuielilor diverse şi neprevăzute precizată în bugetul proiectului (devizul general), respectiv 823.252,88 lei (excl.TVA) nu a fost inclusă în valoarea estimată a contractului, acestea putând fi accesate dupa caz, în funcţie de necesităţi, în condiţiile prevăzute la art.221 din Legea nr.98/2016, cu modificările şi completările ulterioare.
Lucrările care fac obiectul contractului sunt detaliate în cuprinsul documentaţiei tehnice pusă la dispoziţie în cadrul documentaţiei de atribuire, respectiv: Proiectul Tehnic şi anexele acestuia.
Termene pentru depunerea/ răspunsul la solicitările de clarificări/informaţii suplimentare:
A. În conformitate cu prevederile art.160 alin.(1) din Legea nr.98/2016 cu modificările şi completările ulterioare, termenul limita până la care orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificari sau informatii suplimentare in legatura cu documentaţia de atribuire este de 15 zile înainte de data limita de depunere a ofertelor.
B. În conformitate cu prevederile art.160 alin.(2) din Legea nr.98/2016 cu modificările şi completările ulterioare, autoritatea contractanta va răspunde în mod clar şi complet tuturor solicitărilor de clarificare/informaţiilor suplimentare cu 10 zile înainte de termenul limită stabilit pentru depunerea ofertelor, în măsura în care sunt adresate în termenul limită stabilit în anunţul de participare simplificat.