Clădirea Grădiniţei din comuna Bocşa urmează a fi renovată energetic prin finanţare din fonduri europene – măsura: PLANUL NAŢIONAL DE REDRESARE ŞI REZILIENŢĂ, COMPONENTA C10 – FONDUL LOCAL – INVESTIŢIA I.3 – Reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăţi serviciile publice prestate la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale.
Amplasamentul este situat în judeţul Sălaj, Comuna Bocşa, Str. Principala Nr. 7...
Clădirea Grădiniţei din comuna Bocşa urmează a fi renovată energetic prin finanţare din fonduri europene – măsura: PLANUL NAŢIONAL DE REDRESARE ŞI REZILIENŢĂ, COMPONENTA C10 – FONDUL LOCAL – INVESTIŢIA I.3 – Reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăţi serviciile publice prestate la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale.
Amplasamentul este situat în judeţul Sălaj, Comuna Bocşa, Str. Principala Nr. 74.
Terenul în suprafaţa de 1.225 mp, aparţine domeniului public al comunei Bocşa, înscris în CF 52050 Bocşa, NC 52050 şi se află situat în intravilanul satului Bocşa, jud. Sălaj.
În prezent, clădirea propusă spre reabilitare termică nu este conformă din punct de vedere al izolaţiilor termice şi nu îndeplineşte rezistenţele termice minime ale elementelor de construcţie.
Se propune reabilitarea termică a clădirii cu funcţiunea de Grădiniţă, corpul C1. Prin proiect, se propune izolarea termică a faţadei cu material termoizolant din vată minerală 20 cm grosime, termoizolarea soclului cu polistiren extrudat 10cm grosime, înlocuirea tâmplăriei exterioare existente cu tâmplărie termoizolantă cu performanţă ridicată, termoizolarea plăcii de peste ultimul nivel cu material termoizolant din vată minerală 30 cm grosime.
Reabilitarea/modernizarea instalaţiei de iluminat prin înlocuirea circuitelor de iluminat deteriorate sau subdimensionate. Înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent şi incandescent cu corpuri de iluminat cu eficienţă energetică ridicată şi durată mare de viaţă, inclusiv tehnologie LED dotate cu senzori de mişcare/prezenţă. Instalarea unor sisteme descentralizate de alimentare cu energie utilizând surse regenerabile de energie, precum instalaţii cu panouri solare fotovoltaice, în scopul reducerii consumurilor energetice din surse convenţionale şi a emisiilor de gaze cu efect de seră etc. Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei: sisteme descentralizate de alimentare cu energie din surse regenerabile, instalaţii cu captatoare solare termice, în scopul reducerii consumurilor energetice din surse convenţionale şi a emisiilor de gaze cu efect de seră. Înlocuirea corpurilor de încălzire cu radiatoare. Înlocuirea instalaţiei de distribuţie a agentului termic pentru încălzire. Înlocuirea instalaţiei de distribuţie a agentului termic pentru încălzire. Instalarea unui nou sistem de furnizare a apei calde de consum. Înlocuirea centralei termice proprii cu centrală pe biomasă sub formă de peleţi/lemne de foc cu certificat de biomasă. Montarea sistemelor/echipamentelor de ventilare mecanică cu recuperare a căldurii – unităţi individuale cu comandă locală.
Se vor repara trotuarele de protecţie în scopul eliminării infiltrărilor la infrastructura clădirii în zonele degradate. Se va repara acoperişul de tip şarpantă, inclusiv sistemul de captare şi evacuare ape pluviale. Se vor repara elemente de construcţie ale faţadei care prezintă potenţial pericol de desprindere. Se vor reface finisajele interioare în zonele de intervenţie.
Prin aplicarea soluţiilor de reabilitare termică a anvelopei se obţine îmbunătăţirea performanţei de izolare termică a clădirilor şi încadrarea în condiţiile normate referitoare la rezistenţele termice ale elementelor de construcţie.
În acest context, a fost depusă o cerere de finanţare, iar după evaluarea acesteia, U.A.T. COMUNA BOCŞA a încheiat Contractul de finanţare nr. 5406/16.01.2023 cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă Componenta 10 – FONDUL LOCAL – INVESTIŢIA I.3 – Reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăţi serviciile publice prestate la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale (apelul de proiecte PNRR/C10/I3, Runda 2).