Contractul presupune achiziţia lucrări în cadrul proiectului de investiţii finanţat prin FEADR, submăsura 7.2 - " Înfiinţare sistem de alimentare cu apă, canalizare şi staţie de epurare în comuna Pomârla, judeţul Botoşani".
Necesitatea investiţiei este justificată prin faptul că populaţia resimte în mod acut lipsa unei surse de apă potabilă (corespunzătoare cantitativ si calitativ) şi a unui sistem de canalizare corespunzăt...
Contractul presupune achiziţia lucrări în cadrul proiectului de investiţii finanţat prin FEADR, submăsura 7.2 - " Înfiinţare sistem de alimentare cu apă, canalizare şi staţie de epurare în comuna Pomârla, judeţul Botoşani".
Necesitatea investiţiei este justificată prin faptul că populaţia resimte în mod acut lipsa unei surse de apă potabilă (corespunzătoare cantitativ si calitativ) şi a unui sistem de canalizare corespunzător din punct de vedere igienico-sanitar. În aceste sate, nu există un sistem centralizat de alimentare cu apă şi canalizare, satisfacerea nevoilor de apă ale populaţiei fiind asigurată din fântâni de mică adâncime, cu debite mici, insuficiente, în condiţii igienico - sanitare necorespunzătoare. In consecinţă se impune realizarea unui sistem centralizat de alimentare cu apă, canalizare si staţie de epurare în comuna Pomârla, jud. Botosani, corespunzător din punct de vedere igienico-sanitar, capabil să asigure nevoile de apă gospodăreşti, publice şi pentru combaterea incendiilor precum şi colectarea şi tratarea apelor uzate menajere, în condiţii igienico - sanitare corespunzătoare. Aceasta va conduce la :
- Creşterea confortului şi crearea cadrului igienico-sanitar optim pentru populaţie.
- Dezvoltarea reţelelor de utilităţi.
- Reducerea riscului poluării apelor freatice sau de suprafaţă de către latrine,respectiv de către consumatorii din apropierea diverselor cursuri de apă care e posibil sa evacueze apă uzată direct in acestea, fără o epurare prealabilă.
Oportunitatea investiţiei este justificată prin accesul la investiţie al locuitorilor si al obiectivelor social - administrative din localităţile respective şi prin perspectiva dezvoltării economice şi sociale mai bune a zonei după realizarea investiţiei.
Implementarea investiţiei asigura atingerea următoarelor obiective:
Obiectivul general;
îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă pentru populaţie, asigurarea accesului la serviciile de bază şi protejarea moştenirii culturale şi naturale din spaţiul