Execuţia lucrărilor aferente obiectivului de investiţii “Program de lucrari pentru explorare apa geotermala perimetrul geotermal Comuna Balc, jud. Bihor." Obiectivul proiectului este executarea unui foraj de exploatare Fh2 Balc cu adancimea proiectata de 800m, avand coordonatele X=647.667 si Y=313.371. Programul de lucrari propus pentru perimetrul geotermal Comuna Balc are ca scop cresterea gradului de cunoastere a rezervel...
Execuţia lucrărilor aferente obiectivului de investiţii “Program de lucrari pentru explorare apa geotermala perimetrul geotermal Comuna Balc, jud. Bihor." Obiectivul proiectului este executarea unui foraj de exploatare Fh2 Balc cu adancimea proiectata de 800m, avand coordonatele X=647.667 si Y=313.371. Programul de lucrari propus pentru perimetrul geotermal Comuna Balc are ca scop cresterea gradului de cunoastere a rezervelor de apa din complexul acvifer geothermal, precum si stabilirea metodei optime de exploatare si valorificare a acestora, in conditii de protectie a mediului. Realizarea obiectivului proiectului Primaria Comunei Balc are la baza Licenta nr. 24082/2021 eliberata de A.N.R.M. privind exploatarea resurselor de apa geotermala din perimetrul geotermal Comuna Balc jud.Bihor, aprobata prin Ordinul nr. 240/14.12.2021 emis de ANRM Bucuresti. Lucrarile de incadreaza in categoria C si clasa a III-a de importanta.
Amplasament:
Terenul pe care va fi amplasata sonda şi pe care se va desfăşura activitatea de exploarare se afla in proprietatea Primăriei Balc. Perimetrul geotermal studiat este situat in Campia de Vest a Romaniei, in zona subcolinara, acumulativa, cu suprafata reliefului constituind un plan usor inclinat de la cca. +200m altitudine, in vecinatatea dealurilor pina la cota de cca.110m. Comuna Balc este amplasata in extremitatea nord-estica a judetului Bihor si in extremitatea sud-vestica a Bazinului Simleului, la contactul cu Platforma Salajana Marginala, reprezentata prin colinele Toglaciului (Camarului) si piemonturile Dernei, care constituie latura marginala piemontana si monoclinala ce face trecerea spre Depresiunea Pannonica din Vest. Dealurile Camarului cuprind o culme interfluviala unitara, in partea centrala a spatiului dintre Crasna si Barcau, din care se desprind radiar o serie de dealuri, in special spre vest si nord-vest. Depresiunea Simleului este situata intre Culmea Mesesului si Muntii Plopisului la sud-est, sud si sud-vest si Pintenul Cristalin al Plopisului la nord si interfluviul Crasna – Zalau la est, nord-est. Cele doua rauri principale (Crasna si Barcau) au suferit o adancire cu peste 100m in cadrul depresiunii, sculptand sapte nivele de terasa. Altitudinile teritoriului localitatii Balc scad dinspre sud-vest spre est si nord, unde isi desfasoara traseul raul Barcau. Relieful este dezvoltat pe roci sedimentare, de tipul pietrisurilor, nisipurilor si argilelor nisipoase (depozite fluviatile de lunca si de terasa).
Comuna Balc este situata in partea de NE a jud. Bihor si se invecineaza cu comunele: Abram, Suplacul de Barcau, Boianu Mare (jud.Bihor), Cehal (jud.Satu Mare), Camar si Marca (jud.Salaj). Comuna este situate la o distanta de 75 km de Oradea si la 20 km de Marghita.
Se urmareste realizarea urmatoarelor lucrări:
1.Lucrari de constructii si instalatii aferente organizarii de santier;
2.Lucrari executie foraj;
3.Lucrari de montaj utilaje, echipamente tehnologice si functionale
4. Lucrari de probare si testare tehnologica.