Achizitia de servicii avind ca obiect Evaluare a cladirilor de pe raza Sucursalei Regionala de cai ferate Galati in vederea stabilirii valorii impozabile- 8 loturi SRCF GALATI, in conformitate cu cerintele din caietul de sarcini si clauzele contractuale. Având în vedere prevederile art. 460 alin.(6) - Calculul impozitului/taxei pe clădirile deţinute de persoanele juridice din TITLUL IX – Capitolul II – “Impozitul pe clădiri...
Achizitia de servicii avind ca obiect Evaluare a cladirilor de pe raza Sucursalei Regionala de cai ferate Galati in vederea stabilirii valorii impozabile- 8 loturi SRCF GALATI, in conformitate cu cerintele din caietul de sarcini si clauzele contractuale. Având în vedere prevederile art. 460 alin.(6) - Calculul impozitului/taxei pe clădirile deţinute de persoanele juridice din TITLUL IX – Capitolul II – “Impozitul pe clădiri şi taxa pe clădiri" din Legea nr. 227/08.09.2015 privind Codul fiscal referitor la impozitul pe clădiri şi a normelor de aplicare a acestuia aprobate prin HG nr.1/2016, este necesară evaluarea tuturor clădirilor aflate pe raza Sucursalei Regionale CF Galaţi, pentru actualizarea la 5 ani a valorii impozabile a acestora pe baza unui raport de evaluare.
Numărul total al clădirilor care se afla în evidenţele Sucursalei Regionala CF Galaţi la data 31.12.2023 este de 1013 clădiri, răspândite pe raza a 8 judeţe, astfel:
-LOT 1-jud. Bacau-113 clădiri, valoare estimată 20.730 lei fără TVA
-LOT 2-jud. Braila-148 clădiri, valoare estimată 26.440 lei fără TVA
-LOT 3-jud. Buzau-246 cladiri, valoare estimată 42.380 lei fără TVA
-LOT 4-jud. Galati-305 clădiri, valoare estimată 50.970 lei fără TVA
-LOT 5-jud. Ialomiţa-7 clădiri, valoare estimată 1.350 lei fără TVA
-LOT 6-jud. Prahova-29 clădiri, valoare estimată 4.610 lei fără TVA
-LOT 7- jud. Vaslui-3 clădiri, valoare estimată 590 lei fără TVA
-LOT 8-jud.Vrancea-162 clădiri, valoare estimată 26.580 lei fără TVA.
Prestatorul are obligaţia de a întocmi un "Raport de evaluare pentru determinarea valorii impozabile", pentru fiecare unitate administrativ-teritorială în parte, care trebuie să fie în conformitate cu prevederile Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal referitor la impozitul pe clădiri.
Rapoartele de evaluare pentru actualizarea valorii impozabile a clădirilor reflectă valoarea fiecărei clădiri la data de 31 decembrie a anului anterior anului de referinţă care va fi luată în calcul pentru stabilirea impozitului pe clădire. Valoarea impozabilă astfel evaluată nu se înregistrează în evidenţele contabile.
Rapoartele de evaluare trebuie să conţină dovada (recipisa) că rezultatele evaluării au fost înregistrate în baza de date cuprinzând valorile impozabile ale clădirilor (BIF), gestionată de Asociaţia Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România (ANEVAR).
Documente necesare intocmirii ofertei respectiv caietul de sarcini, clauze contractuale, si sectiunea formulare sunt atasate la prezentul anunt.