Realizarea obiectivului de investiţii "Centru integrat de colectare separată a deşeurilor prin aport voluntar în Municipiul Buzău – Faza I" în legătură cu care se solicită realizarea serviciilor de elaborare a documentaţiilor tehnico-economice, furnizare si realizarea lucrarilor de executie a fost selectat pentru finanţare în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Componenta 3 – Managementul Deşeurilor, coordo...
Realizarea obiectivului de investiţii "Centru integrat de colectare separată a deşeurilor prin aport voluntar în Municipiul Buzău – Faza I" în legătură cu care se solicită realizarea serviciilor de elaborare a documentaţiilor tehnico-economice, furnizare si realizarea lucrarilor de executie a fost selectat pentru finanţare în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Componenta 3 – Managementul Deşeurilor, coordonat de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, investitie destinata aglomaerarilor urbane mari.
Ca obiectiv general se doreste accelerarea procesului de extindere şi modernizare a sistemelor de gestionare a deşeurilor în România cu accent pe colectarea separată, măsuri de prevenţie, reducere, reutilizare şi valorificare în vederea conformării cu directivele aplicabile şi tranziţiei la economia circulară.
Specific, proiectul vizeaza dezvoltarea unui management al deşeurilor eficient, prin suplimentarea capacităţilor de colectare separată, pregătire pentru reutilizare şi valorificare a deşeurilor în vederea continuării procesului de conformare cu prevederile directivelor specifice şi a tranziţiei la economia circulară.
Infiinţarea unui centru de colectare cu aport voluntar, marcheaza trecerea catre o economie circulara la standarde europene pentru următoarele fluxuri de deşeuri: care nu pot fi colectate în sistem "door-to-door", respectiv deşeuri reciclabile şi biodeşeuri care nu pot fi colectate în pubelele individuale, precum şi fluxurile speciale de deşeuri – deşeuri voluminoase, deşeuri textile, deşeuri din lemn, mobilier, deşeuri din anvelope, deşeuri de echipamente electrice şi electronice, baterii uzate, deşeuri periculoase, deşeuri de cadavre animale, deşeuri de gradină, deşeuri din construcţii şi demolări, etc.
Faza I va avea în vedere amenajarea terenului, construirea şi dotarea corespunzătoare pentru a putea pune in funcţiune a Centrului de Colectare prin aport Voluntar;
• Zona publică, unde cetăţenii pot merge să arunce deşeurile în containere special amenajate. De aici, containerele vor fi prelute şi duse către linia de sortareu. Aici, în zona publică, vor exista două construcţii: C1 – clădire ce va adăposti laboratorul de deşeuri periculoase, birouri şi funcţiuni anexe şi C2 – cu funcţiunile: atelier recondiţionare mobilă, sală expoziţională pentru evenimente cu donaţii / vânzare obiecte recondiţionate, grupuri sanitare şi alte funcţiuni conexe.
• Zona privată deşeuri în amestec – linia de sortare deşeuri în amestec, alături de spaţiul de preluare baloţi de către operatorii economici. Tot în această zonă regăsim parcarea de utilaje şi platforma depozitare celule compost.
• Platforme carosabile şi pietonale pentru o bună funcţionare a proiectului. Acestea vor fi gândite încât să vină în ajutorul unei posibile extinderi. Descrierea detaliata a serviciilor care se solicita a fi realizate, precum si cerintele tehnice ale serviciilor sunt prevazute in Caietul de sarcini.
Orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificări sau informaţii suplimentare în legătură cu documetatia de atribuire. În măsura în care solicitările de clarificare sunt solicitate în termenul prevăzut la Cap. I.1) NUME, ADRESĂ ŞI PUNCT(E) DE CONTACT, secţiunea - Număr zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data limită de depunere a ofertelor/candidaturilor, respectiv 20 zile (înainte de data limită de depunere a ofertelor/candidaturilor). Autoritatea contractantă va răspunde la solicitările de clarificare in a 12-a zi înainte de termenul stabilit pentru depunerea ofertelor.