Elaborare studiu de fezabilitate/ documentatie de autorizare a lucrarilor de interventie si Deviz general inclusiv studii de teren, conform prevederilor H.G. nr. 907/2016" pentru proiectul: Dezvoltare locala integrata prin masuri de regenerare urbana
Cod SMIS 143361
Obiectiv general:
Imbunatatirea calitatii vietii populatiei in Orasul Topoloveni prin abordarea integrata a masurilor de regenerare urbana.
Obiectivul specific...
Elaborare studiu de fezabilitate/ documentatie de autorizare a lucrarilor de interventie si Deviz general inclusiv studii de teren, conform prevederilor H.G. nr. 907/2016" pentru proiectul: Dezvoltare locala integrata prin masuri de regenerare urbana
Cod SMIS 143361
Obiectiv general:
Imbunatatirea calitatii vietii populatiei in Orasul Topoloveni prin abordarea integrata a masurilor de regenerare urbana.
Obiectivul specific:
Asigurarea dezvoltarii urbane si cresterea calitatii vietii locuitorilor din Orasul Topoloveni prin amenajarea unui loc adecvat care sa asigure tinerilor si copiilor conditii pentru miscare in aer liber, in conditii de siguranta cat si amenajarea unor zone care sa fie adevarate oaze de liniste, verdeata, care sa ofere o priveliste relaxanta tuturor categoriilor de varsta, ce va contribui la pastrarea si imbunatatirea starii de sanatate a locuitorilor. Prin aceste lucrari se urmareste stimularea petrecerii a cat mai mult timp in aer liber si promovarea miscarii in randul tuturor categoriilor de varsta. Proiectul presupune amenajarea unui parc care sa includa atat zone de odihna si relaxare cat si zone distincte pentru copii dotate cu echipamente pentru joaca, zone pentru picnic. Se are in vedere o interventie cat mai redusa asupra mediului inconjurator si transformarea unui teren abandonat in suprafata de 4179 mp intrun loc atractiv si prietenos pentru locuitorii orasului. Pentru terenul respectiv se are in vedere crearea unor alei de promenade, iar de-a lungul lor se vor amenaja locuri de odihna cu banci si foisoare, zona de
picnic, cu mese si banci pentru odihna, amplasarea de grupuri sanitare ecologice. Se va amenaja astfel o zona verde care va devina un loc prielnic pentru odihna, contemplare si intoarcere in cadrul naturii, primindu-si astfel functiunea de parc, loc de odihna, intalniri, loc pentru activitati in aer liber. Legatura dintre terenul propus spre reconversie functionala si zona impanzita de blocuri se va face prin construirea unui podet din lemn peste canalul care se afla intruna dintre partile terenului.
Pentru ca ne dorim o regenerare urbana la nivel de localitate, continuam regenerarea facand legatura cu terenul supus reconversiei, cu reabilitarea zonelor verzi aferente fiecarei cladiri rezidentiale (blocuri de locuinte) cu plantarea de arbusti care sunt mari consumatori de CO2 pe aleea de intrare in cladire, crearea / modernizarea / extinderea spatiilor verzi ( parcuri, gradini, scuaruri, etc): defrisarea vegetatiei existente; modelarea terenului si activitati de demolare, dupa caz; montarea elementelor constructive de tipul alei, foisoare, pergole, grilaje, facilitati de recreere; plantarea/gazonarea suprafetelor, plantare arbori, creare trotuare, dotare mobilier urban, crearea unor zone tip parcare cu pavele prietenoase cu natura. Aceste actiuni de promovare a eficientei energetice si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, sunt in stransa corelare cu actiunile prevazute in Planurile de Actiune pentru Energie Durabila (PAED)/ Planurile pentru Imbunatatirea Eficientei Energetice(PIEE), pentru orizontul anului 2030, realizate la nivelul municipiilor si oraselor (peste 5000 locuitori) din regiune.
Termenul limita exprimat in numar de zile in care Autoritatea Contractanta va raspunde in mod clar si complet la toate solicitarile de clarificari conform obligatiilor prevazute la art.160,alin.2 Legea nr. 98/2016, modificat prin OUG 107/2017, este cu 6 zile (fara capete) inaintea de data depunere a ofertelor. Numarul de zile pana la care se pot solicita clarificari inainte de data limita de depunere a ofertelor este de 15 zile (fara capete).