Procedura de achiziţii organizată de către Autoritatea contractantă – Comuna Zăneş, are ca obiect atribuirea contractului de Elaborare proiect tehnic, detalii de execuţie, caiete de sarcini si asistenta tehnica din partea proiectantului, precum si execuţia lucrărilor de construcţii pentru obiectivul “ Modernizare drumuri de interes local in Comuna Zanesti, Judetul Neamt", finanţat prin Programul Naţional de Investiţii “Angh...
Procedura de achiziţii organizată de către Autoritatea contractantă – Comuna Zăneş, are ca obiect atribuirea contractului de Elaborare proiect tehnic, detalii de execuţie, caiete de sarcini si asistenta tehnica din partea proiectantului, precum si execuţia lucrărilor de construcţii pentru obiectivul “ Modernizare drumuri de interes local in Comuna Zanesti, Judetul Neamt", finanţat prin Programul Naţional de Investiţii “Anghel Saligny" şi bugetul local.
Achiziţia serviciilor de proiectare la faza proiect tehnic şi a serviciilor de asistenţă tehnică din partea proiectantului este necesară pentru realizarea proiectului de investiţii “Modernizare drumuri de interes local in Comuna Zanesti, Judetul Neamt".
Proiectul se află în faza de prefinanţare prin Programul Naţional de Investiţii “Anghel Saligny".
În acest caz, procedura de atribuire a contractului de achiziţie publică este iniţiată sub incidenţa clauzei suspensive, în sensul că încheierea contractului de achiziţie publică este condiţionată de alocarea creditelor bugetare cu acestă destinaţie, semnarea contractului făcându-se cu respectarea dispoziţiilor referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intră sub incidenţa legislaţiei privind finanţele publice.
Contractul de finanţare se află în faza de precontractare, iar autoritatea contractantă îşi rezervă dreptul de a NU semna contractul de lucrări înainte de semnarea contractului de finanţare.
Având în vedere prevederile Legii 98/2016 privind achiziţiile publice şi HG nr. 396/2016, cu modificările şi completările ulterioare, Autoritatea contractantă va încheia contractul cu ofertantul declarat câştigător numai în măsura în care fondurile necesare achiziţiei vor fi asigurate prin alocarea creditelor bugetare cu acestă destinaţie. În cazul în care, indiferent de motive, creditele bugetare nu vor fi alocate, Autoritatea contractantă, după primirea notificării neacordării finanţării, îşi rezervă dreptul de a anula procedura de atribuire, în condiţiile în care nu există o altă sursă de finanţare, în conformitate cu prevederile art. 212, alin. 1, lit. c, teza 2 din Legea 98/2016, cu modificările şi completările ulterioare, fiind imposibilă încheierea contractului de achiziţie publică.