Obiectivul general al componentei Educatie este cresterea capacitatii de rezilienta a sistemului educational prin modernizarea infrastructurii educational si a dotarii aferente, in corelare cu nevoile prezente si viitoare ale pietei fortei de munca, in vederea asigurarii participarii la un proces educational de calitate, modern si incluziv.
Obiectivul general al proiectului “Dotarea cu mobilier, materiale didactice si echi...
Obiectivul general al componentei Educatie este cresterea capacitatii de rezilienta a sistemului educational prin modernizarea infrastructurii educational si a dotarii aferente, in corelare cu nevoile prezente si viitoare ale pietei fortei de munca, in vederea asigurarii participarii la un proces educational de calitate, modern si incluziv.
Obiectivul general al proiectului “Dotarea cu mobilier, materiale didactice si echipamente digitale a Scolii Gimnaziale nr. 1 Negoiesti din Comuna Stefan Cel Mare, Judetul Bacau" este asigurarea accesului elevilor unitatilor de invatamant din comuna Stefan Cel Mare, judetul Bacău la un procesul de invatare performant pentru desfasurarea in bune conditii a activitatii didactice, digitalizarea procesului educational pentru a permite abordari integrate, imbunatatirea competentelor digitale, atat pentru elevi cat si pentru profesori.
Acesta este in conformitate cu obiectivul general al PNRR respectiv, sustine dezvoltarea Romaniei prin realizarea unor programe si proiecte esentiale care sprijina rezilienta, nivelul de pregatire pentru situatii de criza, capactiatea de adaptare si potentialul de crestere, prin reforme majore si investitii cheie.
Investitiile sunt menite sa raspunda nevoilor si provocarile legate de nivelul redus al competitivitatii economice, in special in ceea ce priveste sprijinul insuficient in educatie si infrastructura slab dezvoltata de TIC si implicit serviciile slab dezvoltate, poziţionandu‐se astfel ca un factor generator de intervenţii orizontale in economie si societate, de natura sa antreneze crestere si sustenabilitate.
Necesitatea desfasurarii in mediul on-line a cursurilor a survenit pentru a evita contactul direct al elevilor cu invatatorii/profesorii si cu ceilalti elevi, precum si pentru a preveni riscul de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2, fapt care punea in pericol desfasurarea in conditii normale a tuturor activitatilor didactice necesare procesului de invatamant.
Astfel, accesul la resurse si servicii digitale prin utilizarea tehnologiei informatiei si a comunicatilor devine o sursa esentiala in procesul de predare-invatare, putand facilita gestiunea comunicarii si a colaborarii, dezvoltarea creativitatii si accesul la informatie prin dispozitivele mobile, iar beneficiile se transpun in imbunatatirea eficientei si eficacitatii procesului educational la toate nivelurile.
Totodata, dotarea scolii Gimnaziale nr. 1 Negoiesti raspunde si obiectivelor cuprinse in “Strategia privind digitalizarea educatiei din Romania", si anume: Scoala moderna, accesibila, bazata pe Resurse si Tehnoligii digitale.
Transformarea digitala a Romaniei, in consonanta cu cea europeana, este accelerata de progresul rapid al noilor tehnologii, cu atat mai mult dupa criza sistemului educational din timpul pandemiei de COVID19 in care cea mai mare parte a orelor s-au desfasurat on-line. Astfel, educatia poate beneficia de pe urma deschiderii catre experientele si proiectele concrete, a noilor instrumente si materiale de studiu, precum si a resurseor educationale deschise si accesibile tuturor elevilor, atat timp cat aceastea ar fi in dotarea scolilor.
Termenul limita in care autoritatea contractanta va raspunde in mod clar si complet tuturor solicitarilor de clarificari/informatiilor suplimentare este cu 4 zile inainte de data limita de depunere a ofertelor. Numar zile pana la care se pot solicita clarificari inainte de data limita de depunere a ofertelor/candidaturilor: 6 zile.