Proiectul de investiţie ,,Dotarea unităţii de învăţământ din Comuna Gherăeşti, Judeţul Neamţ'’’ se implementează în cadrul apelului "Dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ preuniversitar şi a unităţilor conexe" derulat prin intermediul PROGRAMULUI NAŢIONAL DE REDRESARE ŞI REZILIENŢĂ, Pilonul VI. Politici pentru noua generaţie, Componenta C15-Educatie, Reforma 4. Crearea u...
Proiectul de investiţie ,,Dotarea unităţii de învăţământ din Comuna Gherăeşti, Judeţul Neamţ'’’ se implementează în cadrul apelului "Dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ preuniversitar şi a unităţilor conexe" derulat prin intermediul PROGRAMULUI NAŢIONAL DE REDRESARE ŞI REZILIENŢĂ, Pilonul VI. Politici pentru noua generaţie, Componenta C15-Educatie, Reforma 4. Crearea unei rute profesionale complete pentru învăţământul tehnic superior, Investiţia 13. Echiparea laboratoarelor informatice din şcolile de educaţie şi formare profesională (EFP) şi Investiţia 14. Echiparea atelierelor de practică din unităţile de învăţământ profesional şi tehnic şi Reforma 5. Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educaţiei, Investiţia 9. Asigurarea echipamentelor şi a resurselor tehnologice digitale pentru unităţile de învăţământ precum şi Reforma 6. Actualizarea cadrului legislativ pentru a asigura standarde ecologice de proiectare, construcţie şi dotare în sistemul de învăţământ preuniversitar, Investiţia 11. Asigurarea dotărilor pentru sălile de clasă preuniversitare şi laboratoarele/atelierele şcolare.
Adaptarea sistemului de educaţie şi formare la evoluţia tehnologică reprezintă un proces complex, necesar pentru pregătirea şi perfecţionarea resurselor umane şi element esenţial al dezvoltării şi modernizării. Utilizarea noilor tehnologii digitale este calea directă pentru a face şcoala mai atractivă pentru elevi, mai adaptată nevoilor lor, mai eficientă în a dezvolta competenţe, generând educaţie pe tot parcursul vieţii.
Realizarea acestei investiţii va crea condiţii mai bune pentru creşterea procesului educaţional, prin modernizarea spaţiilor necesare derulării activităţii de învăţare. Dotarea sălilor de clasă şi a laboratoarelor conform normativelor în vigoare va favoriza reducerea ratei de abandon şcolar timpuriu, îmbunătăţirea actului educaţional, diversificarea activităţilor şi adaptarea acestora la noile modalităţi de predare.