Conditii refuzate: Iaurt : Calitatea I, din lapte pasteurizat, sa nu contina conservanti, sa contina 2.8% grasime, ambalajul sa fie etans, fara deformatii, sa aiba consistenta necesara, sa aiba gust si miros specific; continut omogen; sa nu contina corpi staini; sa nu aiba alta culoare decat alba; sa nu aiba miros altul decat cel al produsului, sa nu aiba gust altul decat cel al produsului proaspat; sa aiba folie de protect...
Conditii refuzate: Iaurt : Calitatea I, din lapte pasteurizat, sa nu contina conservanti, sa contina 2.8% grasime, ambalajul sa fie etans, fara deformatii, sa aiba consistenta necesara, sa aiba gust si miros specific; continut omogen; sa nu contina corpi staini; sa nu aiba alta culoare decat alba; sa nu aiba miros altul decat cel al produsului, sa nu aiba gust altul decat cel al produsului proaspat; sa aiba folie de protectie care sa garanteze integritatea continutului, folia sa nu fie bombata
Sana minim 3,5 % grasime, pasteurizat ; se prezinta ca o pasta curata, omogena de culoare alba sau slab galbuie, cu gust si miros specific, placut acrisor, fara bule de gaz, ambalat la pahar/sticla plastic/carton; conditii de pastrare 2-60C; termen valabilitate- conform datelor inscriptionate pe ambalaj.
Kefir natural obtinut din lapte pasteurizat, standardizat, minim 3% grăsime, culturi lactice selecţionate, se prezinta ca o pasta curata, omogena de culoare alba sau slab galbuie, cu gust si miros specific, placut acrisor, fara bule de gaz, ambalat la pahar/sticla plastic/carton; conditii de pastrare 2-80C; termen valabilitate- conform datelor inscriptionate pe ambalaj.
Conform H.G. nr 106/2002 privind etichetarea alimentelor cu modificări şi completări, toate produsele vor fi ambulate şi etichetate cu indicaţii privind: Denumirea produsului-sortiment; Modul de păstrare; Compoziţie; Data de fabricaţie; Termen de valabilitate; Denumirea, marca şi adresa societăţii producătoare;