3. Lot 3 ,,Achizitie platforma informatica integrata de tip SMART’’,
Această procedură vizează achiziţia unei platforme informatice integrate de tip SMART, licenţelor software aferente, a echipamentelor IT si a serviciilor de instalare, configurare, suport si instruire personal necesare pentru operationalizarea sistemului integrat.
Prezenta achizitie se realizeaza în cadrul proiectului DIGITALIZAREA SERVICIILOR ...
3. Lot 3 ,,Achizitie platforma informatica integrata de tip SMART’’,
Această procedură vizează achiziţia unei platforme informatice integrate de tip SMART, licenţelor software aferente, a echipamentelor IT si a serviciilor de instalare, configurare, suport si instruire personal necesare pentru operationalizarea sistemului integrat.
Prezenta achizitie se realizeaza în cadrul proiectului DIGITALIZAREA SERVICIILOR COMUNEI AMZACEA, finantat prin Planul National de Redresare si Rezilienta, componenta 10 Fondul Local, Investitia I.1.2 - Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde - ITS/alte infrastructuri TIC (sisteme inteligente de management urban/local), in baza contractului de finantare nr. 145089/21.12.2022, proiect nr. C10-I1.2-1139.
1. Lot 1 "Sistem video inteligent de monitorizare a traficului, siguranta drumurilor publice, siguranta spatiilor publice si centru de date si monitorizare in timp real a starii localitatii, in comuna Amzacea, judet Constanta",
Caietul de sarcini detaliază cerinţele pentru ,,Digitalizarea serviciilor comunei Amzacea’’-Lot 1 "Sistem video inteligent de monitorizare a traficului, siguranta drumurilor publice, siguranta spatiilor publice si centru de date si monitorizare in timp real a starii localitatii, in comuna Amzacea, judet Constanta"
Sistemul video în Comuna Amzacea, jud. Constania va fi compus din 67 de camere de supraveghere video, din care 60 sunt camere IP 4 MP, 5 camere sunt IP LPR şi 2 camere sunt de tip IP PTZ, cu un NVR de•128 de canale. Cele 67 de camere sunt montate astfel: 25 camere (din care 2 camere sunt IP LPR) sunt montate în satul de reşedinţă Arnzacea, 24 camere (din care 2 camere sunt IP LPR şi 2 camere de tip IP PTZ) sunt montate în satul General Scărişoreanu, şi 18 camere (din care I cameră este de tip IP LPR) sunt montate în satul Casicea.
Camerele video sunt all-in-one de exterior de 4 MPx, lR 60m cu zoom motorizat capabile sa
inregistreze imagini la rezolutie de 2688x1520 atat pe timp de zi cai si pe timp de noapte, datorita iluminatorului IR incorporat, camerele LPR de 4 MPx, cu sistem de recunoaştere a numerelor de înmatriculare auto şi capabile sa inregistreze imagini la rezolutie de 2688 x1520 atat pe timp de zi cat si pe timp de noapte, datorita iluminatorului IR incorporat, iar camerele PTZ sum de 2 MPx, cu zoom motorizat capabile sa inregistreze imagini la rezolutie de 1920 x 1080 atat pe timp de zi cat si pe timp de noapte, datorita iluminatorului IR incorporat.
Punctul de dispecerizare va fi amplasat intr-o camera existenta in cladirea Primariei, în
această cameră fiind montat şi NVR-ul
Realizarea unei retele de transmisie a semnalului, dupa cum urmeaza;
- fibra optica montata pe stalpii existenti;
- FTP cat 5 cu şufă pentru camerele aflate la o distanta de sub 90 m unele de altele sau cele grupate pe un singur stalp (in acest caz alimentarea camerelor se va face centralizat dintr-un switch POE).
Camerele din proximitatea primariei se vor conecta la NVR printr-un switch/injector POE folosind
cablu FTP.
- realizarea unor legaturi radio pe frecventa de 5Ghz pentru supravegherea zonelor unde nu exista
retea de iluminat public si pentru conexiunea intre localitatea Amzacea, unde se află punctul de dispecerizare, şi satele General Scărişoreanu şi Casicea, astfel fiind montate Acces Pointuri. Pentru realizarea acestor legături se vor monta si 6 stâlpi noi de beton, trei stâlpi în satul Amzacea, doi stâlpi în satul General Scărişoreanu şi unul în satul Casicea, fiecare stâlp nou montat fiind echipat cu câte un kit fotovoltaic pentru asigurarea alimentării locale cu energie electrică.
Amplasarea acestor camere a fost aleasa in functie de obiectivele care se afla in zona si de gradul de vizibilitate al punctului respectiv.
Sistemul de comunicaţii şi transmitere date are rolul de a asigura transmiterea datelor culese de
sistemul de achiziţie date (camerele video) către Dispecerat unde vor fi vizualizate/înregistrate.
În acord cu camerele video alese (de tip IP) sistemul de comunicatii şi transmitere date va fi prin fibra optica, cablu FTP Cat.5 şi Wl-Fl (modemuri radio ce lucrează în 5 Ghz).
Sistemul de comunicaţii şi transmitere date are rolul de a asigura transmiterea datelor culese de sistemul de achiziţie date (camerele video) către Dispecerat unde vor fi vizualizate/înregistrate.
Camerele se vor instala pe stalpi electrici, la o inaltime care va asigura atat o vizibilitate
optima a zonei supravegheate cat si o securitate la tentativele de vandalizare. Camera nu trebuie sa fie usor accesibila, pentru a nu permite interventii neautorizate de repozitionare si modificare a zonei supravegheate.
Punctul de dispecerizare va fi amplasat intr-o camera existenta in cladirea Primariei. Aici se
vor monta rack-urile cu echipamente, acestea se.vor pozitiona pe perete, asigurandu-se un spatiu de aerisire intre partea superioara si tavan. Rack-ul se va alimenta din tabloul general al cladirii, prin cablu tip CYY-F 3x1.5mm, protejat cu o siguranta automata diferentiala de 10A, la un curent rezidual de 30mA. Cablul va fi pozat aparent, prin pat de cablu de PVC.
In rack se va monta un PDU cu cel putin 6 porturi shucko, din care se vor alimenta
echipamentele. Monitorul/monitoarele se va/se vor fixa pe perete, sub rack-ul de echipamente, printr-un suport dedicat.
Se vor respecta cerintele din SF..
2. Lot 2,,Achiziţie de staţii de încărcare în comuna Amzacea, judeţul Constanta",
Prin intermediul prezentului Caiet de sarcini autoritatea contractantă achiziţionează 2 statii cu 4 puncte de reîncărcare pentru
vehicule electrice.
1. O staţie de reîncarcare cu doua puncte de reîncarcare
-un punct de reîncarcare de minim 22 kw a vehiculelor electrice cu încărcare pe termen lung sau peste noapte în curent alternativ.
Staţia va fi echipată cel puţin cu prize sau conectori de tip 2 conform descrierii din standardul EN62196-2.
-un punct de reîncarcare de minim 60 kw în curent continuu echipată cel puţin cu conectori ai sistemului de reîncărcare combinat
Combo 2, conform descrierii din standardul EN62196-3.
2. O staţie de reîncarcare cu doua puncte de reîncarcare de minim 22 kw a vehiculelor electrice cu încărcare pe termen lung sau
peste noapte în curent alternativ. Staţia va fi echipată cel puţin cu prize sau conectori de tip 2 conform descrierii din standardul
EN62196-2..