1. OBIECT CONSULTARE:
Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) iniţiază o consultare de piaţă, în conformitate cu prevederile art. 139 din Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale art. 18 şi 19 din Normele metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achiziţie publică/acordului-cadru ...
1. OBIECT CONSULTARE:
Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) iniţiază o consultare de piaţă, în conformitate cu prevederile art. 139 din Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale art. 18 şi 19 din Normele metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achiziţie publică/acordului-cadru din Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 395/2016, în vederea pregătirii achiziţiei, în anul 2025, a serviciilor de diagnoză organizaţională, cu scopul optimizării şi eficientizării activităţilor interne ale instituţiei. Consultarea vizează identificarea soluţiilor optime pentru analiza proceselor şi fluxurilor din structura organizatorică şi evaluarea alocării resurselor umane.
Autoritatea contractantă:
Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii
Str. Delea Nouă nr. 2, Sector 3, Bucureşti, 030925, România
Telefon: 0372 845 402
E-mail: ancom@ancom.ro
Website: www.ancom.ro
Adresa de internet a procesului de consultare:
Informaţiile detaliate referitoare la procesul de consultare a pieţei sunt disponibile pe pagina oficială a ANCOM la categoria - Anunţuri achiziţii.
2. DESCRIERE:
Prin această achiziţie, ANCOM îşi propune să obţină următoarele rezultate:
A. Cartografierea detaliată a tuturor proceselor operaţionale existente în ANCOM, inclusiv fluxurile de informaţii, decizii şi resurse între departamente şi funcţii, pornind, în primul rând, de la sfera atribuţiilor şi a sarcinilor alocate ANCOM de legislaţia în vigoare pentru a fi duse la îndeplinire, precum şi de la cerinţele legale referitoare la modul de constituire a compartimentelor din cadrul structurii organizatorice, obligatorii pentru instituţiile publice (precum, de exemplu, Legea nr. 296/2023) sau, în general, la rigorile aplicabile entităţilor publice (precum cele din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice), precum şi cu analizarea reglementărilor interne ale ANCOM (Regulamentul de organizare şi funcţionare, strategii, politici, proceduri etc.).
De asemenea, este necesară identificarea, în abstract, a cantităţii de muncă şi a timpului necesar pentru a realiza fiecare sarcină profesională, pentru a identifica modelul ideal de finalizare, în condiţii de eficienţă, a fiecărui proces de muncă.
B. Evaluarea competenţelor, calificărilor şi distribuţiei personalului existent pornind de la o analiză a organigramei curente a ANCOM, identificând structurile de conducere, departamentele şi echipele, precum şi rolurile şi responsabilităţile atribuite fiecărei poziţii.
Această activitate presupune, în primul rând, analiza fişelor de post, pentru a identifica rolul, scopul şi atribuţiile fiecărui post. De asemenea, se va evalua modul în care fiecare post este alocat în prezent în funcţie de necesităţile instituţionale, urmând a fi identificate eventualele deficienţe sau suprapuneri în alocarea resurselor umane, respectiv zonele în care există un deficit sau un exces de personal. În acest scop, trebuie analizat volumul concret de activitate pentru a asigura corelarea optimă dintre volumul de muncă necesar atingerii performanţelor în activitatea desfăşurată şi numărul de posturi existente la nivelul fiecărei structuri din cadrul ANCOM.
C. Emiterea de recomandări pentru îmbunătăţirea şi optimizarea fluxurilor de muncă, cu accent pe reducerea timpilor de execuţie şi a resurselor utilizate, precum şi recomandări pentru redistribuirea sau recalibrarea resurselor umane pentru a spori eficienţa operaţională. Aceste propuneri vor fi avute în vedere de către conducerea ANCOM, la finalizarea proiectului, pentru a îmbunătăţi procesul de utilizare a fondurilor pentru finanţarea cheltuielilor de personal.
Cerinţe cu privire la mecanismul de derulare a contractului, precum şi modul de elaborare şi prezentare a propunerilor tehnice vor fi detaliate în cadrul Caietului de Sarcini, în funcţie de informaţiile obţinute în urma consultării pieţei.
Persoana de contact din cadrul Autorităţii: Alexandru IONAŞCU, tel.: 0730 190 826.
Operatorii economici interesaţi sunt invitaţi să trimită contribuţiile lor în format electronic, la adresa de e-mail alexandru.ionascu@ancom.ro, până la data de 08.11.2024. Contribuţiile trebuie să includă propuneri concrete privind metodele şi tehnicile de realizare a activităţilor descrise, precum şi estimări indicative de costuri, termene, personal şi alte cerinţe relevante pentru realizarea achiziţiei, dacă este posibil.
Consultarea se va realiza prin schimb de corespondenţă electronică. ANCOM îşi rezervă dreptul de a organiza întâlniri sau discuţii suplimentare cu operatorii economici care trimit opinii, sugestii, recomandări sau soluţii relevante care pot fi valorificate în cadrul procedurii de atribuire.
Data limită consultare: 15.11.2024, ora 14:00.