Imobilul pentru care se va verifica documentaţia tehnico-economică, în cadrul prezentului contract, este situat în strada Franceză nr.32, sector 3, Bucureşti. Imobilul este dispus pe S+P+1E+M, fiind construit în anul 1875. Imobilul din Strada Franceză nr. 32 este o cladire cu destinatia de locuinta şi spaţii cu altă destinaţie, cu o cotă de 51,99% aflată în proprietate privată si 48,01% aflată în proprietatea sau în adminis...
Imobilul pentru care se va verifica documentaţia tehnico-economică, în cadrul prezentului contract, este situat în strada Franceză nr.32, sector 3, Bucureşti. Imobilul este dispus pe S+P+1E+M, fiind construit în anul 1875. Imobilul din Strada Franceză nr. 32 este o cladire cu destinatia de locuinta şi spaţii cu altă destinaţie, cu o cotă de 51,99% aflată în proprietate privată si 48,01% aflată în proprietatea sau în administrarea instituţiilor publice. În clădire sunt un total 10 locuinţe (735.03 mp) dintre care 5 proprietate privată (359.29 mp) si 5 în proprietatea sau administrarea instituţiilor publice (375.74 mp) şi un total de 3 spaţii comerciale (153.77 mp) dintre care 2 în proprietate private (102.77 mp) şi 1 în proprietatea sau administrarea instituţiilor publice (51.00 mp). Conform studiului istoric, imobilul din Strada Franceza nr. 32 este alcătuit din două corpuri de clădireîn formă de U dispuse în oglindă, unul în continuarea celuilalt şi ocupă toate cele 4 laturi ale parcelei. Între ele se crează o curte de formă cvasi-dreptunghiulară. Acestea au fost construite în perioade diferite astfel: o parte (dreptunghiulara) din corpul A ar fi fost construita inainte de 1870, iar pâna în 1890-1895 acesta a fost completat pe laturile de vest si de este cu inca o travee; corpul B ar fi fost construit tot între anii 1872 – 1890, in forma de U, dispus pe latura de sud a parcelei în oglinda cu corpul A.
Imobilul din Strada Franceză nr. 32 cu suprafaţa construită la sol de 354.42 mp şi suprafata construit desfasurată de 1531.33 mp (cu subsol si pod), conform măsurătorilor. Imobilul este înscris în Lista Monumentelor Istorice publicată cu OMC nr. 2828/24.12.2015, publicat în Monitorul Oficial nr. 113 bis / 15.02.2016 (LMI 2015), în categoria "monument", grupa valorică B, la poziţia 1061, cod LMI B-II-m-B-18780, casa; adresa poştală a imobilului, în LMI, este Strada Franceza nr. 32. Imobilul se încadrează în zona construită protejată (ZCP) nr. 27 (Stavropoleos), delimitată şi definită prin PUZ Zone Construite Protejate mun. Bucureşti (aprobat cu HCGMB nr. 279/2000). ZCP nr. 27 este o zona definita de Calea Victoriei, bd. Regina Elisabeta, str. Smardan, Splaiul Independentei si include strazile: Academiei, Doamnei, Eugeniu Carada, Lipscani, Stavropoleos, Sf. Dumitru, Pictor Nicolae Tontza, Filitti, Frantuzeasca (Iuliu Maniu). Imobilul se încadrează în ansamblul Centrul istoric al municipiului Bucureşti, definit în lista Monumentelor Istorice publicată cu OMC nr. 2828/24.12.2015 la poziţia 187, cod LMI B-II-s-A-17909 (delimitat de: la Nord - Bd. Elisabeta (de la intersecţia cu Calea Victoriei), Bd. Carol (până la intersecţia cu str. Hristo Botev); la Est - str. Hristo Botev (de la intersecţia cu Bd. Carol până la intersecţia cu Bd. Corneliu Coposu); la Sud - Bd. Corneliu Coposu (de la intersecţia cu str. Hristo Botev), Splaiul Independenţei (până la intersecţia cu Calea Victoriei); la Vest: Calea Victoriei (de la intersecţia cu Splaiul Independenţei până la intersecţia cu Bd. Elisabeta). Expertiza tehnică a fost actualizată în ianuarie 2022, de expertul tehnic ing. Dragoş Andrei MARCU, atestat MDRAP, încadrează clădirea în clasa de risc seismic RsI, din care fac parte clădirile cu susceptibilitate de prăbuşire, totală sau parţială la acţiunea cutremurului de proiectare, corespunzător stării limită ultime, aceasta fiind principala deficienţă a clădirii, ca obiectiv de investiţii. Clădirea se încadrează în: Categoria de importanţă a clădirii: C – construcţii de importanţă normală, conform regulament privind stabilirea categoriei de importanţă a clădirilor, H.G. nr. 766/1997; Clasa de importanţă: II- Imobilul fiind înscris în Lista Monumentelor Istorice având codul LMI B-II-m-B-18780.
Serviciile solicitate includ: Verificarea documentaţiilor tehnico – economice/proiectelor pe faze - D.A.L.I., D.T.A.C., D.T.O.E., P.T., D.E.; Verificarea documentaţiilor tehnice pentru obţinerea avizelor solicitate prin certificatul de urbanism şi a eventualelor completări ale acestora, solicitate de către autorităţile emitente ale avizelor, până la obţinerea autorizaţiei de construire; Verificarea modificărilor de soluţii tehnice pe parcursul execuţiei lucrărilor, după caz; Verificarea documentaţiei tehnice "AS-BUILT" (proiectul tehnic de execuţie actualizat la data finalizării lucrărilor).
Structurarea cerinţelor de atestare tehnico-profesională a specialiştilor care asigură serviciile de verificare a documentaţiilor tehnico-economice este prezentată mai jos:
• Verificator de proiecte în domeniul arhitecturii:
- atestat M.C. calitatea: expert sau specialist, specializare B- verificare/verificare tehnică, domeniul 1 - restaurare arhitectură sau 2- urbanism istoric sau 3- studii, cercetări şi inventariere monumente istorice.
• Verificator de proiecte în domeniul construcţiilor/ structura de rezistenţă:
- atestat M.C. calitatea: expert sau specialist, specializare B- verificare/verificare tehnică, domeniul 4 - consolidare/restaurare, structuri istorice.
• Verificatori de proiecte în domeniul instalaţiilor aferente construcţiilor:
- atestat M.D.R.A.P. în domeniul instalaţiilor pentru construcţii, pe specialităţi:
Is - Instalaţii sanitare aferente construcţiilor;
It – instalaţii termice aferente construcţiilor: Instalaţii de încălzire şi instalaţii de ventilare- climatizare;
Ig - Instalaţii de alimentare cu gaze aferente construcţiilor: instalaţii de gaze naturale combustibile şi instalaţii de gaze petroliere lichefiate;
Ie - Instalaţii electrice aferente construcţiilor;
Cc – Securitate la incendiu pentru construcţii (după caz).
Verificarea/expertizarea proiectelor de instalaţii aferente construcţiilor, pentru cerinţa "securitate la incendiu" se poate face fie de către verificatori de proiecte atestaţi în domeniile Is, It, Ig şi Ie pentru fiecare specialitate de instalaţii în parte, fie de către verificatori de proiecte atestaţi în domeniul Cc, pentru toate specialităţile de instalaţii. Atestările tehnico-profesionale pentru verificatorii de proiecte se acordă fie pentru un singur domeniu de atestare tehnico- profesională, acolo unde din punct de vedere tehnic, se justifică acordarea atestărilor în mod distinct, fie cumulativ, pe mai multe domenii/ subdomenii de atestare.
Durata de valabilitate a contractului începe de la data semnării acestuia de către ambele părţi şi se încheie la data procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor acceptat fără obiecţiuni.