Determinarea valorii estimate Cod CPV: 79314000-8, 71322000-1 şi 71356200-0 conform HG 907/2016 pentru obiectivul de investitii “Bulevardul Basarabia, intre soseaua Mihai Bravu si Soseaua Dudesti Pantelimon" faza DALI+PAC+PTE, cu următoarele caracteristici:
• Lungime proiect drum 3,85 km
Bulevardul Basarabia este situat la limita administrativa dintre sectoarele 2 si 3 ale Municipiului Bucuresti. Acesta este delimitat de ...
Determinarea valorii estimate Cod CPV: 79314000-8, 71322000-1 şi 71356200-0 conform HG 907/2016 pentru obiectivul de investitii “Bulevardul Basarabia, intre soseaua Mihai Bravu si Soseaua Dudesti Pantelimon" faza DALI+PAC+PTE, cu următoarele caracteristici:
• Lungime proiect drum 3,85 km
Bulevardul Basarabia este situat la limita administrativa dintre sectoarele 2 si 3 ale Municipiului Bucuresti. Acesta este delimitat de Soseaua Mihai Bravu si Soseaua Dudesti Pantelimon, avand o lungime totala de aproximativ 3.85 km.
Suprafata aferenta conform Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Bucuresti este de 150.052 mp din care 75.155 mp parte carosabila, 37.100 mp trotuar, 9.000 mp spatiu verde, 1.160 mp refugiu pietonal, 25.021 mp cale tramvai si 2.616 mp parcare.
In cadrul obiectivului de investitii se propune reabilitarea liniei de tramvai precum si a partii carosabile.
In sectiune transversal, Bulevardul Basarabaia va avea urmatoarele caracteristici:
- Parte carosabila – 2 benzi de circulatie pe sens
- Cale dubla tramvai pe zona mediana
- Trotuare
• Deviere/Relocare reţele
In zona sunt numeroase retele de utilitati si instalatii: retele alimentare cu apa si canalizare, electrice, iluminat public, retele de telefonie, retele speciale CFR (electrice, telefonie, semnalizari si automatizari), etc.
Proiectantul va identifica toate retelele de utilitati existente ce vor fi afectate de proiectul de infrastructura. Acestea vor fi protejate sau mutate la solicitarea beneficiarului acestora conform avizelor primite, iar Proiectantul va realiza proiectele in consecinta, tinand cont reglementarile in vigoare.
• Pista de ciclisti
Proiectantul va analiza posibilitatea prevederii de piste pentru ciclisti, urmarind dezvoltarea echilibrata a tuturor modurilor relevante de deplasare prin imparţirea echitabila a caii de comunicatie între pietoni, biciclete, transportul public de persoane si traficul privat.
• Trotuare
• Iluminat public
Proiectarea iluminatului cailor de circulatie rutiera se face in conformitate cu reglementarile in vigoare, o importanta deosebita acordandu-se selectarii claselor de iluminat pentru evitarea supradimensionarii sistemului de iluminat, reducerea consumului de energie electrica si cresterea eficientei sistemului de iluminat propus. Se vor folosi corpuri de iluminat echipate cu LED dispuse astfel incat sa se obtina indicii de performanta conform reglementarilor in vigoare.
• Semnalizare verticală şi orizontală
Prestatorul va proiecta semnalizarea rutiera verticala si orizontala necesara pentru exploatarea în siguranţă a obiectivului de investitii..
• Amenajare spatii verzi / Peisagistica
Proiectantul va crea un plan de peisagistica adecvat pentru proiect, lucrarile adiacente si toate zonele afectate. Scopul va fi acela de a reduce impactul lucrarilor asupra mediului inconjurator si de a incadra cat mai mult cu putinta lucrarile in mediul urban.