Conditii refuzate: BULION DEMI-FRASER (Demi-Fraser Broth Base) Compozitie: Triptoza 10,00 g Extract de carne 5,00 g Extract de drojdie 5,00 g Clorura de sodiu 20,00 g Fosfat disodic 9,60 g Fosfat monopotasic 1,35 g Esculina 1,00 g Acid nalidixic 0,01 g Acriflavina HCl 12,50 mg Clorura de litiu 3,00 g pH=7,2±0,2 Prezentare: Flacon cu 500g mediu atomizat. Mod de preparare: Se suspenda 55g mediu deshidratat in 800ml apa distil...
Conditii refuzate: BULION DEMI-FRASER (Demi-Fraser Broth Base) Compozitie: Triptoza 10,00 g Extract de carne 5,00 g Extract de drojdie 5,00 g Clorura de sodiu 20,00 g Fosfat disodic 9,60 g Fosfat monopotasic 1,35 g Esculina 1,00 g Acid nalidixic 0,01 g Acriflavina HCl 12,50 mg Clorura de litiu 3,00 g pH=7,2±0,2 Prezentare: Flacon cu 500g mediu atomizat. Mod de preparare: Se suspenda 55g mediu deshidratat in 800ml apa distilata. Amestecul se incalzeste la fierbere pana la dizolvarea completa a ingredientelor. Se completeaza volumul lichidului la 1000ml. Se verifica pH-ul si se ajusteaza folosind solutie NaOH 10% sau HCl 10%. Se sterilizeaza prin autoclavare la 121ºC timp de 15 min. Principiu si interpretare: Este un mediu utilizat pentru detectia rapida a speciilor Listeria din produse alimentare. Selectivitatea mediului este data de clorura de litiu, acidul nalidixic si acriflavina. Concentratia mare de clorura de sodiu inhiba dezvoltarea enterococilor. Rezultate: Germeni (ATCC) Dezvoltare Listeria monocitogenes(19117) abundenta Staphylococcus aureus (25923) inhibata Recomandãri de pãstrare: Flacoanele cu produs deshidratat se pãstreazã la temperaturi de 10-180C, iar produsul “ready for use” la 2-80C. Valabilitate: 5 ani, în limita termenului înscris pe etichetã si în conditii corespunzãtoare de pãstrare.