"Creşterea performanţei energetice în clădirile publice din Municipiul Baia Mare – Şcoala Gimnazială "ALEXANDRU IVASIUC" Baia Mare– LUCRĂRI SUPLIMENTARE, strada Bucovinei, nr. 9, Municipiul Baia Mare, jud. Maramureş,
Scopul proiectului: Apararea împotriva incendiilor reprezintă ansamblul integrat de activităţi specifice, măsuri şi sarcini organizatorice, tehnice, operative cu caracter umanitar şi de informare publică, pla...
"Creşterea performanţei energetice în clădirile publice din Municipiul Baia Mare – Şcoala Gimnazială "ALEXANDRU IVASIUC" Baia Mare– LUCRĂRI SUPLIMENTARE, strada Bucovinei, nr. 9, Municipiul Baia Mare, jud. Maramureş,
Scopul proiectului: Apararea împotriva incendiilor reprezintă ansamblul integrat de activităţi specifice, măsuri şi sarcini organizatorice, tehnice, operative cu caracter umanitar şi de informare publică, planificate, organizate în scopul prevenirii şi reducerii riscurilor de producere a incendiilor şi asigurării intervenţiei operative pentru limitarea şi stingerea incendiilor în vederea evacuării, salvării şi protecţiei persoanei periclitate, protejării bunurilor şi a mediului.
Obiective specifice ale proiectului – LUCRĂRI SUPLIMENTARE:
1. Obiectiv specific 1 al proiectului: Obţinerea avizului ISU;
2. Obiectiv specific 2 al proiectului: Crearea de facilităţi/adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilităţi (ascensor exterior destinat persoanelor cu dizabilităţi);
3.Obiectiv specific 3 al proiectului: Schimbarea integrală a învelitorii.
LUCRĂRILE PROPUSE ÎN CADRUL OBIECTIVULUI DE INVESTIŢII "Creşterea performanţei energetice în clădirile publice din Municipiul Baia Mare – Şcoala Gimnazială "ALEXANDRU IVASIUC" Baia Mare– LUCRĂRI SUPLIMENTARE, strada Bucovinei, nr. 9, Municipiul Baia Mare, jud. Maramureş, sunt următoarele:
LUCRĂRI CONEXE
A. Lucrări specifice necesare obţinerii avizului ISU
În urma întocmirii Scenariului de Securitate la Incendiu şi a ultimelor modificări legislative în domeniu, sunt necesare realizarea unor lucrări suplimentare, în vederea asigurării siguranţei la incendiu.
Categoriile de lucrări propuse: asigurare măsuri ISU – construcţii – Recompartimentări interioare în vederea asigurării siguranţei la incendiu; înlocuire tâmplărie interioară – măsuri ISU;
Iluminat de siguranţă împotriva panicii, kituri de emergenţă; instalaţia de iluminat de siguranţă va fi compusă din următoarele categorii de iluminat de siguranţă:
- iluminat de securitate pentru evacuare;
- iluminat de securitate pentru marcarea hidranţilor interiori;
- iluminat de securitate împotriva panicii;
- iluminat de siguranţă pentru continuarea lucrului şi pentru intervenţie;
- iluminat de securitate pentru circulaţie
B. Crearea de facilităţi/adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilităţi (ascensor exterior destinat persoanelor cu dizabilităţi)
În urma analizării soluţiilor din faza DALI, a situaţiei din teren şi a normelor impuse de normativele în vigoare, privind securitatea la incendiu, se impune modificarea soluţiei tehnice propuse iniţial referitoare la accesul persoanelor cu dizabilităţi în clădire.
Categoriile de lucrări propuse: amenajare lift P+2, alimentare electrică lift.
Se propune montarea unui ascensor exterior cu 4 curse de la cota terenului amenajat până la ultimul nivel al clădirii în vederea accesului persoanelor cu dizabilităţi în clădire. Pereţii liftului se vor realiza din beton armat. Alimentarea cu energie a acestuia se va realiza din tabloul electric general de distribuţie prin intermediul unui cablu îngropat în tencuială.
C. Repararea acoperişului şarpantă
În urma analizării soluţiei din faza DALI şi a situaţiei din teren, se impune schimbarea integrală a învelitorii şi protecţia acesteia la acţiunile necontrolate a acumilării de zăpadă pe acoperişurile oblice.
Categorii de lucrări propuse: schimbarea integrală a învelitorii cu o nouă învelitoare din tablă metalică dublu fălţuită tip click.
D. Refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenţie
În urma analizării situaţiei din teren s-au constatat următoarele: grosimea tencuielilor de la tavane este de 2cm, grosime care nu permite înglobarea cablurilor; tavanele sunt din beton şi nu permit realizarea şliţurilor în vederea mascării cablurilor. În aceste condiţii se împune realizarea de tavene suspendate pentru siguranţa în exploatare, având în vedere funcţionalitatea clădirii.
Categoriile de lucrări propuse: realizare tavane suspendate din panouri prefabricate din fibre minerale pe suport din profile metalice dispuse celular.
E. Lucrări de înlocuire tâmplărie interioară
În urma întocmirii Scenariului de Securitate la Incendiu şi a ultimelor modificări legislative în domeniu este necesară suplimentarea cantităţii de tâmplărie interioară.
Categoriile de lucrări propuse: înlocuire tâmplărie interioară.
Conform Art. 161 alin. (2) din Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice, autoritatea contractanta va raspunde la solicitarile de clarificate cu 6 zile calendaristice inainte de data stabilita pentru depunerea ofertelor (daca acestea au fost primite cu cel putin 12 zile calendaristice inainte de data stabilita pentru depunerea ofertelor)