Clădirea are regim de înălţime P+1E parţial, cu o suprafaţa construita la sol de 478 mp, respectiv suprafaţa desfăşurată de 662 mp, are funcţiunea de şcoală şi a fost construita in anul 1972, având o forma neregulată. Corpul înscris în cartea funciara ca C1 este format din două corpuri ce nu comunică între ele fiind alipite cu rost seismic.
Din punct de vedere funcţional construcţia este configurată astfel:
- Parter - Săli ...
Clădirea are regim de înălţime P+1E parţial, cu o suprafaţa construita la sol de 478 mp, respectiv suprafaţa desfăşurată de 662 mp, are funcţiunea de şcoală şi a fost construita in anul 1972, având o forma neregulată. Corpul înscris în cartea funciara ca C1 este format din două corpuri ce nu comunică între ele fiind alipite cu rost seismic.
Din punct de vedere funcţional construcţia este configurată astfel:
- Parter - Săli de clasa, cancelarie, secretariat, arhiva, hol;
- Etaj 1 - Sala de clasa, birou, hol, laborator.
Din punct de vedere structural: construcţia are structura din zidărie de cărămidă plina presata, cu stâlpi si grinzi din beton armat; pereţi din zidărie de cărămidă având grosimea de cca. 50 cm la exterior si de cca. 30 cm la interior; zidăria este confinata parţial cu o reţea de stâlpi si grinzi. Grinzile au secţiunile de cca. 25x45/50cm sunt dispuse transversal, deasupra sălilor; planşeele peste parter si etaje sunt realizate din beton armat si au o grosime de cca. 10 cm; şarpanta din lemn ecarisat din răşinoase, susţinând acoperişul alcătuit dintr-o învelitoare din ţiglă metalică; dintre elementele nestructurale scara de acces la etaj este din beton armat.
În vederea realizării investiţiei propuse, la clădirea existentă se propun lucrări în vederea creşterii eficienţei energetice şi îmbunătăţirea calităţii mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, reducerea consumului anual de energie primară şi promovarea utilizării surselor regenerabile de energie, conform scenariului recomandat în Documentaţia de avizare a lucrărilor de învestiţii:
• Izolarea termica a pereţilor exteriori, cat si a pereţilor spatiilor neîncălzite cu un strat de 15 cm de polistiren expandat/vata minerala. Izolarea plăcii spre pod se face cu saltele de vata minerala de 20 cm grosime;
• Înlocuirea tâmplăriei exterioara principala de acces cu tâmplărie PVC ;
• Reabilitarea termica a sistemului de încălzire si a sistemului de furnizare a apei calde de consum: prin reglarea si optimizarea instalaţiei încălzire cu cazan cu combustibil solid si prin implementarea sistemului de producere agent termic cu pompa de căldură aer-apa, dimensionata pentru asigurarea necesarului de agent termic apa răcită necesar pentru sistemul de ventilaţie mecanica;
• Instalarea sistemelor alternative de producere a energiei electrice si termice pentru consum propriu: prin implementarea unor sisteme de panouri fotovoltaice; instalarea de panouri solar termice pentru producere energie termica aferenta apei calde de consum;
• Lucrări de instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de climatizare si/sau ventilare mecanica pentru asigurarea calităţii aerului interior: implementarea un sistem de ventilare mecanica pentru asigurarea necesarului de aer proaspăt in interiorul sălilor de curs (sălilor de clasa);
• Lucrări de reabilitare/ modernizare a instalaţiilor de iluminat in clădiri: înlocuire surse de iluminat actuale cu surse de iluminat eficiente din punct de vedere energetic - surse LED.
• Refacerea sistematizării din jurul construcţiei pentru a împiedică acumularea apelor pluviale lângă construcţie;
• Realizarea sau refacere trotuarelor etanşe din beton armat in jurul clădirii;
• Montarea tuturor burlanelor pentru scurgerea apei meteorice;
Valoare estimată = 1.253.051,45 Lei din care, pe capitole bugetare:
4.1. Construcţii şi instalaţii = 994.001,45 lei, fără TVA;
4.3. Utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale care necesită montaj = 259.050,00 lei, fără TVA;
5.1.1. Lucrări de construcţii şi instalaţii aferente organizării de şantier = 0,00 lei, fără TVA.
Durata contractului: 12 luni execuţie + perioada de garanţie a lucrărilor.
Numărul de zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data limită de depunere a ofertelor: 12 zile.
Autoritatea contractantă va răspunde solicitărilor de clarificări înainte cu 6 zile de data limită de depunere a ofertelor.