Serviciile care urmează a fi prestate şi documentaţiile ce urmează a fi elaborate:
• Documentatia tehnica pentru obtinerea avizelor si acordurilor solicitate la certificatul de urbanism,depunerea si sustinerea acestora la avizatori- L1
• Studiu topografic vizat de OCPI Covasna - L2
• Studiu geotehnic cu verificare la cerinţa Af - L3
• Expertiza tehnică – L4
• Audit energetic – L5
• Analiza cost bene...
Serviciile care urmează a fi prestate şi documentaţiile ce urmează a fi elaborate:
• Documentatia tehnica pentru obtinerea avizelor si acordurilor solicitate la certificatul de urbanism,depunerea si sustinerea acestora la avizatori- L1
• Studiu topografic vizat de OCPI Covasna - L2
• Studiu geotehnic cu verificare la cerinţa Af - L3
• Expertiza tehnică – L4
• Audit energetic – L5
• Analiza cost beneficiu - L6
• Documentaţie DALI anexa 5, documentaţie verificată\(planse desenate arhitectura şi instalaţii, piese scrise, evaluari pe categorii de lucrari
Documentaţia iniţială, format pe hârtie, în faza de proiect tehnic şi detalii de execuţie, se află în arhiva AJFP Covasna care se pune la dispoziţia ofertantului câştigător.
Expertiza tehnică pentru sediul clădirii AJFP Covasna
Expertiza tehnică se va realiza pentru analiza structurii de rezistenţă, din punct de vedere al asigurării cerinţei esenţiale rezistenţă mecanică şi stabilitate, urmărind metodele prevăzute de reglementările tehnice în vigoare de către un expert tehnic, persoană fizică atestată, cu atestatul valabil, cel puţin pe durata implementării contractului, pentru cerinţa esenţială A1 - Rezistenţă mecanică şi stabilitate pentru construcţii civile, industriale, agrozootehnice;energetice; telecomunicaţii; miniere; edilitare şi de gospodărie comunală cu structura de rezistenţă din beton, beton armat, zidărie, lemn.
Expertul tehnic va dispune de atestat emis de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice , vizat, din care sa rezulte valabilitatea la data deschiderii ofertei. Solutiile si masurile expertizei tehnice vor fi preluate si dezvoltate in DALI.
Auditul energetic pentru clădirea sediului AJFP Covasna
Scopul auditului energetic este de a identifica soluţiile şi pachetele de soluţii cele mai potrivite din punct de vedere tehnic şi economic pentru efectuarea lucrărilor de intervenţie privind creşterea eficienţei energetice şi modernizarea clădirea sediului A.J.F.P. Covasna.
Auditul energetic va fi realizat de către un auditor energetic pentru clădiri, grad profesional I, atestat conform Ordinului Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului nr 2237/30.09.2010, pentru aprobarea reglementării tehnice "Regulament privind atestarea auditorilor energetici pentru clădiri" şi Ordin nr. 996/2016 pentru modificarea şi completarea reglementării tehnice Regulament privind atestarea auditorilor energetici pentru clădiri.
Auditorul energetic va dispune de atestat emis de Ministerul Dezvoltării Regionale si Administratiei Publice , vizat, din care să rezulte valabilitatea la data deschiderii ofertei.
Auditorul energetic va avea următoarele competenţe:
-elaborarea certificatului de performanţă energetică pentru categoria de clădiri care fac obiectul prezentei documentaţii aşa cum este prevăzută la art. 6 alin. (1) din Legea nr. 372/2005, republicată, cu modificările ulterioare;
-realizarea auditului energetic pentru categoria de clădiri care fac obiectul prezentei documentaţii şi care se reabilitează termic.
Soluţiile de reabilitare energetică care vor fi propuse de către auditorii energetici vor avea la bază caracteristicile termotehnice şi energetice ale construcţiei şi instalaţiilor aferente, obţinute prin analiza energetică realizată în conformitate cu metodologiile şi standardele în vigoare. Aceste soluţii vor fi coroborate cu concluziile şi recomandările expertului tehnic.
Documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii (care va fi elaborată pe baza expertizei tehnice, a auditului energetic, a studiului geotehnic precum si a oricaror alte studii cerute prin certificatele de urbanism), împreuna cu documentatiile necesare obtinerii avizelor, acordurilor, actelor administrative, etc. impuse prin certificatele de urbanism.
Taxele aferente obtinerii avizelor/acordurilor vor fi în sarcina beneficiarului.
In DALI, proiectantul, pe baza concluziilor expertizei tehnice şi a raportului de audit energetic, în urma consultării reprezentanţilor administratiei judeţene , fără a se limita la datele şi informaţiile cuprinse în prezentul caiet de sarcini/tema de proiectare, va analiza, fundamenta şi propune minimum două scenarii/opţiuni tehnico-economice diferite, recomandând, justificat şi documentat, scenariul/opţiunea tehnico-economic(ă) optim(ă) pentru realizarea obiectivului de investiţii.
Scenariul/Opţiunea tehnico-economic(ă) optim(ă), recomandat(ă) cuprinde:
-soluţia tehnică;
-principalii indicatori tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii;
-certificatul de urbanism, avizele conforme pentru asigurarea utilităţilor, precum şi avize, acorduri şi studii specifice, după caz, în funcţie de specificul obiectivului de investiţii;
-strategia de implementare, exploatare/operare şi de întreţinere a investiţiei.
Anterior dezvoltarii scenariilor proiectantul va consulta reprezentantii beneficiarului pentru alegerea design-ului scarii, a materialelor si solutiilor propuse.
DALI se va elabora de un colectiv tehnic de specialitate, se va însuşi şi se va semna de cadre tehnice cu pregătire superioară numai din domeniul arhitecturii, urbanismului, construcţiilor şi instalaţiilor pentru construcţii.
Semnarea documentaţiilor de către persoanele prevăzute mai sus angajează răspunderea acestora în condiţiile legii.
În cazul obiectivului de investiţii propus, DALI se elaborează cu respectarea conţinutului-cadru prevăzut în anexa nr. 5 la Hot. Nr 907/2016 privind etapele de elaborare şi conţinutul-cadru al documentaţiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiţii finanţate din fonduri publice precum si a structurii si metodologiei de elaborare a Devizului General pentru obiective de investitii si lucrari de interventii .
-Va întocmi documentatia tehnico-economica pe baza ridicarilor topografice actualizate, care vor fi realizate prin grija proiectantului.
-Va intocmi documentatia in conformitate cu cerintele legale si prescriptiile tehnice specifice functiunii precizate anterior si va respecta, la elaborarea documentatiei prevederile Hotărării Guvernului nr. 907/2016 privind etapele de elaborare si continutul cadru al documentatiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investitii finantate din fonduri publice si a Legii nr. 98/2016 privind achizitiile publice
Solutiile functionale, tehnologice, constructive si economice prezentate in DALI trebuie sa conduca la realizarea obiectivului de investitii cu respectarea cerintelor specifice clasei de importanta a constructiei. Solutiile prezentate in DALI trebuie sa fie coerente si corelate, in documentele specifice, din perspectiva indeplinirii cerintelor fundamentale aplicabile conform Legii nr. 10/18.01.1995 privind calitatea in constructii,republicata cu modificarile si completarile ulterioare. Costurile vor fi realiste (corect estimate), suficiente si necesare pentru implementarea proiectului. Costurile pe unitatea de resurse utilizate vor fi realiste din punctul de vedere al evaluatorului si justificate prin citarea unor surse independente si verificabile (statistici oficiale, preturi standard etc.)
Documentatia DALI va respecta continutul cadru si metodologia de elaborare din HG 907/2016, va fi completa si coerenta, si va respecta concluziile expertizei tehnice, studiilor de teren, auditului energetic. In DALI se vor dezvolta solutiile optime de reabilitare, modernizare, refunctionalizare, din punct de vedere tehnic si economic, pe baza recomandarilor din rapoartele de expertiza tehnica si de audit energetic si se vor prezenta datele tehnice ale investitiei.
Documentatia tehnico-economica faza DALI va cuprinde:
-piese scrise;
-analiza cost beneficiu;
-piese desenate.
Documentatia de Avizare a Lucrarilor de Interventie, avizata si aprobata potrivit prevederilor legale va reprezenta documentatia scrisa si desenata pe baza careia se va realiza documentaţia de autorizare, proiectul tehnic si detaliile de execuţie.
Documentatia trebuie sa permita elaborarea Proiectului tehnic si Detaliilor de executie in conformitate cu materialele si tehnologia de executie propusa, cu respectarea stricta a prevederilor DALI, fara sa fie necesara suplimentarea cantitaţilor de lucrari si fara a se depasi indicatorii tehnico-economici aprobaţi stabiliti in faza DALI.
Documentatia trebuie sa fie astfel elaborata incât sa fie clara, să asigure informaţii tehnice complete privind viitoarea lucrare si să corespundă cerintelor tehnice, economice şi tehnologice ale beneficiarului.
Proiectantul va elabora documentaţiile în vederea obţinerii avizelor şi acordurilor şi va face toate demersurile pentru a depune aceste documentaţii, va ridica avizele şi va însuşi în documentatia D.A.L.I cerinţele din respectivele avize/acorduri.
Verificarea Documentatiei de Avizare a Lucrarilor de Interventie este obligatorie conform legislaţiei în vigoare cu respectarea prevederilor din HOTĂRÂREA nr. 742/2018 din 13 septembrie 2018 privind privind modificarea Hotărârii Guvernului nr. 925/1995 pentru aprobarea Regulamentului de verificare şi expertizare tehnică de calitate a proiectelor, a execuţiei lucrărilor şi a construcţiilor, beneficiarul deleagă această activitate ofertantului castigător.
Verificarea documentaţiei DALI întocmită de proiectanţi pe fiecare specialitate în parte se va asigura de către specialisti verificatori de proiect atestaţi, alţii decât cei care întocmesc documentaţiile tehnice, costurile verificării vor fi suportate de ofertantul câştigător.