VINOFERM® CRIO – Saccharomyces Cerevisiae sp. Cerevisiae – este o drojdie activa, deshidratata, pentru vinificatie, care a fost selectionata pentru productia de vinuri tinere si proaspete, cu precadere albe, fiind de asemeni recomandata si pentru pentru productia de vinuri aromate cu caracter fructat.VINOFERM® CRIO are capacitatea de a accentua tipicitatea soiului, avand de asemenea propriul set enzimatic care, la sfarsitul...
VINOFERM® CRIO – Saccharomyces Cerevisiae sp. Cerevisiae – este o drojdie activa, deshidratata, pentru vinificatie, care a fost selectionata pentru productia de vinuri tinere si proaspete, cu precadere albe, fiind de asemeni recomandata si pentru pentru productia de vinuri aromate cu caracter fructat.VINOFERM® CRIO are capacitatea de a accentua tipicitatea soiului, avand de asemenea propriul set enzimatic care, la sfarsitul fermentatiei, favorizeaza autoliza celulelor eliberand diversi compusi utili in stabilizarea aromatica si structurala a vinului, asigurand o cinetica de fermentare regulata, chiar şi la temperaturi scăzute de 8 – 15 grade Celsius.Doza: 20 – 40 g/hl. Pentru musturi din struguri bolnavi mariti doza de drojdie si nutrient.Utilizare: pentru rehidratarea drojdiei adaugati 500 gr de VINOFERM® CRIO in 5 litri de apa indulcita 1 – 2 % (50 – 100 gr de zahar) la 35 – 40 grade Celsius, asteptati 15 minute amestecati energic, asteptati inca 15 minute, amestecati din nou, adaugati in partea de jos a recipientului cu must.Pentru a evitata socul termic trebuie ca diferenta de temperatura dintre drojdia rehidratata si mustul in care se adauga sa nu fie mai mare de 5 – 8 grade Celsius. Dupa ce l-ati deschis, pachetul trebuie utilizat în termen de câteva zile. A se pastra intr-un loc racoros. Uz oenologic profesional. Greutate neta: 500g. Se foloseste doar impreuna cu activatorul Vinovit