Servicii de intocmire documentatii aferente: “Elaborarea Planului de amenajare a teritoriului judetean Covasna". Aceasta presupune ca pe baza unor analize socio-economice sa se elaboreze un document complex si modern, realizat de o echipa multidisciplinara, cu experienta in elaborare de planuri de amenajare a teritoriului (P.A.T.Z.R, P.A.T.J, P.A.T.Z.I), intocmit in urma unui proces participativ de planificare strategica, c...
Servicii de intocmire documentatii aferente: “Elaborarea Planului de amenajare a teritoriului judetean Covasna". Aceasta presupune ca pe baza unor analize socio-economice sa se elaboreze un document complex si modern, realizat de o echipa multidisciplinara, cu experienta in elaborare de planuri de amenajare a teritoriului (P.A.T.Z.R, P.A.T.J, P.A.T.Z.I), intocmit in urma unui proces participativ de planificare strategica, cu consultarea si implicarea tuturor factorilor locali din comunitate.
Scopul elaborării P.A.T.J. Covasna este de a face corelarea propunerilor P.A.T.J. cu prevederile secţiunilor Planului de amenajare a teritoriului naţional P.A.T.N., ale altor planuri de amenajare a teritoriului: ex. Plan de Amenajare a Teritoriului Zonal – Reabilitarea şi Modernizarea căii Ferate Bucureşti – Arad – Componenţa a Coridorului Paneuropean; cu prevederile Planurilor Generale de Urbanism şi ale Planurilor de Mobilitate Urbană Durabilă ale municipiilor şi oraşelor; precum şi cu studiile/documentaţiile de urbanism privind obiectivele de investiţii cu impact major asupra teritoriului (Ex. PUZ Centru Integrat de Management al Deşeurilor – Boroşneu Mare, Fabrica de debitare şi Prelucrare a Lemnului Reci, etc.).
Planul de amenajare al teritoriului judeţean (P.A.T.J. Covasna) este o documentaţie cu caracter director, ce are ca scop transpunerea spaţială a programului de dezvoltare economică şi socială, culturală şi instituţională a judeţului Covasna, elaborat de către autorităţile judeţene, pentru teritoriul pe care îl gestionează. Prevederile P.A.T.J. devin obligatorii pentru documentaţiile de amenajarea teritoriului şi urbanism care le detaliază (P.A.T.Z., PUG, PUZ). Acesta se corelează cu Planul de Amenajare a Teritoriului Naţional (P.A.T.N.), cu Planul de Amenajare a Teritoriului Zonal (P.A.T.Z.) şi alte documentaţii de amenajarea teritoriului, cu strategiile şi programele de guvernare sectoriale, prevederile planului de management, respectiv cu obiectivele de conservare a ariilor naturale protejate, precum şi cu alte programe de dezvoltare.
Documentaţia "Planul de Amenajare a Teritoriului Judeţean Covasna" se va elabora cu respectarea celor mai importante documente europene în domeniul planificării spaţiale, după cum urmează: • Carta Europeană a Amenajării Teritoriului - CEMAT, Torremolinos, 1983 • Schema de Dezvoltare a Spaţiului Comunitar - UE, Postdam, mai 1999 • Rezoluţiile Conferinţei Europene a Miniştrilor Responsabili cu Amenajarea Teritoriului - CEMAT, Hanovra, 7-8 septembrie 2000 • Directivele şi Recomandările Consiliului Europei în domeniu (cooperare transfrontalieră, autonomie regională, Convenţia Europeană a Peisajului, Carta Europeană a Zonelor Rurale) • Agenda Teritorială Europeană, mai 2007 • Convenţia europeană a peisajului, octombrie 2000 • Principiile directoare pentru o dezvoltare teritorială durabilă a continentului european - CEMAT, Hanovra, septembrie 2000 • Declaraţia privind Dezvoltarea Durabilă (ONU, Johannesburg, august 2002) • Carta de la Leipzig privind dezvoltarea durabilă a oraşelor, 24-25 mai 2007 • Recomandarea Comitetului de Miniştri ai Statelor membre ale Consiliului Europei privind principiile directoare pentru o dezvoltare spaţială durabilă a continentului european (30 ianuarie 2002), etc.