În vederea atingerii obiectivului general al Strategiei de dezvoltare a serviciilor sociale din judeţul Arad 2021-2030, respectiv - asigurarea de servicii sociale de calitate – indiferent de beneficiari, cu referire concretă în cazul nostru la copii/tineri pentru care s-a stabilit măsura de protecţie specială a plasamentului într-un centru rezidenţial - casă de tip familial, Consiliul Judeţean Arad prin Compartimentul Contr...
În vederea atingerii obiectivului general al Strategiei de dezvoltare a serviciilor sociale din judeţul Arad 2021-2030, respectiv - asigurarea de servicii sociale de calitate – indiferent de beneficiari, cu referire concretă în cazul nostru la copii/tineri pentru care s-a stabilit măsura de protecţie specială a plasamentului într-un centru rezidenţial - casă de tip familial, Consiliul Judeţean Arad prin Compartimentul Contractare Servicii Sociale din cadrul Serviciului Guvernanţă Corporativă, Ajutor de Stat şi Transport, în temeiul competenţelor ce-i revin potrivit dispoziţiilor art. 112 alin. (3) lit. p şi art. 113 alin. (1) din Legea nr. 292/2011 a asistenţei sociale, cu modificările şi completările ulterioare, la propunerea motivată a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Arad, a identificat necesitatea achiziţionării de noi loturi de contracte de servicii sociale destinate copiilor/tinerilor.
Necesitatea obiectivă urmează să fie satisfăcută prin achiziţia de servicii sociale în condiţiile legii pentru copii/tinerii, aflaţi în dificultate care au nevoie de stabilirea unei măsuri de protecţie conform Legii 272/2004, privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, cu modificările ulterioare. Măsurile de protecţie specială a copilului se stabilesc conform legii şi se aplică în baza planului individualizat de protecţie, în care se prevede plasamentul într-un serviciu de tip rezidenţial licenţiat în condiţiile legii (de tipul casă de tip familial).Casa de tip familial este locuinţa care acoperă necesităţile esenţiale de odihnă, preparare a hranei, educaţie şi igienă, asigurând exigenţele minimale pentru un număr de maximum 12 copii pentru care a fost stabilită măsura plasamentului, în condiţiile legii. Planul individualizat de protecţie poate prevedea plasamentul copilului într-un serviciu de tip rezidenţial. Măsura plasamentului se stabileşte de către comisia pentru protecţia copilului, în situaţia în care există acordul părinţilor iar, atunci când nu există acordul părinţilor sau, după caz, al unuia dintre părinţi, pentru instituirea acestei măsuri, măsura plasamentului se stabileşte de către instanţa judecătorească, la cererea direcţiei generale de asistenţă socială şi protecţia copilului.
Conform Legii 272/2004 cu modificările ulterioare, privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului începând cu data de 1 octombrie 2022, este interzis plasamentul copilului în servicii de tip rezidenţial care nu sunt organizate conform prevederilor art.123 din lege, cu excepţia plasamentului în regim de urgenţă în centrul de primire în regim de urgenţă.
Potrivit Hotărârii C.J.A nr.415/21.12.2021, pentru aprobarea Strategiei de Dezvoltare a Serviciilor din judeţul Arad pentru perioada 2021-2030, în cadrul D.G.A.S.P.C Arad serviciile sunt furnizate beneficiarilor în centre rezidenţiale organizate în - case de tip familial. Având în vedere faptul că, la nivelul judeţului Arad au fost reorganizate şi restructurate centrele rezidenţiale de îngrijire a copilului cu o capacitate mai mare de 12 beneficiari şi datorită creşterii gradului de ocupare a centrelor rezidenţiale pentru acest tip de beneficiari, acestea constituie tot atâtea motive pe.
In conformitate cu prevederile art. 160 alin. (1) din Legea nr. 98/2016,cu modificarile si completarile ulterioare, termenul limita pana la care orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificari sau informatii suplimentare in legatura cu documentatia de atribuire este de maxim 20 zile inainte de data limita de depunere a ofertelor, iar termenul limită în care autoritatea contractantă va răspunde în mod clar şi complet tuturor solicitărilor de clarificare/informaţiilor suplimentare este în a 12-a zi înainte de data limită de depunere a ofertelor conf. Art. 161 din Lg 98/2016.
•Autoritatea Contractantă îsi rezervă dreptul de a efectua modificări ale contractului conf. prevederilor art. 221 din Lg.98/2016, cu modificările şi completările ulterioare.