contract de servicii (c/val produse alimentare in vederea prepararii hranei pentru copii, cu continut caloric conf. OMS 1563/2008)Principalul loc de prestare GRADINI?A CU PROGRAM PRELUNGIT NR.23, FOCSANI, JUDETUL VRANCEA Str.Nicolae Balcescu nr.20 ?i str.Aleea ?colii nr 47 Sa se asigure zilnic, la cererea autoritatii contractante in functie de numarul efectivului zilnic prepararea a patru mese (mic dejun + gustarea; pranzul...
contract de servicii (c/val produse alimentare in vederea prepararii hranei pentru copii, cu continut caloric conf. OMS 1563/2008)Principalul loc de prestare GRADINI?A CU PROGRAM PRELUNGIT NR.23, FOCSANI, JUDETUL VRANCEA Str.Nicolae Balcescu nr.20 ?i str.Aleea ?colii nr 47 Sa se asigure zilnic, la cererea autoritatii contractante in functie de numarul efectivului zilnic prepararea a patru mese (mic dejun + gustarea; pranzul + gustare) in cantitatile, continutul caloric ?i substan?ele nutritive necesare varstelor - conform OMS 1563/2008, încadrându-se in pretul maximal de 11,01 lei (fara TVA )/copil/zi. Beneficiarul (autoritatea contractanta) va comunica zilnic efectivul prezent la masa. Valoarea alimentelor ce intra in componenta unui meniu zilnic nu poate depasi alocatia bugetara de 11,01 lei (fara TVA )/copil/zi. Prestatorul v-a intocmi saptamanal planul meniu (in colaborare cu unitatea contractanta). Planul meniu v-a fi intocmit in 2 exemplare, unul ramane la prestator iar celalalt se va afisa in sala de mese-locatie apartinand autoritatii contractante. La intocmirea planului meniu se vor avea in vedere urmatoarele elemente: a) Se va preciza con?inutul de produse alergene zilnic,?i lista ingredientelor din meniu (con?inutul de calorii ) b) realizarea unui raport optim între principii alimentare de baza; c) realizarea unor feluri de mancare cu gust apetisant, miros placut, consistente, specifice vârstei pre?colarilor.Mesele vor fi distribuite zilnic, astfel: - mic dejun (ora 08.30 - 9.00) = 25 % din valoarea totala; - gustare (fruct) la ora 10:00 = 5 % din valoarea totala; - pranz (ora 12.00 - 13.00) = 50 % din valoarea totala; - gustare la ora 15: 30-16:00 =20% din valoarea totala Se va respecta valorea zilnica de 1800 kcal, esalonata pe parcursul celor 4 mese (25%, 5%,50%,20%) Se vor exclude pe cat posibil din meniuri alimentele nerecomandate pre?colarilor conf.listei din anexa 1 din OMS 1563/2008 • Meniurile sa fie variate, atat prin alimentele ce ajuta la prepararea lor cat si prin tehnologia culinara utilizata; • Asigurarea micului dejun în fiecare zi; • Asigurarea gustarii de la ora 10 in fiecare zi; • Asigurarea