Condiţie suspensivă - procedura de atribuire este iniţiată sub incidenţa prezentei condiţii suspensive, în sensul în care încheierea contractului de achiziţie publică este condiţionată de aprobarea în Bugetul de venituri şi cheltuieli al OSIM pentru anul 2021 a valorii desemnată câştigătoare prin alocarea creditelor bugetare cu această destinaţie, semnarea contractului făcându-se cu respectarea legislaţiei în vigoare.
...
Condiţie suspensivă - procedura de atribuire este iniţiată sub incidenţa prezentei condiţii suspensive, în sensul în care încheierea contractului de achiziţie publică este condiţionată de aprobarea în Bugetul de venituri şi cheltuieli al OSIM pentru anul 2021 a valorii desemnată câştigătoare prin alocarea creditelor bugetare cu această destinaţie, semnarea contractului făcându-se cu respectarea legislaţiei în vigoare.
Având în vedere dispoziţiile Legii nr.98/2016 şi a HG nr.395/2016, OSIM precizează că va încheia contractul cu ofertantul declarat câştigător numai în măsura în care fondurile necesare achiziţiei vor fi asigurate prin aprobarea în Bugetul de venituri şi cheltuieli al OSIM pentru anul 2021 a valorii desemnată câştigătoare prin alocarea creditelor bugetare cu această destinaţie, de către Ordonatorul Principal De Credite.
În cazul în care, indiferent de motive, valoarea declarată câştigătoare prin alocarea creditelor bugetare cu această destinaţie în Bugetul de Venituri şi Cheltuieli al OSIM pentru anul 2021 nu va fi aprobată, OSIM îşi rezervă dreptul de a aplica prevederile art.212 din Legea nr.98/2016, adică de a anula procedura de achiziţe, fiind imposibilă încheierea contractului.
Ofertanţii din cadrul acestei proceduri înţeleg ca OSIM nu poate fi considerat răspunzător pentru vreun prejudiciu în cazul anulării procedurii de atribuire, indiferent de natura acestuia şi indiferent dacă OSIM a fost notificat asupra existenţei unui asemenea prejudiciu.
Ofertanţii din cadrul acestei proceduri acceptă utilizarea condiţiilor speciale de mai sus/condiţiei suspensive, asumându-şi întreaga răspundere în raport cu eventualele prejudicii pe care le-ar putea suferi în situaţia descrisă.
Valabilitatea contractului este de 12 luni de la data semnării de către ambele părţi, data condiţionată de luna aprobării Bugetului în anul 2021.
Prin implementarea Proiectului "Consolidarea capacităţii de implementare şi evaluare a strategiilor/politicilor publice pe care le coordonează Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci şi Ministerul Economiei - cod SMIS 127610" Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci si Ministerul Economiei intentioneaza sa îsi consolideze capacitatea de implementare si evaluare a strategiilor/politicilor publice pe care le coordoneaza. Ministerul Economiei are printre atributiile sale “elaborarea de politici si strategii în vederea promovarii proprietatii intelectuale, inventiilor si marcilor si protejarea acestora la nivel national si international". Implementarea acestei atributii se realizeaza pe doua componente: politica de sprijin a inventiilor prin protejarea proprietatii industriale si promovarea proprietatii intelectuale.
Pentru a sprijini Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci si Ministerul Economiei în vederea elaborarii si implementarii unei Strategii nationale în domeniul proprietatii industriale, proiectul propus va furniza instrumentele necesare în vederea unei abordari integrate a celor doua institutii în vederea elaborarii si implementarii unei politici publice în domeniul proprietatii industriale care sa sprijine optimizarea proceselor decizionale orientate catre cetateni si mediul de afaceri contribuind astfel la realizarea Obiectivul specific 1.1 POCA – Dezvoltarea si introducerea de sisteme si standarde comune în administratia publica ce optimizeaza procesele decizionale orientate catre cetateni si mediul de afaceri în concordanta cu SCAP si a indicatorului de realizare - "Autoritati si institutii publice centrale care au elaborat politici bazate pe dovezi, inclusiv evaluarea ex-ante a impactului".
De asemenea, proiectul prevede o interventie dedicata facilitarii accesului solicitantilor/utilizatorilor la serviciile OSIM prin dezvoltarea si implementarea unei aplicatii integrate software prin care potentialii beneficiari ai serviciilor OSIM vor avea acces la o secţiune securizată prin autentificare unde vor putea consulta portofoliul propriu de titluri de PI, efectua plăţi online, şi vor putea urmari în timp real etapa procedurala în care se afla cererea depusa.
In vederea atingerii acestui obiectiv, a fost elaborat un Caiet de Sarcini care conţine cerinţele Autorităţii contractante privind servicii pentru realizarea şi implementarea aplicaţiei integrate software.
Realizarea acestei aplicatii informatice va contribui astfel la atingerea indicatorului POCA - "Autoritati si institutii publice centrale care au implementat masuri unitare de reducere a poverii administrative pentru mediul de afaceri si pentru cetateni".