23. GRIS,
Gris, aspect granulos, culoare alb-gălbui, uniformă. Miros caracteristic, fără miros de mucegai, de încins sau alt miros străin. Gust carcteristic, uşor dulceag, fără gust amar, acru sau alt gust străin, fără scrânşnet la mestecare, nu se admite prezenţa insectelor sau a acarienilor în nici un stadiu de dezvoltare. Calitate superioară, certificat de conformitate, ambalat în pungi de 1000 g, închise erm...
23. GRIS,
Gris, aspect granulos, culoare alb-gălbui, uniformă. Miros caracteristic, fără miros de mucegai, de încins sau alt miros străin. Gust carcteristic, uşor dulceag, fără gust amar, acru sau alt gust străin, fără scrânşnet la mestecare, nu se admite prezenţa insectelor sau a acarienilor în nici un stadiu de dezvoltare. Calitate superioară, certificat de conformitate, ambalat în pungi de 1000 g, închise ermetic. Etichetarea trebuie să respecte cerinţele legislaţiei etichetării (denumire produs, data fabricaţiei, data expirării, mod păstrare, producător, ţara de provenienţă, etc.) cantitate minima (31.12.2022) 160 kg - cantitate maxima (30.04.2023) 250 kg.
33. OREZ,
Aspect: orez bob rotund, întreg, fără impurităţi. Nu are spărturi, gust, miros: caracteristic fără gust sau miros străin. Ambalat *1 kg, închis ermetic. Etichetarea trebuie să respecte cerinţele legislaţiei etichetării (denumire sortiment, lot, data fabricaţiei, data expirării, lot fabricatie). cantitate minima (31.12.2022) - 930 kg - cantitate maxima (30.04.2023) 1.400 kg.
16. FAINA ALBA TIP 650,
Făină albă, aspect masă pulverulentă, culoare alb-gălbui cu nuanţă curată, miros plăcut specific făinii de grâu, fără miros de mucegai sau încins sau alt miros, produs ambalat în pungi de 1 kg, închise ermetic. Etichetarea produsului trebuie să respecte în totalitate cerinţele legislaţiei etichetării (lot, data fabricaţiei, termen de valabilitate, condiţii de păstrare, Producător, etc.) cantitate minima (31.12.2022) 200 KG - cantitatea maxima (30.04.2023) - 300 KG.
50. ULEI DE FLOAREA SOARELUI,
Ulei comestibil, dublu rafinat cu miros şi gust plăcut, aspect limpede, fără impurităţi, produs oleaginos, din floarea soarelui, ambalat la litru, recipiente curate, închise ermetic, etichetate vizibil. Etichetarea trebuie să respecte cerinţele legislaţiei etichetării (denumire produs, condiţii de păstrare, data fabricaţiei, valabilitate, număr lot, producător. cantitate minima (31.12.2022) 800 l - cantitate maxima (30.04.2023) 1.200 l.
52. ZAHAR ALB,
Zahăr alb. Calitatea I, aspect: uscat, în cristale de granulaţie omogenă, liber curgătoare, fără miros nespecific, fără depuneri la fierbere. Cristale de zahăr de mărime medie, uniforme, de culoare albă, liber curgătoare. Dulce, fără miros sau gust străin. Ambalat în pungi de hârtie sau plastic de 1 kg. Etichetarea trebuie să respecte cerinţele legislaţiei etichetării (denumire produs, condiţii de păstrare, data fabricaţiei, valabilitate, număr lot, producător,etc.) cantitate minima (31.12.2022) 1.000 kg - cantitate maxima (30.04.2023) 1.500 kg.
46. SARE ALIMENTARA IODATA,
Sare de masă iodată măruntă, ambalată la pungi sau cutii de 1 kg, etichetată corespunzator. Etichetarea trebuie să respecte cerinţele legislaţiei etichetării. cantitate minima (31.12.2022) 16 kg- cant maxima 25 kg.
26. MALAI GRISAT,
Mălai grisat (din făină de porumb), curat fără impurităţi, culoare galbenă portocalie, specifică porumbului din care provine, cu particule alb–gălbui, fără urme de tărâţe, miros caracteristic, gust plăcut, fără scrâşnet la mestecare (prezenţa nisipului) ambalat în pungi de 1 kg, închise ermetic calitatea I. Etichetarea PRODUSULUI trebuie să respecte în totalitate cerinţele legislaţiei etichetării (denumire produs, data fabricaţiei, data expirării, mod păstrare, producător, ţara de provenienţă, etc.). cantitate minima (31.12.2022) 200 kg - cantitate maxima (30.04.2023) 300 kg.
10. CASCAVAL DIN LAPTE DE VACA,
Caşcaval din lapte de vacă, pastă fină, onctuoasă, compactă, omogenă, uşor elastică, culoare alb-gălbui până la galben, uniformă în toată masa, gust şi miros plăcut, potrivit de sărat, caracteristic caşcavalului provenit din lapte de vacă, fără gust şi miros străin, grăsime raportată la substanţa uscată, max.45%, calup 1-2 kg etichetat (data fabricaţiei, data expirării, producător, mod de păstrare şi depozitare). Etichetarea trebuie să respecte cerinţele legislaţiei etichetării. cantitate minima (31.12.2022) 80 kg - cantitate maxima (30.04.2023) 120 kg.
42. PIEPT DE PUI DEZOSAT FARA PIELE CONGELAT,
Piept de pui dezosat, fără piele, fără cheaguri mari de sânge, resturi de organe, culoare specifică pieptului de pasăre, fără miros străin, produs congelat. Ambalare: caserolă înfoliată sau pungă polietilenă de 1 – 2 kg, numărul codului de produs, denumirea produsului, descrierea produsului, condiţii de păstrare, data expirării, număr lot, greutatea netă a produsului, ţara de provenientă, starea termică. cantitate minima (31.12.2022) 1.300 kg - cantitate maxima (30.04.2023) 2.000 kg.
43. PULPE PUI intregi CAL SUPERIOARA,
Pulpe de pui întregi fără spate, congelate, curate, îngrijit prelucrate, fără impurităţi, suprafaţa netedă nelipicioasă, suprafaţa cutanată nelipicioasă şi fără a prezenta semne de alterare, calitate superioară, fără gust şi miros străin (de rânced, alterat, închis). Ambalaj între 5-10 kg. Etichetarea trebuie să respecte cerinţele legislaţiei etichetării (denumire produs, descrierea produsului, condiţii de păstrare, data fabricaţiei, valabilitate, număr lot, greutatea neta a produsului, ţara de provenienţă, starea termică). cantitate minima (31.12.2022) 4.000 kg - cantitate maxima (30.04.2023) 6.000 kg.
36. PAINE 0.500 KG feliata ambalata,
Paine albă, franzelă, feliată, ambalată în pungi avizate sanitar-veterinar, format specific sortimentului, neaplatizat, rumenă, galben auriu, masă cu pori fini, uniformi, elastic (după o apăsare uşoară, revine imediat la starea iniţială), fără cocoloase sau urme de făină nefrământată, plăcută caracteristică pâinii bine coapte, 0,500 kg , etichetată. (producător, data fabricării, data expirării, cantitate netă, lista cuprinzând ingredientele, lista valorilor nutriţionale pentru 100 gr produs finit, condiţii de depozitare, a se consuma de preferinţă înainte de…… ). Etichetarea trebuie să respecte cerinţele legislaţiei etichetării. cantitate minima (31.12.2022) 11.600 buc - cantitate maxima (30.04.2023) - 20000 buc.
20. FIDEA/TAIETEI,
Produs fabricat din făină de grâu de calitate superioară, apă potabilă cu ou. Aspect: suprafată netedă, fără striaţiuni, fără urme de făină. Miros şi gust caracteristic, fără miros, gust străin şi/sau mucegai. După fierbere (4-8 min) trebuie să fie elastice, să nu se lipească între ele, să-şi păstreze forma, să nu fie sfărâmate. Culoare alb-gălbuie, uniformă, să nu fie sfărâmate. Ambalate în pungă de 3-5 kg. Ambalaj inscripţionat: lot, termen valabilitate, condiţii păstrare, cantitate netă. Etichetarea trebuie sa respecte cerinţele legislaţiei etichetării. cantitate minima (31.12.2022) 130 kg - cantitate maxima (30.04.2023) 200 kg.
39. PASTE FAINOASE (SPAGHETE, MELCI, SPIRALE, PENE, etc...),
Paste făinoase vrac (spaghete, spirale, melci scoici, penne, tuburi), întregi, calitate superioară, suprafaţă netedă, fără striaţiuni, fără urme de făină, fără crăpături, culoare alb gălbuie, uniformă , miros şi gust caracteristic, plăcut fără gust şi miros străin sau de mucegai, fără corpuri străine. După fierbere să rămână întregi, elastice, să nu se lipească între ele. Ambalate în pungi etichetate conform cerinţelor legislaţiei etichetării (denumire produs, producător, cantitate, data fabricaţie, termen valabilitate, condiţii de păstrare, etc.) ambalaj de maxim 5 kg, cantitate minima (31.12.2022) 700 kg - cantitate maxima 1.100 kg.