50. ULEI DE FLOAREA SOARELUI,
Ulei comestibil, dublu rafinat cu miros şi gust plăcut, aspect limpede, fără impurităţi, produs oleaginos, din floarea soarelui, ambalat la litru, recipiente curate, închise ermetic, etichetate vizibil. Etichetarea trebuie să respecte cerinţele legislaţiei etichetării (denumire produs, condiţii de păstrare, data fabricaţiei, valabilitate, număr lot, producător. cantitate minima (31....
50. ULEI DE FLOAREA SOARELUI,
Ulei comestibil, dublu rafinat cu miros şi gust plăcut, aspect limpede, fără impurităţi, produs oleaginos, din floarea soarelui, ambalat la litru, recipiente curate, închise ermetic, etichetate vizibil. Etichetarea trebuie să respecte cerinţele legislaţiei etichetării (denumire produs, condiţii de păstrare, data fabricaţiei, valabilitate, număr lot, producător. cantitate minima (31.12.2022) 800 l - cantitate maxima (30.04.2023) 1.200 l.
43. PULPE PUI intregi CAL SUPERIOARA,
Pulpe de pui întregi fără spate, congelate, curate, îngrijit prelucrate, fără impurităţi, suprafaţa netedă nelipicioasă, suprafaţa cutanată nelipicioasă şi fără a prezenta semne de alterare, calitate superioară, fără gust şi miros străin (de rânced, alterat, închis). Ambalaj între 5-10 kg. Etichetarea trebuie să respecte cerinţele legislaţiei etichetării (denumire produs, descrierea produsului, condiţii de păstrare, data fabricaţiei, valabilitate, număr lot, greutatea neta a produsului, ţara de provenienţă, starea termică). cantitate minima (31.12.2022) 4.000 kg - cantitate maxima (30.04.2023) 6.000 kg.
52. ZAHAR ALB,
Zahăr alb. Calitatea I, aspect: uscat, în cristale de granulaţie omogenă, liber curgătoare, fără miros nespecific, fără depuneri la fierbere. Cristale de zahăr de mărime medie, uniforme, de culoare albă, liber curgătoare. Dulce, fără miros sau gust străin. Ambalat în pungi de hârtie sau plastic de 1 kg. Etichetarea trebuie să respecte cerinţele legislaţiei etichetării (denumire produs, condiţii de păstrare, data fabricaţiei, valabilitate, număr lot, producător,etc.) cantitate minima (31.12.2022) 1.000 kg - cantitate maxima (30.04.2023) 1.500 kg.
42. PIEPT DE PUI DEZOSAT FARA PIELE CONGELAT,
Piept de pui dezosat, fără piele, fără cheaguri mari de sânge, resturi de organe, culoare specifică pieptului de pasăre, fără miros străin, produs congelat. Ambalare: caserolă înfoliată sau pungă polietilenă de 1 – 2 kg, numărul codului de produs, denumirea produsului, descrierea produsului, condiţii de păstrare, data expirării, număr lot, greutatea netă a produsului, ţara de provenientă, starea termică. cantitate minima (31.12.2022) 1.300 kg - cantitate maxima (30.04.2023) 2.000 kg.
26. MALAI GRISAT,
Mălai grisat (din făină de porumb), curat fără impurităţi, culoare galbenă portocalie, specifică porumbului din care provine, cu particule alb–gălbui, fără urme de tărâţe, miros caracteristic, gust plăcut, fără scrâşnet la mestecare (prezenţa nisipului) ambalat în pungi de 1 kg, închise ermetic calitatea I. Etichetarea PRODUSULUI trebuie să respecte în totalitate cerinţele legislaţiei etichetării (denumire produs, data fabricaţiei, data expirării, mod păstrare, producător, ţara de provenienţă, etc.). cantitate minima (31.12.2022) 200 kg - cantitate maxima (30.04.2023) 300 kg.
39. PASTE FAINOASE (SPAGHETE, MELCI, SPIRALE, PENE, etc...),
Paste făinoase vrac (spaghete, spirale, melci scoici, penne, tuburi), întregi, calitate superioară, suprafaţă netedă, fără striaţiuni, fără urme de făină, fără crăpături, culoare alb gălbuie, uniformă , miros şi gust caracteristic, plăcut fără gust şi miros străin sau de mucegai, fără corpuri străine. După fierbere să rămână întregi, elastice, să nu se lipească între ele. Ambalate în pungi etichetate conform cerinţelor legislaţiei etichetării (denumire produs, producător, cantitate, data fabricaţie, termen valabilitate, condiţii de păstrare, etc.) ambalaj de maxim 5 kg, cantitate minima (31.12.2022) 700 kg - cantitate maxima 1.100 kg.
46. SARE ALIMENTARA IODATA,
Sare de masă iodată măruntă, ambalată la pungi sau cutii de 1 kg, etichetată corespunzator. Etichetarea trebuie să respecte cerinţele legislaţiei etichetării. cantitate minima (31.12.2022) 16 kg- cant maxima 25 kg.
20. FIDEA/TAIETEI,
Produs fabricat din făină de grâu de calitate superioară, apă potabilă cu ou. Aspect: suprafată netedă, fără striaţiuni, fără urme de făină. Miros şi gust caracteristic, fără miros, gust străin şi/sau mucegai. După fierbere (4-8 min) trebuie să fie elastice, să nu se lipească între ele, să-şi păstreze forma, să nu fie sfărâmate. Culoare alb-gălbuie, uniformă, să nu fie sfărâmate. Ambalate în pungă de 3-5 kg. Ambalaj inscripţionat: lot, termen valabilitate, condiţii păstrare, cantitate netă. Etichetarea trebuie sa respecte cerinţele legislaţiei etichetării. cantitate minima (31.12.2022) 130 kg - cantitate maxima (30.04.2023) 200 kg.
23. GRIS,
Gris, aspect granulos, culoare alb-gălbui, uniformă. Miros caracteristic, fără miros de mucegai, de încins sau alt miros străin. Gust carcteristic, uşor dulceag, fără gust amar, acru sau alt gust străin, fără scrânşnet la mestecare, nu se admite prezenţa insectelor sau a acarienilor în nici un stadiu de dezvoltare. Calitate superioară, certificat de conformitate, ambalat în pungi de 1000 g, închise ermetic. Etichetarea trebuie să respecte cerinţele legislaţiei etichetării (denumire produs, data fabricaţiei, data expirării, mod păstrare, producător, ţara de provenienţă, etc.) cantitate minima (31.12.2022) 160 kg - cantitate maxima (30.04.2023) 250 kg.
33. OREZ,
Aspect: orez bob rotund, întreg, fără impurităţi. Nu are spărturi, gust, miros: caracteristic fără gust sau miros străin. Ambalat *1 kg, închis ermetic. Etichetarea trebuie să respecte cerinţele legislaţiei etichetării (denumire sortiment, lot, data fabricaţiei, data expirării, lot fabricatie). cantitate minima (31.12.2022) - 930 kg - cantitate maxima (30.04.2023) 1.400 kg.
16. FAINA ALBA TIP 650,
Făină albă, aspect masă pulverulentă, culoare alb-gălbui cu nuanţă curată, miros plăcut specific făinii de grâu, fără miros de mucegai sau încins sau alt miros, produs ambalat în pungi de 1 kg, închise ermetic. Etichetarea produsului trebuie să respecte în totalitate cerinţele legislaţiei etichetării (lot, data fabricaţiei, termen de valabilitate, condiţii de păstrare, Producător, etc.) cantitate minima (31.12.2022) 200 KG - cantitatea maxima (30.04.2023) - 300 KG.
36. PAINE 0.500 KG feliata ambalata,
Paine albă, franzelă, feliată, ambalată în pungi avizate sanitar-veterinar, format specific sortimentului, neaplatizat, rumenă, galben auriu, masă cu pori fini, uniformi, elastic (după o apăsare uşoară, revine imediat la starea iniţială), fără cocoloase sau urme de făină nefrământată, plăcută caracteristică pâinii bine coapte, 0,500 kg , etichetată. (producător, data fabricării, data expirării, cantitate netă, lista cuprinzând ingredientele, lista valorilor nutriţionale pentru 100 gr produs finit, condiţii de depozitare, a se consuma de preferinţă înainte de…… ). Etichetarea trebuie să respecte cerinţele legislaţiei etichetării. cantitate minima (31.12.2022) 16.600 buc - cantitate maxima (30.04.2023) - 25.000 buc.
10. CASCAVAL DIN LAPTE DE VACA,
Caşcaval din lapte de vacă, pastă fină, onctuoasă, compactă, omogenă, uşor elastică, culoare alb-gălbui până la galben, uniformă în toată masa, gust şi miros plăcut, potrivit de sărat, caracteristic caşcavalului provenit din lapte de vacă, fără gust şi miros străin, grăsime raportată la substanţa uscată, max.45%, calup 1-2 kg etichetat (data fabricaţiei, data expirării, producător, mod de păstrare şi depozitare). Etichetarea trebuie să respecte cerinţele legislaţiei etichetării. cantitate minima (31.12.2022) 80 kg - cantitate maxima (30.04.2023) 120 kg.
18. FASOLE GALBENA CONSERVATA,
Păstăi fasole galbenă, tăiate, selectate, spălate, să nu fie aţoase, fibroase, fără conservanti, coloranti, arome artificiale sau amelioratori interzisi. Produs obţinut din fasole proaspătă, curată, fără frunze sau tulpini. Ambalaj 720 ml (minim 396 gr produs net) închis ermetic returnabil etichetat vizibil (data fabricaţiei, data expirării, lot, producător, conţinut, etc.); capacele trebuie să nu fie bombate la exterior iar în interior să nu prezinte pete de rugină. Etichetarea trebuie să respecte cerinţele legislaţiei etichetării. cantitate minima (31.12.2022) 3.300 buc - cantitate maxima (30.04.2023) 5.000 buc.
38. PASTA TOMATE,
Pastă tomate, masă omogenă, densă, fin strecurată, fără corpuri străine, fără semne de alterare (mucegai, fermentaţie, etc.), culoare roşie intensă, uniformă în toată masa, miros şi gust naturale, să nu conţină zahar şi amidon, specifice concentratelor de tomate (28%), fără gust şi miros străin, ambalaj *720 ml închis ermetic returnabil etichetat vizibil (data fabricaţiei, data expirării, lot, producător, conţinut etc.); capacele trebuie să nu fie bombate la exterior, iar în interior să nu prezinte pete de rugină. (Etichetarea trebuie să respecte cerinţele legislaţiei etichetării). cantitate minima (31.12.2022) 1.100 buc - cantitate maxima (30.04.2023) 1.700 buc.
22. GOGOSARI IN OTET,
Conţine gogoşari feliaţi, sănătoşi fără pete sau lovituri mecanice, sterilizaţi în oţet alimentar cu gust acrişor şi miros specific, aromatizat cu boabe de muştar, piper, coriandru, foi de dafin, apă. Produs natural fără conservanţi. Borcane închise ermetic 720 ml (între 640-670 g produs net) închis ermetic returnabil etichetat vizibil (data fabricaţiei, dat expirării, lot, producător, conţinut, etc.); capacele trebuie să nu fie bombate la exterior iar în interior să nu prezinte pete de rugină. Etichetarea trebuie să respecte cerinţele legislaţiei etichetării. cantitate minima (31.12.2022) 30 buc - cantitate maxima (30.04.2022) 50 buc.
54. UNT PORŢIONAT,
Unt de masă portionat. Pachet 10 g, procent grăsime maxim 65%, masă onctuoasă, omogenă, ambalat în hârtie metalizată, culoare alb-gălbuie, gust şi miros plăcut, aromat, de smântână fermentată, fără gust amar, fără sare. Ambalat în hârtie pergaminată în pachete. Etichetarea produsului să respecte în totalitate cerinţele legislaţiei etichetării (data fabricaţiei, data expirării, producător, lot fabricaţie, mod de păstrare şi depozitare, etc). cantitate minima (31.12.2022) 16.600 buc - cantitate maxima (30.04.2023) 25.000 buc.
41. PATEU FICAT PORC,
Pate de ficat de porc, calitatea I, cu sistem de deschidere, recipiente nebombate, nedeformate, etichetate vizibil, conform legislaţiei etichetării, închisă etanş fără fisuri sau scurgeri, corect şi vizibil marcate: producător, cantitate netă, ingrediente, valoare energetică, data fabricaţiei, termen valabilitate, condiţii de păstrare (conform legislaţiei etichetării). Ficat minim 20%, ficat în 100 g produs, pastă omogenă, culoare gălbui-roz, culoare specifică ficatului fiert, gust şi miros caracteristice ingredientelor folosite, fără gust şi miros străin. Cutie *100 g, aspectul ambalajului interior: cutii vernisate interior, fără pete de sulfură de fier. cantitate minima (31.12.20222) 600 cuti i- cantitate maxima (30.04.2023) 1.000 cutii.
1. BISCUITI CU LAPTE,
Biscuiţi cu lapte* pachet 100 gr (tip Petite beurre sau echivalent), ambalati în pungi imprimate din polipropilena. Biscuit cu forma dreptunghiulară, suprafaţa mată, culoare galben auriu, miros plăcut specific, crocanţi uşor friabili, etichetat: denumire producător, data fabricaţiei, data expirării, condiţii păstrare, cantitatea netă, conform cerinţelor legislaţiei etichetării. cantate minima (31.12.2022) 3.600 pac - cantate maxima (30.04.2023) 5.500 pac.
11. CEAI PLANTE GĂLBENELE, MUŞETEL, TEI, MENTA, SUNATOARE, FRUCTE DE PADURE, etc.,
Ceai din plante medicinale (tei, muşetel, mentă, sunătoare, fructe de pădure, etc.), din plante medicinale, uscate, în stare bună ambalat la cutii cu 20 plicuri de 1 gram fiecare, curate fără umezeală, etichetate cu respectarea cerinţelor legislaţiei etichetării (producător, data ambalării, cantitate netă, denumire sortiment, lot fabricaţie, termen garanţie, etc.) cantitate minima (31.12.2022) 33.000 plicuri - cantitate maxima 50.000 plicuri.
44. ROSII IN BULION,
Roşii întregi în bulion. Ingrediente: roşii, apă, bulion, sare, fără zahăr, fără coloranţi, arome artificiale sau amelioratori interzişi. Produs obţinut din roşii proaspete, curate, ambalaj *720 ml (640-680 g produs net) închis ermetic, returnabil, etichetat vizibil (data fabricaţiei, data expirării, lot, producător, conţinut etc.). Capacele trebuie să nu fie bombate la exterior, iar în interior să nu prezinte pete de rugină. Etichetarea trebuie să respecte cerinţele legislaţiei etichetării, cantitate minima (31.12.2022) 1.300 buc - cantitate maxima (30.04.2023) 2.000 buc.
17. FASOLE BOABE,
Fasole boabe uscată, curată fără impurităţi, neatacată de dăunători, bob întreg, culoare albă, de mărime constantă, fără pietre sau pamant. Timp scurt de fierbere – maxim 60 minute, ambalată în pungă transparenta (5 -10 kg). Etichetare: denumire sortiment, data valabilitate, producător, lot, cantitate minima (31.12.2022) 60 kg - cantitate maxima (30.04.2023) 100 kg.
6. BRANZA TOPITA,
Produsul va fi bucăţi în formă triunghiulară - 17.50-18 gr/triunghi bucăţi ambalate în folie de aluminiu termosudabilă, care la randul lor sunt ambalate în cutii de carton şi/sau alte tipuri de ambalaje şi etichetat conform cerinţelor legislaţiei etichetării (denumire produs, data fabricaţiei, data expirării, cantitatea netă, lot, condiţii de păstrare şi depozitare, denumire producător, etc.). Gramajul cutiei va fi de 140 grame (8 triunghiuri/cutie). Aspectul produsului va fi: suprafaţă netedă, curat, fin, omogen, consistenţă moale de cremă untoasă, miros plăcut caracteristic). cantitate minima (31.12.2022) 8000 buc- cantitatea maxima (30.04.2023) 12.000 buc.
9. CASTRAVETI IN OTET,
Castraveţi în oţet întregi, sănătoşi, fără pete, consistenţă tare, lichid cu aspect limpede, ambalaj *720 ml închis ermetic returnabil etichetat vizibil (data fabricaţiei, data expirării, lot, producător, etc.); capacele trebuie să nu fie bombate la exterior iar în interior să nu prezinte pete de rugină. Etichetarea trebuie să respecte cerinţele legislaţiei etichetării. cantitate minima (31.12.2022) 30 buc - cantitate maxima (30.04.2023) 50 buc.
49. SPANAC FRUNZE,
Frunze de spanac, tăiate, selectate şi spălate bine, fierte, acoperite de lichid. Culoare verde până la verde închis, fără frunze ofilite îngălbenite, caracteristică spanacului fiert, gust şi miros specific spanacului fiert, fără gust sau miros străin. Fără corpuri străine, fără conservanţi, arome artificiale sau amelioratori interzişi, ambalaj *720 ml închis ermetic, returnabil etichetat vizibil (data fabricaţiei, data expirării, lot, producător, conţinut, etc.). Capacele trebuie să nu fie bombate la exterior iar în interior să nu prezinte pete de rugină. Etichetarea trebuie sa respecte cerinţele legislaţiei etichetării. cantitate minima (31.12.2022) 1.600 buc cantitate maxima (30.04.2023) 2.500 buc.
25. LAPTE PRAF,
Lapte praf alimentar, cal. I, min. 26% grăsime (grăsimi şi proteine provenite din grăsimi animale, nu grasimi vegetale), 15 %-18% proteine, solubilitate 99%. Aspect pulbere fină, omogenă, fără aglomerări, fără particule arse şi fără corpuri străine. Culoare alb-gălbuie, umiditate max. 3, solubilitate: instant; să fie bine ambalat, se acceptă orice formă de ambalare (pungă hârtie, polietilenă, sac, maxim 5 kg etc;), etichetat vizibil. Etichetarea şi ambalarea să fie conform normelor sanitar veterinare în vigoare şi conform legislaţiei etichetării. cantitate minima (31.12.2022) 200kg - cantitate maxima (30.04.2023) 300 kg.
29. MAZARE BOABE CONSERVATA,
Boabele de mazăre trebuie să fie verzi, fragede, suculente, nefăinoase, suficient de dezvoltate şi gust şi miros plăcut caracteristic legumelor fierte; Lichidul din recipient trebuie să fie limpede, fără sedimente. Nu se admite gust sărat, acru sau de mucegai. Nu se admit corpuri străine, cu excepţia resturilor de păstăi care se admit în proporţie de 2‰ din masa totală a boabelor. Ambalaj 720 ml închis ermetic returnabil, etichetate vizibil (data fabricaţiei, data expirării, lot, producător, etc.); capacele trebuie să nu fie bombate la exterior, iar în interior săa nu prezinte pete de rugină. Etichetarea trebuie să respecte cerinţele legislaţiei etichetării. cantitate minima (31.12.2022) 400 buc - cantitate maxima (30.04.2023) 600 buc.
53. ZARZAVAT CIORBA,
Zarzavat pentru ciorbă (roşii, ardei, morcovi, ţelină, păstârnac, verdeaţă, sare), legumele au consistenţă tipică produselor fierte, fără a fi înmuiate excesiv, culoarea cât mai apropiată de cea a materiilor prime proaspete, neprelucrate, lichidul din conservele sterilizate să fie limpede, produs natural fără conservanţi. Ambalaj *720 ml (minim 430 gr produs net) închis ermetic, returnabil, etichetat vizibil (data fabricaţiei, data expirării, lot, producător, conţinut etc.). Capacele trebuie să nu fie bombate la exterior, iar în interior să nu prezinte pete de rugină. Etichetarea trebuie să respecte cerinţele legislaţiei etichetării. cantitate minima (31.12.2022) 1.500 buc - cantitate maxima (30.04.2023) 2.300 buc.
34. OTET DIN VIN,
Obţinut prin metoda clasică de fermentaţie naturală, să fie limpede, să nu aibă depuneri, ambalat la recipient de 1 l. cantitate minima (31.12.2022) 10 l - cantate maxima (30.04.2023) 15 litri.
15. BISCUITI CU CREMA,
Pachet între 22-25 g, bine copţi cu pori fini fără goluri şi cremă cacao sau vanilie uniform repartizată, culoare galben auriu, pentru biscuit. Nu se admit creme la prepararea cărora au fost utilizati coloranti sintetici sau alţi aditivi alimentari care depăşesc limitele impuse de legislaţia în vigoare. Etichetare: denumire producător, denumire sortiment, data fabricaţiei, termen de valabilitate, condiţii de păstrare, cantitate netă, Etichetarea trebuie sa respecte cerinţele legislaţiei etichetării. cantitate minima (31.12.2022) 3.000 buc - cantitate maxima (30.04.2023) 4.500 buc.
40. PATEU DE FICAT DE PASARE,
Pate de ficat de pasăre, calitatea I, cu sistem de deschidere, recipiente nebombate, nedeformate, etichetate vizibil, conform legislaţiei etichetării, închisă etanş fără fisuri sau scurgeri, corect şi vizibil marcate: producător, cantitate netă, ingrediente, valoare energetică, data fabricaţiei, termen valabilitate, condiţii de păstrare (conform legislaţiei etichetării). Ficat minim 20%, ficat în 100 g produs, pastă omogenă, culoare gălbui-roz, culoare specifică ficatului fiert, gust şi miros caracteristice ingredientelor folosite, fără gust şi miros străin. Cutie *100 g, aspectul ambalajului interior: cutii vernisate interior, fără pete de sulfură de fier. cantitate minima (31.12.2022) 1.300 buc - cantitate maxima (30.04.2023) 2000 buc.
30. MERE ROSII/GALBENE,
Mere roşii/galbene/verzi, fructe sănătoase, curate, fără pete, lipsite de materii străine vizibile, fără lovituri, fără stricăciuni, neatacate de boli, suprafaţă lucioasă de culoare roşie/galbenă/verde intensă, pulpă netedă, suculentă de culoare alb-gălbuie, gust dulce-acrişor, aromă intensă, specifică, fără gust străin, fără miros străin, diametrul ecuatorial de cca 65 mm. Produsul se marchează prin ataşarea unei etichete care cuprinde următoarele informatii: denumire producător, denumire sortiment data fabricaţiei şi termenul de valabilitate, condiţii de păstrare, cantitate netă. Ambalat în lădiţe sau cutii de maxim 10 kg. cantitate minima (31.12.2022) 200 kg - cantitate maxima (30.04.2023) 300 kg.
12. CEAPA USCATA,
Ceapă întreagă, sănătoasă, fără umiditate exterioară anormală, fără lovituri mecanice, neîncolţită, fără defecte provocate de boli sau daunatori, fără gust sau miros străin, să nu fie în stare de vegetaţie (încolţiri), bulbi cu diametrul de cca 5-6 cm, sănătoşi, suficient de tari, gust miros plăcut ambalată în sac de plasă de 5-10 kg având datele de identificare corespunzatoare din punct de vedere organoleptic. Produsul se marchează prin ataşarea unei etichete care cuprinde următoarele informaţii: denumire producător, denumire sortiment, data fabricaţiei şi termenul de valabilitate, condiţii de păstrare, cantitate netă. cantitate minima (31.12.2022) 1.300 kg - cantitste maxima (30.04.2023) 2.000 kg.
31. MORCOVI PROASPETI,
Morcovi cal I cu aspect neted, proaspăt, întregi, neramificaţi, nelemnificaţi, curaţi, sănătoşi, cu diametrul 30-50 mm, fără defecte cauzate de boli şi dăunători, fără umiditate exterioară anormală, fără pământ, nisip sau orice alte corpuri străine, sănătoşi, fără defecte cauzate de dăunători, fără lovituri mecanice. Produsul se marchează prin ataşarea unei etichete care cuprinde următoarele informaţii: denumire producător, denumire sortiment data fabricaţiei şi termenul de valabilitate, condiţii de păstrare, cantitate neta. Ambalaţi în sac de plasă între 5-10 kg, având datele de identificare corespunzătoare din punct de vedere organoleptic. cantitate minima (31.12.2022) 1.100 kg - cantitate maxima (30.04.2023) 1.700 kg.
51. VARZA ALBA,
Varză albă, calitatea I, aspect proaspăt, întreagă, complet formată, fără frunze vestejite, îndesată, necrăpată, sănătoasă, curată, fără dăunători, mărime medie (să nu fie mai mică de 400 g). Ambalată corespunzător să suporte transportul şi manipularea, în saci de 5-10 kg, având date de identificare, corespunzătoare din punct de vedere organoleptic. Produsul se marchează prin ataşarea unei etichete care cuprinde cel puţin următoarele informaţii: denumire producător, localitate, denumire sortiment, condiţii de păstrare, cantitate netă, etc. cantitate minima (31.12.2022) 600 kg - cantitate maxima (30.04.2023) 1.000 kg.
8. CARTOFI calitatea I,
Cartofi calitate superioară, aspect normal caracteristic soiului, proaspeţi, sănătoşi, întregi (minim 95%), curaţi, acoperiţi bine de coajă, tari, neîncolţiţi, fără defecte externe sau interne care să afecteze calitatea, lipsiţi de umezeală externă anormală, fără miros sau gust străin, culoare galbenă sau roşie. Cartofi din productia anului 2022 ambalati la saci de plasa de 20 -25 kg, etichetati: producător, cantitate netă, condiţii de păstrare şi depozitare etc. Cantitate minima (31.12.2022) 13.300 kg - cantitate maxima (30.04.2023) 20.000 kg.
2. BRANZA PROASPATA DE VACI,
Brânză de vaci proaspătă, grăsime maxim 6%, pastă omogenă, curată, fără scurgere de zer, pastă fină, moale, cremoasă, nesfărâmicioasă, de culoare albă până la alb-gălbuie, fără gust şi miros neplăcut, ambalaj cutie sau pungă 1kg, eticheta: denumire produs, data fabricaţiei, data expirării, cantitatea netă, condiţii de păstrare şi depozitare, denumire producător, localitatea, lot (Etichetarea trebuie să respecte cerinţele legislaţiei etichetării.). Brânză proaspătă,obţinută din lapte de vacă. cantitate minima (31.12.2022) 400 kg - cantitatea maxima (30.04.2023) 600 kg.
19. FASOLE GALBENA CONGELATA,
Păstăi fasole galbenă, tăiate, selectate, spălate. Produs obţinut din fasole proaspătă, curată, fără frunze sau tulpini. Ambalaj 5-10 KG, etichetat vizibil (data fabricaţiei, dat expirării, lot, producător, conţinut, etc.). Etichetarea trebuie să respecte cerinţele legislaţiei etichetării. cantitate minima (31.12.2022) 400 kg - cantitate maxima (30.04.2023) 550 kg.
48. SPATA PORC fara os congelata,
Dezosată, degresată, congelată, nu conţine aglomerări de slănină, flaxuri tari, cheaguri de sânge, aponevroze, tendoane, carne sângerată, fragmente de os şi impurităţi. Ambalaj: pungă plastic din folie termocontractibilă, maxim 5 kg. Etichetarea trebuie să respecte cerinţele legislaţiei etichetării (denumire produs, descrierea produsului, condiţii de păstrare, data fabricaţiei, valabilitate, lotul produsului, greutatea netă a produsului, ţara de provenienţă, starea termică). cantitate minima (31.12.2022) 900 kg - cantitate maxima 1.400 kg.
28. MAZARE VERDE CONGELATA,
Boabe de mazăre de culoare verde, fără devieri de culoare, neatacate de boli sau dăunători, gust şi miros plăcut, congelată în pungi între 5-10 kg, închise ermetic, va avea datele de identificare corespunzătoare din punct de vedere organoleptic. Produsul se marchează prin ataşarea unei etichete care cuprinde următoarele informaţii: denumire producător, denumire sortiment, data fabricaţiei şi termenul de valabilitate, condiţii de păstrare, cantitate netă. cantitate minima (31.12.2022) 200 kg - cantitate maxima (30.04.2023) 300 kg.
35. OUA CAL I,
Ouă de găină, calitatea I, proaspete la livrare, coaja brun roşcat, uniformă pe toată suprafaţa – clasa A, categoria de greutate XL (73 grame şi peste 73 grame). Ambalajele să poarte la exterior, pe lângă concordanţa între codul producătorului marcat pe ou şi cel de pe ambalaj, înscris vizibil şi perfect lizibil: •codul centrului de ambalare ouă; •categoria de calitate; •categoria de greutate; •data valabilităţii; (CONFORM HG 415/2004 ). Ambalare în cofraje de carton asezate în pozitie verticală cu varful în jos, Ambalajele vor fi curate, uscate fără miros străin, sau mucegaiuri. cantitate minima (31.12.2022) 8.600 buc - cantitate maxima 13.000 buc.
5. BRANZA TELEMEA VACA,
Preparată din lapte de vacă integral sau standardizat, pasteurizat, coagulat cu cheag prin adaugare de culuturi lactice specifice, conservat prin sărare cu clorura de sodiu max. 2.5% în produs, grăsime maxim 42%. Brânză moale, proaspătă, sub formă de calupuri. Proprietăţi organoleptice: Aspect exterior: bucăţi întregi cu suprafaţa curată, se admit urme de sedilă sau crăpături la suprafaţă. Aspectul în secţiune: pastă curată, uniformă, se admit rare goluri de presare, sau de fermentare, nu se admite pasta neomogenă, impurităţi, roşcată, galbenă sau cu mecegai şi nici aspect buretos. Consistenţa: Masă compactă legată, uniformă, se rupe uşor, fără a se sfărâma. Culoare albă cu nuanţe de galben, uniformă în toată masa. Gust şi miros: plăcut specific brânzei telemea din lapte de vacă, dulceag acrişor, slab sărată. Fără gusturi sau mirosuri străine (de amar, de iod, de furaj, de fermentaţie străină (de ex. butirică), de chimicale, metalic etc.). Cutie de maxim 15 kg, ambalaj etichetat: denumire produs , data fabricaţiei, data expirării, cantitatea netă, condiţii de păstrare şi depozitare, denumire producător, localitatea, lotul de fabricaţie (Etichetarea trebuie să respecte cerinţele legislaţiei etichetării). cantitate minima (31.12.2022) - 100 kg - cantitatea maxima (30.04.2023) 150 kg.
45. SALAM DE VARA,
Produs Obţinut din carne vită/porc. Suprafaţa cu înveliş continuu, nedeteriorat, aderent la compoziţie, cu încreţituri de culoare roşie-brună. Compoziţie compactă lucioasă, masa bine legată, fără aglomerări de grăsime. Nu se admit în masa compoziţiei pori şi goluri de aer mai mari de 1-2 mm. Gust şi miros plăcut caracteristic produselor maturate, ingredientelor şi condimentelor utilizate, fără gust sau miros străin etichetat vizibil (denumire producător, termen de valabilitate, a se consuma de prefeinţă înainte de…, informaţii nutriţionale, ingrediente, condiţii de păstrare/depozitare, etc.) Etichetarea trebuie să respecte cerinţele legislaţiei etichetării. cantitate minima (31.12.2022) 150 kg - cantitate maxima (30.04.2023) 230 kg.
32. NAPOLITANE,
Napolitane cu diverse creme (vanilie, cacao, lămâie), suprafaţa fagure, crocantă, foarte subţire, uscată şi umplută cu cremă aromată, gust dulce, plăcut, miros specific. 60-65 g/pachet. Etichetarea trebuie să respecte cerinţele legislaţiei etichetării (denumire sortiment, lot, data fabricaţiei, data valabilitate, lot fabricaţie). cantitate minima (31.12.2022) - 1.300 BUC - cantitate maxima (30.04.2023) 2000 BUC.
47. SMANTANA,
Smântână, masă omogenă, fără impurităţi, consistenţă vâscoasă, fără aglomerări de grăsime sau substanţe proteice, culoare albă până la alb-gălbui, uniformă în toată masa, miros şi gust plăcut, caracteristic, slab acrişor, aromat, specific de fermentaţie lactică, fără gust şi miros străin, conţinut de grăsimi maxim 12 %. Proveniţă din laptele de vacă. Ambalaj cutie/galetuşă 1-2 kg, etichetată: data fabricaţiei, data expirării, producător, mod de păstrare. Etichetarea trebuie să respecte cerinţele legislaţiei etichetării. cantitate minima (31.12.2022) 160 kg - cantitate maxima (30.04.2023) 250 kg.
3. BRANZA TELEMEA NESARATA (CAS),
Brânză de vacă fabricată din lapte pasteurizat, produs românesc. Aspect: bucăţi întregi, pastă omogenă, curată fără scurgeri de zer.
Consistenţă: pasta fină, cremoasă, nesfarâmicioasă, culoare albă până la alb-gălbuie uniformă în toată masa. Miros şi gust: plăcut caracteristic de fermentaţie lactică, fără miros şi gust străin (acru, amar, de mucegai, de afumat, de drojdii, etc.). Etichetare: denumire produs, data fabricaţiei, data expirării, cantitatea netă, condiţii de păstrare şi depozitare, denumire producător, localitatea, lot (Etichetarea trebuie să respecte cerinţele legislaţiei etichetării.). Recipient /cutie /galeata maxim 5 kg. cantitate minima (31.12.2022) 930 kg - cantitate maxima (30.04.2023) 1.400 kg.
4. BRÂNZĂ PROASPĂTĂ CU SMÂNTÂNĂ,
Brânză proaspătă de vaci (ambalată individual în cutie/pahar de minim 150 gr maxim 200 grame inscripţionat cu foile termosudată, 35 % grăsime, 50% Brânză proaspătă şi 50% smântână), etichetat: denumire produs, data fabricaţiei, data expirării, cantitatea netă, condiţii de păstrare şi depozitare, denumire producător, localitatea, lot, produs nesarat, etichetarea trebuie sa respecte cerinţele legislaţiei etichetării. cantitate minima (31.12.2022) 3.300 buc - cantitate maxima (30.04.2023) 5000 buc.
27. UNT 200G,
Tartinanabil, ambalat la pachete de 200 g procent grăsime maxim 65%, masă onctuoasă, omogenă, ambalat în hârtie metalizată, culoare alb-gălbuie, gust şi miros plăcut, aromat, de smântână fermentată, fără gust amar, fără sare. Ambalat în hârtie pergaminată în pachete. Etichetarea produsului să respecte în totalitate cerinţele legislaţiei etichetării (data fabricaţiei, data expirării, producător, lot fabricaţie, mod de păstrare şi depozitare, etc.). cantitate minima (31.12.2022) 600 buc - cantitate maxima (30.04.2023) - 700 buc.
14. CRENVURSTI PUI,
Crenvurşti proaspeţi din piept pui, produs fiert din piept pui (37%) cu un amestec specific de condimente, tras în membrană naturală, calitate superioară, suprafaţă curată, fără pete şi rupturi ale membranei, consistenţă fină, elastică, culoare roz, gust şi miros specific, ambalaţi la pungi între 1-2 kg etichetat vizibil (denumire producător, termen de valabilitate, a se consuma de prefeinţă înainte de…, informaţii nutriţionale, ingrediente, condiţii de păstrare/ depozitare, etc.). Etichetarea trebuie să respecte cerinţele legislaţiei etichetării. cantitate minima (31.12.2022) 130kg - cantitate maxima (30.04.2023) 200 kg.
7. CARNE TOCATA ( amestec vita/ porc) congelata,
Produs realizat 100 % din carne de porc, carne de vită, carne mărunţită, conţinut redus de grăsime, fără os, cartilaje, tendoane şi ţesut conjuctiv grosier, culoare caracteristică pentru carnea proaspătă, miros şi gust specifice sortimentului, plăcute, fără gust şi miros modificat sau de altă natură, fără gust şi miros străin (rânced, alterat, etc.) produs congelat, ambalalat la pungă de 1-2 kg, Etichetarea trebuie să respecte cerinţele legislaţiei etichetării ( denumire sortiment, lot, data fabricaţiei, data expirării, producător, condiţii de păstrare şi depozitare, etc.), cantitatea minima (31.12.2022) 800 kg - cantitatea maxima (30.04.2023) 1.200 kg.
37. PARIZER DIN PIEPT DE PUI,
PRODUS FIERT DIN CARNE DE PUI. Forma caracteristică membranelor naturale sau artificiale folosite, consistenţă elastică, rozalie, uniformă, fără corpuri străine. Aspectul exterior: suprafaţă curată, nelipicioasă, fără aglomerări de apa şi grăsime la capetele batoanelor sau sub membrană. Pe etichetă se menţionează lotul produsului, termenul de valabilitate, condiţii de păstrare, ingrediente (Etichetarea trebuie să respecte cerinţele legislaţiei etichetării). cantitate minima (31.12.2022) 200 kg - cantitate maxima (30.04.2023) 300 kg.
24. IAURT NATURAL,
Iaurt natural extra, grăsime până la 3%, consistenţă cremoasă, fără bule de gaze, culoare albă, uniformă, miros şi gust specific de iaurt, plăcut, acrişor, fără gust sau miros străine. Iaurt, Obţinut din lapte de vacă pasteurizat ambalat, miros şi gust specific de iaurt ambalat în cutie de plastic sau pahar de 140 gr închis ermetic, etichetat cu respectarea legislaţiei etichetării (data fabricaţiei, data expirării, producător, cantitate, condiţii de păstrare, etc). cantitate minima (31.12.2022) 4.300 buc - cantitate maxima (30.04.2023) 6.500 buc.
13. COMPOT DE FRUCTE,
Compot de fructe (prune, caise, vişine, etc.). Fructele complet acoperite cu sirop, de dimensiuni apropiate, fără codiţe, frunze, aspectul siropului limpede, culoarea fructelor caracteristică, nesfărâmate, gustul şi mirosul plăcut. Compot diverse fructe (piersici, caise, vişine, prune) ambalaj 720 ml (minim 320 gr produs net), închis ermetic returnabil etichetate vizibil (data fabricaţiei, data expirării, lot, producător, etc.); capacele trebuie să nu fie bombate la exterior iar în interior să nu prezinte pete de rugină. (Etichetarea trebuie să respecte cerinţele legislaţiei etichetării). cantitate minima (31.12.2022) 2.000 buc - cantitate maxima (30.04.2023) 3.000 buc.
21. GEM FRUCTE PORTIONAT,
Gem cu pulpă fructe, calitate superioară, conţinut 100% fruct, aspect şi consistenţă masă gelificată şi onctuoasă de fructe, care nu curge pe suprafaţă orizontală, miros şi gust caracteristice fructelor, gust plăcut, dulce sau dulce-acrişor, culoare corespunzătoare fructelor din care este fabricat gemul. Ambalare – casoleta/caserola din plastic cu capac din folie de aluminiu imprimată cu eticheta produsului; greutatea neta 20 grame, etichetat vizibil (data fabricaţiei, dat expirării, lot, producător, conţinut, etc). Etichetarea trebuie să respecte cerinţele legislaţiei etichetării. cantitate minima (31.12.2022) 23.000 buc - cantitate maxima (30.04.2023) 35.000 buc.