2. PRODUSE LACTATE,
1.Smantana 20% grasime
Caracteristici organoleptice
Aspect: masă omogenă, fără impurităţi
Consistenţa: vascoasa, fără aglomerări de grăsime sau substanţe proteice
Culoare: albă până la alb-gălbui, uniformă în toată masa
Miros si gust: placut, caracteristic, slab acrisor, aromat, specific de fermentatie lactica, fara gust si miros strain.
-continut de grăsimi 20%
Etichetat, ambalat. Termen de...
2. PRODUSE LACTATE,
1.Smantana 20% grasime
Caracteristici organoleptice
Aspect: masă omogenă, fără impurităţi
Consistenţa: vascoasa, fără aglomerări de grăsime sau substanţe proteice
Culoare: albă până la alb-gălbui, uniformă în toată masa
Miros si gust: placut, caracteristic, slab acrisor, aromat, specific de fermentatie lactica, fara gust si miros strain.
-continut de grăsimi 20%
Etichetat, ambalat. Termen de valabilitate minim 14 zile de la receptie
Miros: nu se admit gusturi şi mirosuri străine: de amar, de iod, de furaj, de fermentaţie străină ( de ex. butirică), de chimicale, metalic etc.
Etichetat, Ambalat in cutii de plastic cu masa de 300 gr
Reguli pentru verificarea calităţii
Verificarea calităţii se face pe loturi. La fiecare lot se verifică:
- ambalarea,
- marcarea,
- proprietăţile organoleptice,
Cu certificate de calitate, certificate de conformitate.
2. Branza telemea din lapte de vaca fara sare
Grasime: min. 43%
Caracteristici organoleptice
Aspect: masă compactă, legată, de consistenţă uniformă, se rupe uşor fără a se sfărâma, bucăţi întregi, cu suprafaţă curata.
Culoare: albă, până la albă cu nuanţă gălbuie, uniformă în toată masa.
Gust: plăcut, specific brânzei maturate din lapte de vacă.
Miros: nu se admit gusturi şi mirosuri străine: de amar, de iod, de furaj, de fermentaţie străină ( de ex. butirică), de chimicale, metalic etc.
Etichetat, ambalat. Termen de valabilitate minim 7 zile de la receptie
Reguli pentru verificarea calităţii
Verificarea calităţii se face pe loturi. La fiecare lot se verifică:
- ambalarea, - marcarea, - proprietăţile organoleptice,
Cu certificate de calitate, certificate de conformitate.
3. Iaurt
Caracteristici organoleptice
Aspect şi consistenţă: coagul de consistenţă fermă, cremos, fără bule de gaz, nu exprimă zer sau elimină max. 2%; la rupere are aspect granular poros.
Culoare: albă de lapte, uniformă sau cu nuanţă slab gălbuie
Miros şi gust: specific de iaurt, plăcut acrişor, fără gust sau miros străin Grăsime, min.2,8% Ambalat pahar 140 gr
Termen de valabilitate minim 14 zile de la receptie
Reguli pentru verificarea calităţii
Verificarea calităţii se face pe loturi. La fiecare lot se verifică:
- ambalarea,
- marcarea,
Cu certificate de calitate, certificate de conformitate.
4. Sana
Caracteristici organoleptice
Aspect: masă omogenă, fără impurităţi
Consistenţa: vascoasa, fără aglomerări de grăsime sau substanţe proteice
Culoare: albă până la alb-gălbui, uniformă în toată masa
Miros si gust: placut, caracteristic, slab acrisor, aromat, specific de fermentatie lactica, fara gust si miros strain.
Etichetat, Ambalat in sticle de 330ml/sticla/bidon , min. 3,6% grasime
Termen de valabilitate minim 21 zile de la receptie
5. Cascaval
Caracteristici organoleptice
Aspect: Pastă fină, onctuoasă, compactă, omogenă, uşor elastică, la rupere se desface în fâşii; cu rare sau mici ochiuri de fermentare; roti avand coaja sau suprafaţa neteda, curată, fără cute sau goluri, fără pete sau crăpături;pot fi acoperite cu o peliculă protectoare uniformă, avizată conform dispoziţiilor sanitare în vigoare.
Culoare: alb-gălbui până la galben, uniformă în toată masa.
Gust si miros: gust si miros plăcut, potrivit de sărat, caracteristic caşcavalului provenit din lapte de vacă, fără gust si miros străin.
-grăsime raportată la substanţa uscată min.45.
Etichetat, ambalat bucati de 400-500 gr
Termen de valabilitate minim 90 zile de la receptie
Reguli pentru verificarea calităţii
Verificarea calităţii se face pe loturi. La fiecare lot se verifică:
- ambalarea,
- marcarea,
- proprietăţile organoleptice,
Cu certificate de calitate, certificate de conformitate.
6. Lapte praf
Caracteristici organoleptice
Aspect: pulbere fina omogena, obtinut din lapte crud prin pulverizare si uscare.
Culoare: culoare alba sau usor galbuie, fara impuritati si particule colorate.
Miros si gust : tipic de lapte praf, fara mirosuri si gusturi straine
Proprietati fizico-chimice: substanta uscata:min.96,5% , umiditate: max. 4 %, proteine 34 %, lactoza: max. 54 %, continut de grasime 26%-28%
punga 0.380 gr
Termen de valabilitate minim 90 zile de la receptie
Reguli pentru verificarea calităţii
Verificarea calităţii se face pe loturi. La fiecare lot se verifică:
- ambalarea,
- marcarea,
Cu certificate de calitate, certificate de conformitate.
7. Unt
Caracteristici organoleptice
Aspect: suprafata neteda, lucioasa, fara coaja si fara pete de mucegai, pasta curata, fina omogena, rare goluri de aer, fara cristale de saruri de topire, cu ingrediente uniform repartizate.
Culoare: alb-galbuie, sau caracteristica ingredientelor folosite.
Miros si gust: placut, potrivit de sarat Ambalare: 180-200 gr pachet
Termen de valabilitate minim 21 zile de la receptie
Reguli pentru verificarea calităţii
Verificarea calităţii se face pe loturi. La fiecare lot se verifică:
- ambalarea,
- marcarea,
- proprietăţile organoleptice,
Cu certificate de calitate, certificate de conformitate..
1. CARNE SI PRODUSE DIN CARNE,
CARNE SI PRODUSE DIN CARNE
1. Piept de pui dezosat-congelat
Proprietăţi organoleptice
Stare termică: congelat; - aspect: piept de pui dezosat, fără piele, curat, fără resturi de conţinut intestinal sau impurităţi mecanice; suprafaţă umedă, nelipicioasă;
Culoare: caracteristică speciei, roz, uniforma. - consistenţa musculaturii: fermă şi elastica, bine îmbrăcat cu muşchi, carnea sternală flexibilă, fără piele, fără părţi osoase, bine fasonat,calitate.
Miros: la suprafaţă şi în secţiune caracteristic normal, placut, fără miros străin. - parte necomestibila 0;
Etichetat, ambalat caserole, pungi cu clemă metalică de max. 1 -1,2 kg.
-congelat fara piele si os, cu aspect placut, conform d.p.d.v organoleptic
Reguli pentru verificarea calităţii
Verificarea calităţii se face pe loturi. La fiecare lot se verifică:
- ambalarea,
- marcarea,
- proprietăţile organoleptice,
- starea termică
Cu certificate de calitate, certificate de conformitate.
LA MOMENTUL LIVRARII PRODUSUL VA AVEA MAXIM 10 ZILE CALENDARISTICE DE LA DATA CONGELARII
2. Sunca de pui
Proprietati organoleptice
Aspect: specific;
Culoare: culoare specifică;
Miros: caracteristic normal, placut, fără miros străin
Consistenţă: Fermă atât la suprafaţă cât şi în secţiune, substanţe grase max. 30 %, sare max. 3 %.
Etichetat, Se livreaza ambalat la 0.500 Kg.
Reguli pentru verificarea calităţii
Verificarea calităţii se face pe loturi. La fiecare lot se verifică:
- ambalarea,
- marcarea,
- proprietăţile organoleptice,
- starea termică
Cu certificate de calitate, certificate de conformitate.
3. Ficat de pui congelat
Proprietati organoleptice
Stare termică: produs congelat; Ficatul de pui răcit în condiţii care să asigure în profunzime temperatura de maximum - 12°C; la ciocănire dă un sunet clar.
Aspect – curat, fără vezică biliară, grăsime şi alte impurităţi, bine curatate de cheaguri sau sange, nemurdarit de continut intestinal sau de alte impuritati, intreg din punct de vedere anatomic, sa aibe consistenta normala, nemodificata, cu miros caracteristic. Nu trebuie sa prezinte pete negre, semne de infestare cu paraziti.
Consistenta – ferma si elastica, atat la suprafata cat si in sectiune.
Culoare – la suprafata, pelicula rosie de nuanta caracteristica.
Miros si gust – caracteristic, nu se admit mirosuri straine; - parte necomestibila 0;
Etichetat, Se livrează congelat, ambalat în pungi din plastic sau caserole congelat/kg, 0.500 Kg. punga. Ambalajele individuale se închid prin termosudare, cu clemă metalică, în vid sau în caserole.
Reguli pentru verificarea calităţii
Verificarea calităţii se face pe loturi. La fiecare lot se verifică:
- ambalarea,
- marcarea,
- proprietăţile organoleptice,
- starea termică
Cu certificate de calitate, certificate de conformitate.
LA MOMENTUL LIVRARII PRODUSUL VA AVEA MAXIM 10 ZILE CALENDARISTICE DE LA DATA CONGELARII
4. Pulpe de pui dezosate congelate
Proprietăţi organoleptice
Stare termică: produs congelat; Pulpe de pui răcite în condiţii care să asigure în profunzime temperatura de maximum - 12°C; la ciocănire dă un sunet clar.
Aspect: pulpe de pui curate, intregi,proaspete, fără resturi de conţinut intestinal sau impurităţi mecanice; suprafaţă umeda, dar nelipicioasă; fara oase rupte proeminente (fracturi deschise); fara contuzii severe.
Culoarea pielii: caracteristica tipului si calitatii; roz, calitate superioara.
Consistenţa musculaturii: fermă şi elastica, nu se admite consistenta inmuiata.
Miros: la suprafaţă şi în secţiune caracteristic normal, placut, fără miros străin. -parte necomestibila 0;
Etichetat, ambalat in pungi la 1-1.2 kg fara gheata.
Pe eticheta se mentioneaza starea termica a carnii, tara de provenienta, lotul produsului, termenul de valabilitate, conditii de pastrare.
Reguli pentru verificarea calităţii
Verificarea calităţii se face pe loturi. La fiecare lot se verifică:
- ambalarea,
- marcarea,
- proprietăţile organoleptice,
- starea termică
Cu certificate de calitate, certificate de conformitate.
LA MOMENTUL LIVRARII PRODUSUL VA AVEA MAXIM 10 ZILE CALENDARISTICE DE LA DATA CONGELARII
5. Rasol alb de vita refrigerat
Proprietăţi organoleptice
Suprafata umeda, pelicula de uscare neforata si seul neîntarit; consistenta moale la palpare, iar culoarea mai deschisa decât a carnii zvântate, caracteristica speciei.
Aspect: la suprafata, pelicula uscata; în sectiune, usor umeda; tendoane lucioase, elastice si tari, suprafete articulare lucioase; lichidul sinovial limpede; tesutul conjunctiv alb-sidefiu si elastic; la carnea refrigerata, la atingerea cu degetul senzatie de rece, fara a se lipi
Culoare: la suprafata pelicula de culoare roz pâna la rosu;
Consistenta: Ferma si elastica, atât la suprafata, cât si in sectiune, urmele ce se formeaza la apasarea cu degetul revin repede; sucul din carne se obtine greu si este limpede
Reguli pentru verificarea calităţii
Verificarea calităţii se face pe loturi. La fiecare lot se verifică:
- ambalarea,
- marcarea,
- proprietăţile organoleptice,
- starea termică
Cu certificate de calitate, certificate de conformitate..
3. FRUCTE SI LEGUME CONSERVATE,
1. Rosii taiate in bulion
Caracteristici organoleptice
Aspect:Rosiile intregi decojite, sanatoase, fara pete, cu gust placut procent rosii 80%, ambalate in borcane de 400 gr, termen val. 1 an de la atribuirea contractului.
Culoare: Roşu deschis până la roşu cărămiziu
Capacul cutiei/borcanului nebombat, fără pete de rugină la exterior. După deschiderea cutiei/borcanului nu se degajă nici un gaz, iar produsele alimentare din interior au toate proprietăţile organoleptice normale.
Fara conservanti, produs natural.
Reguli pentru verificarea calităţii
Verificarea calităţii se face pe loturi. La fiecare lot se verifică:
- ambalarea,
- marcarea,
Cu certificate de calitate, certificate de conformitate.
2. Amestec de legume pentru ciorba
Reguli pentru verificarea calităţii
Ambalat in pungi de 400 gr
Verificarea calităţii se face pe loturi. La fiecare lot se verifică:
- ambalarea,
- marcarea,
Cu certificate de calitate, certificate de conformitate
3. Fasole pastai congelate
Reguli pentru verificarea calităţii
Ambalat in pungi de 400 gr
Verificarea calităţii se face pe loturi. La fiecare lot se verifică:
- ambalarea,
- marcarea,
Cu certificate de calitate, certificate de conformitate
4. Dulceata fructe
Caracteristici organoleptice
Aspect: Masă gelificată de fructe care se întinde neînsemnat pe o suprafaţă orizontală. Nu se admite zaharisirea.
Miros şi gust Gust plăcut, dulce sau dulce-acriu. Fara miros şi gust străin, ambalat in borcane de 360-370 gr, termen val. 1 an de la atribuirea contractului
Culoare: Omogenă, corespunzătoare fructelor din care este fabricat gemul
Reguli pentru verificarea calităţii
Verificarea calităţii se face pe loturi. La fiecare lot se verifică:
- ambalarea,
- marcarea,
Cu certificate de calitate, certificate de conformitate.
5. Gem de fructe
Caracteristici organoleptice
Aspect: Masă gelificată de fructe care se întinde neînsemnat pe o suprafaţă orizontală. Nu se admite zaharisirea.
Miros şi gust Gust plăcut, dulce sau dulce-acriu. Fara miros şi gust
Etichetat, ambalat in borcane de 340gr
6. Pasta tomate
Caracteristici organoleptice
Aspect: masa omogenă, densă, fin strecurată, fără corpuri străine (seminţe, pieliţe, frunze, peduncule, etc.), fără semne de alterare (mucegai, fermentaţie, etc.) ;
Miros si gust: naturale, specifice concentratelor de tomate, fără gust şi miros străin (de afumat, ars, fermentare, mucegai, etc.); nu se admite gust amar sau acru; la bulionul sau pasta cu adaos de sare, se admite un gust sărat a cărui intensitate variază în funcţie de adaosul de sare. Fara conservanti, produs natural.
Culoare: culoare rosie intensa pana la rosu caramiziu de concentratie min 28%.
Pasta de tomate ambalata in borcane de 380 gr. Termen de valabilitate min. 1 an de la atribuirea contractului, fara conservanti.
Capacul cutiei/borcanului nebombat, fără pete de rugină la exterior. După deschiderea cutiei/borcanului nu se degajă nici un gaz, iar produsele alimentare din interior au toate proprietăţile organoleptice normale.
Reguli pentru verificarea calităţii
Verificarea calităţii se face pe loturi. La fiecare lot se verifică:
- ambalarea,
- marcarea,
Cu certificate de calitate, certificate de conformitate..
4. PRODUSE AMBALATE,
1. Oua
Caracteristici organoleptice
Aspect: Mari, nesparte, proaspete
Ouăle de găină trebuie să faca parte din categoria de greutate L respectiv intre 63 g si 73 g.
Categoria de calitate a oualelor trebuie sa fie A. Vor fi stampilate conform normelor in vigoare cu data expirării. Ouale de găină trebuie sa corespunda STAS 142-80. Ele au marcate pe coajă tara de origine,data producerii şi alte informaţii codate numeric. Foarte importantă este prima cifră a codului de pe coaja oului.
2. Bors proaspat
Ambalat in sticla de 1 l
3. Ceai
Caracteristici organoleptice
Aspect: sa corespunda documentelor tehnice normative de produs si normelor sanitare in vigoare
Consistenta: diferite sortimente de plante uscate (tei, fructe de padure, menta, sunatoare, musetel), fara adaosuri de substante si corpi straini
Aroma si gust: miros si gust placut, specific de ceai din plante. Fara miros inchis de mucegai, ranced sau alt miros particular neplacut, strain.
Ambalat in pliculete de 20x 2 gr.
4. Orez
Caracteristici organoleptice
Aspect: Curat,bobul intreg, rotund sau lung, fara corpuri straine, ambalat in punga de 1 kg
Culoare:alb
Aroma si gust:miros placut fara miros de mucegai, de incins sau alt miros strain.
5. Ulei
Caracteristici organoleptice
Aspect: limpede, fără suspensii şi fără sediment
Culoarea:Galben
Miros: plăcute, fără miros şi gust străin, ranced.
Proprietatile fizico-chimice- conform reglementărilor sanitare în vigoare
Ambalat la bidoane de 1 L.
6. Sare bucatarie
Caracteristici organoleptice
Aspect: cristale fine, cu granulatie 0-10 mm, culoare alb-gri, miros si gust caracteristic, umiditate maxima1%.
Ambalata in pungi de 1 kg
7. Spaghete
Proprietati organoleptice:
Aspect: suprafata neteda, fara urme de faina neframantata, translucide, in ruptura, cu aspect sticlos, fara fisuri, dimensiuni uniforme
Culoare: galbena- aurie, uniforma.
Miros si gust: caracteristic, fara miros si gust strain, fara scrasnet la masticatie.
Proprietati fizico-chimice: - Umiditate, max.13% - Aciditate, grade, max. 3,5 - 4 - Continut de proteina bruta raportat la substanta uscata min. 13,5% Pastele fainoase fierte in apa trebuie sa fie elastice, sa nu se lipeasca intre ele, sa nu formeze cocoloase si sa nu aiba miros sau gust strain. Prin fierbere pastele fainoase trebuie sa-si mareasca volumul de minim 4 ori. Apa in care s-au fiert pastele fainoase poate fi slab opalescenta, dar fara sediment. Nu se admit paste fainoase mucegaite, acrite, rancede, infestate cu insecte sau atacata de rozatoare.
Ambalata in pungi de 0.500 kg, termen de valabilitate de cel putin un an de la data receptiei
8. Zahar
Caracteristici organoleptice
Aspect: sa corespunda documentelor tehnice normative de produs si normelor sanitare in vigoare, cristale uscate nelipicioase, fara aglomerari.
Consistenta:cristal, culoare alb-lucios, fara corpuri straine, zaharoza raportata la suprafata uscata min 99,7%, umiditate max 0,10%.
Aroma si gust:gust dulceag, fara miros si gust strain
Ambalat in punga de 1 kg
9. Paste fainoase
Proprietati organoleptice:
Aspect: suprafata neteda, fara urme de faina neframantata, translucide, in ruptura, cu aspect sticlos, fara fisuri, dimensiuni uniforme
Culoare: galbena- aurie, uniforma.
Miros si gust: caracteristic, fara miros si gust strain, fara scrasnet la masticatie.
Proprietati fizico-chimice: - Continut de proteina bruta raportat la substanta uscata min. 13,5% Pastele fainoase fierte in apa trebuie sa fie elastice, sa nu se lipeasca intre ele, sa nu formeze cocoloase si sa nu aiba miros sau gust strain. Prin fierbere pastele fainoase trebuie sa-si mareasca volumul de minim 4 ori. Apa in care s-au fiert pastele fainoase poate fi slab opalescenta, dar fara sediment. Nu se admit paste fainoase mucegaite, acrite, rancede, infestate cu insecte sau atacata de rozatoare.
Ambalata in pungi de 0.500 kg, termen de valabilitate de cel putin un an de la data receptiei
10. Malai
Caracteristici organoleptice
Aspect: masa granulara mica, omogena si urme de invelis, culoare galben-auriu cu particule albe, miros caracteristic, fara miros strain de mucegai sau ranced, gust placut specific, fara gust amar, fara scrasnet la mestecare, nu prezinta insecte sau acarieni in nici un stadiu de dezvoltare.
Caracteristici fizico-chimice: Umiditate max.: 14,5;
Nu contine organisme modificate genetic.
Ambalat in pungi de 1kg
11. Gris
Caracteristici organoleptice
Aspect: sa corespunda documentelor tehnice normative de produs si normelor sanitare in vigoare, masa granulara mica, omogena si urme de invelis, culoare galben-auriu cu particule albe, miros caracteristic, fara miros strain de mucegai sau ranced, gust placut specific, fara gust amar, fara scrasnet la mestecare, nu prezinta insecte sau acarieni in nici un stadiu de dezvoltare
Nu contine organisme modificate genetic.
Consistenta:culoare alb galbuie, umiditate 14,5%, aciditate 2,2%, cenusa raportata la substanta uscata 0.65%, fara nisip.
Aroma si gust:miros placut fara miros de mucegai, de incins sau alt miros strain.
Ambalat in pungi de 500 gr
12. Faina alba
Caracteristici organoleptice
Culoare si aspect:alb-galbui cu nuanta cenusie
Cal.000, ambalata in pungi de hartie
Miros si gust: Specifice de faina de grau, fara gust si miros straine de mucegai. Gust dulceag, fara scrasnet la mestecare
Proprietatile fizico-chimice in limitele normelor legale.
13. Cereale
Ambalat in pungi de 500 gr
Reguli pentru verificarea calităţii
Verificarea calităţii se face pe loturi. La fiecare lot se verifică:
- ambalarea,
- marcarea,
- proprietăţile organoleptice,
Cu certificate de calitate, certificate de conformitate.
14. Apa minerala
Imbuteliata bidon de 1.5 Litri
15. Biscuiti Belvita 50 gr/pachet
Ambalat in pachet 50 gr
16. Biscuiti Maia 120 gr./pachet
Ambalat in pachet 120 gr
17. Drojdie uscata
Ambalat in pachet de 7 gr
18. Esente
Caracteristici organoleptice
Aroma alimentara ambalata in fiole 2 ml
Aspect: lichid limpede, fara sedimentculoare si miros specific aromei, fara miros strain
19. Stafide galbene
Ambalat in pungi de 1000 gr
20. Zahar vanilat
Plic masa neta 8 grame
21. Praf de copt
Plic masa neta 8 grame
22. Cacao
Caracteristici organoleptice
Aspect şi consistenţă: pulbere fără impurităţi;
Culoare: maronie specifica;
Miros şi gust: caracteristic;
Conţinut: cenusă insolubilă max. 1%, conform prevederilor legale în vigoare;
Etichetat, Ambalat in plicuri de 75gr.
23. Zahar pudra
Punga masa neta 80 grane.
5. PRODUSE DE PANIFICATIE SI PATISERIE,
1. Paine alba feliata
Proprietăţi organoleptice
Aspect-formă regulată,cu coaja netedă, lucioasă, 300gr
Culoare- brun deschis, aurie, nearsă
Miez- elastic, fără urme de făină, fără corpuri străine, elastic fara cocoloase sau urme de faina neframantata
Gust-fără gust acru, amar sau de mucegai
Miros-placut, caracteristic painii coapte,fără miros de mucegai,petrol etc.
Proaspata in fiecare zi de livrare- conform STAS - ului SR 878/1996
Reguli pentru verificarea calităţii
Verificarea calităţii se face pe loturi. La fiecare lot se verifică:
- ambalarea,
- marcarea,
- proprietăţile organoleptice,
Cu certificate de calitate, certificate de conformitate.