Prin prezentul proiect se urmareste Infiintare de sisteme individuale adecvate (SIA) de colectare si epurare a apelor uzate in comuna Fagetelu, judetul Olt.
Rolul principal al investitiei este de a deservi locuitorii comunei Fagetelu, satele Bagesti, Chilia, Fagetelu, Gruiu, Isaci si Pielcani judetul Olt, asigurand dezvoltarea socio-economică a comunităţii. Sistemele individuale adecvate de colectare si epurare a apelor uz...
Prin prezentul proiect se urmareste Infiintare de sisteme individuale adecvate (SIA) de colectare si epurare a apelor uzate in comuna Fagetelu, judetul Olt.
Rolul principal al investitiei este de a deservi locuitorii comunei Fagetelu, satele Bagesti, Chilia, Fagetelu, Gruiu, Isaci si Pielcani judetul Olt, asigurand dezvoltarea socio-economică a comunităţii. Sistemele individuale adecvate de colectare si epurare a apelor uzate reprezinta o garanţie pentru asigurarea condiţiilor de sănătate ale populaţiei şi pentru protecţia mediului înconjurător.
Obiectivele proiectate sunt amplasate in intravilanul comunei Fagetelu din judetul Olt, satele Bagesti, Chilia, Fagetelu, Gruiu, Isaci si Pielcani, pe terenuri ce sunt proprietati private ale gospodariilor carora proprietarii si-au dat acordul scris.
De sisteme individuale adecvate de colectare a apelor uzate vor beneficia 1219 locuitori din gospodarii, institutii si spatii comerciale.
Solutia propusa pentru colectarea apelor uzate de la gospodariile localitatilor presupune montarea unor bazine vidanjabile etanse cu doua sau trei compartimente, urmand ca vidanjarea sa se faca
din ultimul comartiment al bazinului. Obligatoriu, echipamentele propuse vor detine agremente tehnice sau certificate de conformitate si vor fi proiectate si fabricate conform standardelor
europene: SR EN 12566-1. Aceste se vor monta individual pentru fiecare gospodarie.
Acestea vor fi dimensionate pentru preluarea apelor uzate aferente unei gospodarii sau institutii si vor avea capacitatea de stocare cuprinsa intre 3- 8 mc. Ele vor fi montate ingropat intr-o locatie convenita cu beneficiarul si care sa permita accesul autospecialelor, care vor efectua serviciile de operare, mentananta si vidanjare.
Orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificări sau informaţii suplimentare în legătură cu documentaţia de atribuire, în conformitate cu prevederile art. 160 alin.1) din Legea nr. 98/2016 cu completările şi modificările ulterioare.
Termenul limită pentru transmiterea solicitărilor de clarificări de către operatorii economici este de 9 de zile înainte de data limită de depunere a ofertelor.
Termenul limită în care Autoritatea contractantă va răspunde în mod clar şi complet la solicitările de clarificări/informaţii suplimentare adresate de operatorii economici este in a 6 zi inainte de data limita de depunere a ofertelor.