Se propune realizarea lucrărilor de “Reabilitare a instalaţiilor de apă potabilă cu realizarea rezervei de apă de consum pentru 3 zile şi a instalaţiilor pentru stingerea incendiilor cu realizarea rezervei de apă pentru stins incendii (rezerva intangibilă de incendiu)" cu următoarele obiecte:
- Realizarea gospodăriei de apă potabilă şi realibilitarea reţelei de alimentare cu apă potabilă
- Realizarea gospodăriei de apă pent...
Se propune realizarea lucrărilor de “Reabilitare a instalaţiilor de apă potabilă cu realizarea rezervei de apă de consum pentru 3 zile şi a instalaţiilor pentru stingerea incendiilor cu realizarea rezervei de apă pentru stins incendii (rezerva intangibilă de incendiu)" cu următoarele obiecte:
- Realizarea gospodăriei de apă potabilă şi realibilitarea reţelei de alimentare cu apă potabilă
- Realizarea gospodăriei de apă pentru stins incendii şi reţea de hidranţi exteriori
- Reţea hidranţi interiori, racordarea la reţeaua hidranţilor exteriori şi echiparea pavilioanelor
- Grup generator de joasă tensiune.
Detalii tehnice se regasesc atât în caietul de sarcini cu nr. A-4628/03.07.2020 cât şi în Sinteza Studiului de fezabilitate pentru implementarea/realizarea proiectului de investiţie imobiliară - Realizarea rezervei de apă pentru stins incendiu, rezervei de apă potabilă şi realibiltare sistem de alimentare cu apă şi hidranţi interiori şi exteriori în cazarma 756 Iaşi.
Pentru îndeplinirea obiectului contractului executantul se va obliga:
- să elaboreze proiect tehnic cu detalii de execuţie şi verificarea proiectului;
- să asigure asistenţa tehnică pe perioada execuţiei lucrării;
- să execute, să testeze, să finalizeze şi să remedieze orice defecte rezultate în urma executării prezentului contract la obiectivul "Proiect tehnic cu detalii de execuţie, verificare proiect, asistenţă tehnică pe timpul execuţiei şi execuţie“ la obiectivul: "Lucrări de realizare a rezervei de apă pentru stins incendii, rezervei de apă potabilă şi reabilitare sistem de alimentare cu apă şi hidranţi exteriori şi interiori în cazarma 756 Iaşi“.
Etapa I – Întocmirea, verificarea şi recepţionarea Proiectului Tehnic
Pe parcursul elaborării proiectului tehnic şi a detaliilor de execuţie, proiectantul va prezenta investitorului soluţiile adoptate la următoarele termene maxime:
- în termen de 5 zile de la încheierea contractului – concluzii trase în urma culegerii datelor de pe teren şi eventualele neconcordanţe cu datele din Documentaţia de Atribuire şi S.F.;
- în termen de 10 zile de la încheierea contractului – detalierea şi confirmarea constrângerilor şi solicitărilor beneficiarului de folosinţă şi a directorului de programe;
- în termen de 30 zile de la încheierea contractului – prezentarea conceptului de proiect;
- în termen de 40 zile de la încheierea contractului – prezentarea documentaţiei complete pentru verificare de către verificatorii atestaţi;
- în termen de 50 zile de la încheierea contractului – prezentarea pentru recepţie la autoritatea contractantă, a documentaţiei complete faza PT (proiect tehnic cu detalii de execuţie, proiect autorizarea de construire, organizare de şantier) inclusiv referatele verificatorilor de proiect atestaţi.
- în termen de 60 de zile de la încheierea contractului – proiectantul va efectua eventualele completări, modificări aduse la documentaţie de către autoritatea contractantă şi va prezenta documentaţia completă pentru recepţie.
Întocmirea documentaţiilor tehnice pentru obţinerea avizelor solicitate prin Certificatul de urbanism şi a autorizaţiei de construire nu sunt condiţionate de aceste termene - putând fi devansate - dar vor fi obţinute obligatoriu până la data recepţiei PTh.
Etapa II – Realizarea fizică a lucrărilor
Pe parcursul execuţiei lucrărilor, proiectantul are obligaţia de a urmări fazele determinante şi etapele execuţiei descrise în programul de control pe şantier a calităţii lucrărilor. De asemenea, proiectantul va fi prezent la punctul de lucru în vederea certificării procesului–verbal, atât pentru lucrări ajunse în faze determinante cât şi la celelalte etape de execuţie, la verificarea cărora proiectantul a impus prin Formularul H participarea sa, şi, ori de câte ori este solicitată prezenţa acestuia pentru clarificarea şi corectarea neconformităţilor între teren şi proiectul tehnic.
De asemenea, proiectantul are obligaţia de a acorda asistenţă tehnică pe şantier, de a întocmi detaliile de execuţie, dispoziţiile de şantier, de a verifica şi aviza notele de renunţare şi notele de comandă suplimentare emise de executant şi aprobate de investitor, de a rezolva prin soluţii tehnico–economice eventualele accidente tehnice, modificări de soluţii, corectări ale greşelilor din proiect care sunt descoperite pe întreaga perioadă de execuţie.
Etapa III – Finalizarea lucrărilor
Finalizarea lucrărilor de construcţii (Recepţia la terminarea lucrărilor obiectivului), se va desfăşura în conformitate cu prevederile Ordinului ministrului Apărării Naţionale nr. M.151/2017 – pentru aprobarea "Instrucţiunilor privind realizarea obiectivelor de investiţii, recepţia construcţiilor şi stabilirea valorii finale a lucrărilor cuprinse în programul de investiţii al Ministerului Apărării Naţionale", cu modificările şi completările ulterioare.
Proiectantul are obligaţia de a întocmi "Referatul proiectantului" şi de a participa, în calitate de invitat, la solicitarea investitorului, la "Recepţia la terminarea lucrărilor" obiectivului.
După expirarea perioadei de garanţiei a lucrărilor, proiectantul are obligaţia de a participa în calitate de invitat, la solicitarea investitorului, la ,,Recepţia finală a lucrărilor“.