Construcţia care constituie obiectul investiţiei este formată din Corpurile A şi B care fac parte dintr-un ansamblu de construcţii care mai cuprind 5 corpuri cu diferite regimuri de înalţime şi destinaţii, înscrise în C.F. nr. 321288, Mun. Arad, nr. cadastral 321288, teren în suprafaţă de 6.895,0 mp.
Cele două corpuri, A şi B sunt separate cu un rost antiseismic, sunt asezate în formă „L”, şi au fost realizate dupa 1980 în ...
Construcţia care constituie obiectul investiţiei este formată din Corpurile A şi B care fac parte dintr-un ansamblu de construcţii care mai cuprind 5 corpuri cu diferite regimuri de înalţime şi destinaţii, înscrise în C.F. nr. 321288, Mun. Arad, nr. cadastral 321288, teren în suprafaţă de 6.895,0 mp.
Cele două corpuri, A şi B sunt separate cu un rost antiseismic, sunt asezate în formă „L”, şi au fost realizate dupa 1980 în baza proiectului nr. 6253/1977, proiectant Grupul de Proiectare al Ministerului de Interne.
Suprafaţa construită la sol (la nivelul terenului) este de 1402 mp şi suprafaţa desfaşurată de 7289,02 mp, din care 4263,35 mp la I.P.J. Arad şi 2168,18 mp U.M. 0667 Timişoara şi 857,49 mp spaţii comune. Suprafata utilă totală este de 6151,67 mp din care 3652,99 mp la I.P.J. Arad, 1953,93 mp la U.M. 0667 Timişoara şi 544,75 spaţii comune.
Obiectivul de investiţii este amplasat în zona climatică II şi face parte din clădiri cu altă destinaţie decât de locuit din categoria 1 de folosinţă.
Investiţia presupune realizarea reabilitării termice şi modernizarea spaţiilor de lucru în scopul creşterii eficienţei energetice şi limitării consumului de CO2, precum şi îmbunătăţirea condiţiilor de lucru pentru întreg personalul.
Investiţia va genera, în condiţiile îmbunătăţirii şi menţinerii confortului şi climatului termic interior, realizarea de economii de energie pentru încălzirea clădirii precum şi folosirea raţională a resurselor neregenerabile (gaze şi energie electrică).
I.P.J. Arad are calitatea de lider de parteneriat în cadrul proiectului şi va avea atribuţii de contractare, executare şi urmărire lucrări iar U.M. 0667 Timişoara are calitatea de partener şi va participa la luarea deciziilor privind atribuirea contractelor de servicii şi lucrări şi va urmări executarea acestora.
Necesitatea investiţiilor de modernizare şi de crestere a eficienţei energetice este fundamentată pe considerente de reducere a costurilor legate de utilităţi, creşterea functionalităţii şi confortului în clădirile menţionate, prin atingerea unui nivel de performanţă energetică a clădirilor înspre conceptul de clădiri cu înaltă performanţă energetică precum şi respectarea legislaţiei, normelor şi normativelor în vigoare.
Scopul investiţiei îl reprezintă realizarea lucrărilor de îmbunăţire a performanţei energetice a clădirilor prin care se urmăreşte reducerea consumurilor energetice.
Prin realizarea investiţiei se propune reducerea consumului anual de energie primară precum şi scăderea cantităţii de gaze cu efect de seră pentru imobilul amplasat în Arad, strada Vârful cu Dor, nr. 17-21, prin măsuri de reabilitare termică şi modernizarea instalaţiilor aferente clădirii C1, Corp A+B.