Scopul investiţiei îl reprezintă realizarea lucrărilor de îmbunătăţire a performanţei energetice a clădirilor (termoizolarea anvelopei şi reabilitarea, modernizarea instalaţiilor de încălzire/răcire, ventilare/climatizare, preparare apă caldă de consum şi iluminat), prin care se urmăreşte reducerea consumurilor energetice, modernizarea instalaţiilor electrice, instalarea unor sisteme de management energetic, precum şi proie...
Scopul investiţiei îl reprezintă realizarea lucrărilor de îmbunătăţire a performanţei energetice a clădirilor (termoizolarea anvelopei şi reabilitarea, modernizarea instalaţiilor de încălzire/răcire, ventilare/climatizare, preparare apă caldă de consum şi iluminat), prin care se urmăreşte reducerea consumurilor energetice, modernizarea instalaţiilor electrice, instalarea unor sisteme de management energetic, precum şi proiectarea şi instalarea sistemelor de limitare şi stingere a incendiilor şi a instalaţiilor de semnalizare, alarmare şi alertare în caz de incendiu şi impotriva efracţiei.
Investiţia trebuie să îndeplinească condiţiile prevăzute în Ghidul Specific privind regulile si Conditiile Aplicabile finantarii din Fondurile Europene aferente Planului National de Redresare si Rezilienta in cadrul apelului de proiecte PNNR/2022/C5/2/B.2.1/1 componenta C5-valul renovarii anexa 2 – schema de granturi pentru eficienta energetica si rezilienta in cladiri publice operatiuneaB.2:renovarea energetica moderata sau aprofundata a cladirilor publice.
Realizarea investiţiei preconizate urmăreşte îndeplinirea standardelor şi cerinţelor Uniunii Europene, coroborat cu necesitatea mondială de a reduce consumurile de energii convenţionale, reducerea consumului de energie şi al emisiilor de dioxid de carbon, reducerea cheltuielilor cu utilităţile şi implicit protejarea mediului înconjurător etc.
• Implementarea unor măsuri de reducere a consumului anual specific de energie, implicit a consumului anual de energie finală;
• Implementarea unor măsuri de reducere a consumului anual de energie pentru încălzire şi iluminat;
• Implementarea unor măsuri de reducere a emisiilor de gaze în atmosfera, echivalent kg CO2.
a) Număr zile pana la care se pot solicita clarificari: 12 zile înainte de data limită de depunere a ofertelor.
b) Autoritatea contractantă va răspunde la orice solicitare de clarificări sau informaţii privind documentaţia de atribuire, cu cel puţin 6 zile înainte de data limită de depunere a ofertelor, în măsura in care solicitările sunt transmise in termenul precizat la cap. I.1. de 12 zile.
Orice solicitare de clarificări trebuie transmisă în SEAP www.e-licitatie.ro