Obiectul contractului de achiziţie publică îl constituie prestarea serviciilor de catering, respectiv pregătirea, prepararea şi livrarea hranei pentru 10 beneficiari participanţi la cursurile de formare profesională organizate la Cluj-Napoca (de patru ori pe săptămână), cu începere de la data semnării contractului de către părţi până la sfârşitul lunii august 2022, cu posibilitatea prelungirii duratei acestuia, în cazul în ...
Obiectul contractului de achiziţie publică îl constituie prestarea serviciilor de catering, respectiv pregătirea, prepararea şi livrarea hranei pentru 10 beneficiari participanţi la cursurile de formare profesională organizate la Cluj-Napoca (de patru ori pe săptămână), cu începere de la data semnării contractului de către părţi până la sfârşitul lunii august 2022, cu posibilitatea prelungirii duratei acestuia, în cazul în care, se va prelungi perioada de implementare a proiectului “Suntem alături de TINE(ri)!", Cod SMIS 2014+: 135172. În cadrul acestui proiect hrana constă în 1 masă caldă de prânz pe zi pentru 10 tineri beneficiari ai proiectului “Suntem alături de TINE(ri)!", timp de 45 de săptămâni. Locul de servire a mesei/livrare a mâncării va fi stabilit prin Graficul de livrare stabilit de autoritatea contractantă, la sediul indicat, pe raza municipiului Cluj-Napoca. În vederea realizării meniului se va ţine cont de principalii furnizori de energie ai organismului care sunt: - proteine (carne, brânză, lapte, peşte, mazăre, fasole, ouă şi proteine vegetale); - lipide (unt, ulei, smântână); - glucide (dulciuri, fructe, cereale, legume); - carbohidraţi (pâine, cartofi, paste, produse de patiserie, fructe). Într-o raţie echilibrată, proteinele trebuie să reprezinte, cca 15% - ele se recomandă a fi reprezentate mai ales de proteine plastice de calitatea I, ce provin din: carne, brânză, lapte, ouă dar şi din proteinele vegetale. Lipidele trebuie să reprezinte, 25-30% din valoarea calorică globală din care 2/3 să aibă origine vegetală. Glucidele sunt elementul esenţial energetic din raţie, acoperind 55-60% din valoarea globală. Nu se recomandă glucide provenind din zahăr rafinat, ci din fructe, cereale, legume. Organismul are nevoie de elemente minerale, vitamine, cât şi de cca.2500 ml apă/zi, majoritatea venind o dată cu alimentele. Ca să se realizeze un aport echilibrat al factorilor nutritivi trebuie ca alimentele să fie combinate într-un anumit mod şi în anumite proporţii conform nevoilor organismului. Mâncărurile să nu fie grase, sosurile să nu conţină multă faină sau alte adaosuri de îngroşare, să nu fie foarte condimentate, să fie moderat sărate. La prepararea mâncărurilor se vor folosi gramajele indicate conform prevederilor reţetarelor. Ofertantul va propune în oferta tehnică variantele de meniu săptămânale pentru masa calda de prânz), care să respecte toate cerinţele prevăzute în prezenta documentaţie şi în legislaţia aplicată. Porţiile vor fi pregătite şi preparate de către ofertant în cantităţile şi conţinutul caloric stabilit prin normele de hrană prevazute de legislaţia în vigoare.