Consiliul Judeţean Suceava, în calitate de Beneficiar lider, implementează proiectul "Siguranţă şi protecţie-factor comun în cooperarea transfrontalieră" finanţat în cadrul Programului Operaţional Comun România – Ucraina 2014-2020, Obiectivul tematic 8: Provocări comune în domeniul siguranţei şi securităţii şi a celor provocate de om precum şi acţiuni comune în situaţii de urgenţă – Prioritatea 4.2: Sprijinirea activităţilo...
Consiliul Judeţean Suceava, în calitate de Beneficiar lider, implementează proiectul "Siguranţă şi protecţie-factor comun în cooperarea transfrontalieră" finanţat în cadrul Programului Operaţional Comun România – Ucraina 2014-2020, Obiectivul tematic 8: Provocări comune în domeniul siguranţei şi securităţii şi a celor provocate de om precum şi acţiuni comune în situaţii de urgenţă – Prioritatea 4.2: Sprijinirea activităţilor comune pentru prevenirea dezastrelor naturale şi a celor provocate de om, precum şi acţiuni comune în situaţii de urgenţă, 2SOFT/4.2/18, în parteneriat cu Administraţia pentru Protecţia Civilă a Populaţiei din cadrul Administraţiei Regionale de Stat Cernăuţi, în calitate de Beneficiar 1 şi Agenţia pentru Inovare şi Dezvoltare Cernăuţi, în calitate de Beneficiar 2.
Obiectivul proiectului îl reprezintă creşterea nivelului de siguranţă şi securitate pentru populaţia din zona transfrontalieră Suceava – Cernăuţi, prin reducerea timpului de răspuns la intervenţie, ca urmare a îmbunătăţirii nivelului de pregătire profesională şi a creşterii capacităţilor operaţionale ale serviciilor profesioniste de urgenţă şi a structurilor care au atribuţii legale în activitatea protecţiei civile.
Prin activităţile şi rezultatele sale, proiectul este menit să creeze relaţii de lungă durată axate pe cooperare, coordonare, transfer de cunoştinţe şi interoperabilitate între partenerii români şi ucraineni, în ceea ce priveşte îndeplinirea sarcinilor şi îmbunătăţirea serviciilor de urgenţă, în beneficiul populaţiei din zona transfrontalieră.
Proiectul propus va aduce o contribuţie remarcabilă la dezvoltarea zonei eligibile datorită impactului pe care îl va avea asupra siguranţei populaţiei. Implementarea activităţilor proiectului va avea un dublu impact, asigurând consolidarea capacităţilor instituţiilor vizate din punct de vedere tehnic, precum şi din punct de vedere al schimbului de informaţii între cele două părţi ale frontierei.
În cadrul proiectului se vor realiza activităţi de pregătire a personalului de specialitate pentru utilizarea mijloacelor şi echipamentelor achiziţionate, cât şi pentru gestionarea comună a situaţiilor de urgenţă pe linia inundaţiilor şi alunecărilor de teren.
Rezultatul aşteptat în urma realizării acestor dotări constă în reducerea timpului de răspuns la intervenţii şi salvarea de vieţi omeneşti, animale sau bunuri materiale.
Valoarea estimată fără TVA: 833.197,12 lei fără TVA.
Orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificări sau informaţii suplimentare în legătură cu documentaţia de atribuire, semnate cu semnătură electronică extinsă, numai prin SEAP, cu respectarea termenului limită stabilit de autoritatea contractantă, respectiv numărul de zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data limită de depunere a ofertelor/candidaturilor: 6 zile. Răspunsurile la solicitările de clarificări cu privire la documentaţia de atribuire vor fi publicate în SEAP, la Sectiunea "Lista, clarificări, notificări şi decizii" din cadrul anunţului de participare. Autoritatea contractantă va răspunde la solicitările de clarificări adresate de operatorii economici până la termenul limită stabilit conform art. 27 alin.(3) din HG 395/2016. În măsura în care solicitarea de clarificări sau informaţiile suplimentare au fost adresate în termenul prevăzut anterior, răspunsurile autorităţii contractante vor fi publicate în SEAP, semnate cu semnătură electronică extinsă, în termen de 4 zile înainte de data limită de depunere a ofertelor.