Comuna Bod are un număr de aproximativ 5482 locuitori permanenţi şi aproximativ 57 agenţi economici. Pe baza datelor obţinute din colectările anterioare estimam o cantitate medie de 150 tone/luna de deşeuri din care, conform raportărilor anului precedent, va rezulta o cantitate de deşeuri reciclabile într-un procent minim de 10%.
Contractul ce urmează a fi atribuit, după parcurgerea procedurii de atribuire concurenţiale reg...
Comuna Bod are un număr de aproximativ 5482 locuitori permanenţi şi aproximativ 57 agenţi economici. Pe baza datelor obţinute din colectările anterioare estimam o cantitate medie de 150 tone/luna de deşeuri din care, conform raportărilor anului precedent, va rezulta o cantitate de deşeuri reciclabile într-un procent minim de 10%.
Contractul ce urmează a fi atribuit, după parcurgerea procedurii de atribuire concurenţiale reglementată de Legea nr. 100/2016 a concesiunilor de lucrări şi concesiunilor de servicii şi H.G. nr. 867/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor de concesiune de lucrări şi concesiune de servicii din Legea nr. 100/2016 privind concesiunile de lucrări şi concesiunile de servicii este un contract de delegare de gestiune, conform Legii nr. 51/2006, a serviciului public de salubrizare către un operator economic de drept privat, înfiinţat şi organizat în baza Legii nr. 31/1990.
Contractul de delegare prin concesiune a serviciului de salubrizare presupune concesionarea de către Delegatarul-Concedent (autoritatea contractantă) în favoarea Delegatului-Concesionar (Operatorul serviciului) a unora din activităţile serviciului, aşa cum sunt ele definite de Legea 101/2006, legea salubrizării localităţilor şi a infrastructurii tehnic-edilitare aferente serviciului.
Activităţile serviciului de salubrizare ce vor face obiectul contractului de delegare sunt următoarele:
1. Colectarea separată şi transportul separat al deşeurilor municipale şi al deşeurilor similare provenind din activităţi comerciale din industrie şi instituţii, inclusiv fracţii colectate separat, fără a aduce atingere fluxului de deşeuri de echipamente electrice şi electronice, baterii şi acumulatori;
(a) Precolectarea se face de către persoanele fizice şi cele juridice şi reprezintă activitatea utilizatorului de strângere şi depozitare temporară - de scurtă durată – a deşeurilor comunale sau a deşeurilor solide asimilabile cu deşeurile comunale în containere corespunzătoare desfăşurării activităţii.
Precolectarea va fi efectuată selectiv, prin depozitarea în recipiente adecvate, a deşeurilor reciclabile (hârtie, metal-plastic şi sticlă), separat de deşeurile reziduale şi de cele biodegradabile.
(b) Colectarea este activitatea prestată de către operator, constând efectiv în încărcarea deşeurilor municipale din punctele de precolectare. În desfăşurarea acestei activităţi, operatorul trebuie să respecte prevederile Ordinului Ministerului Sănătăţii nr. 119/2014, cu modificările ulterioare.
Activitatea de colectare a deşeurilor comunale se va desfăşura conform programelor prestabilite, în concordanţă cu nevoile populaţiei şi ale agenţilor economici, operatorul urmând să îşi dimensioneze baza materială şi structura de personal în funcţie de cerinţele menţionate anterior, astfel încât să asigure calitatea serviciilor la un nivel superior celui existent, în acest sens urmărind să fie monitorizat în permanenţă de către serviciile publice de gospodărire a deşeurilor comunale.
(c)Transportul deşeurilor comunale se face de către operator la locurile special amenajate în vederea depozitării de deşeuri, urmând ca precolectarea selectivă a deşeurilor comunale, deşeurile reciclabile să fie valorificate în condiţiile legii.
Descărcarea deşeurilor se va face numai la locurile special amenajate în vederea depozitării de deşeuri. Sursa deşeurilor este înregistrată în documentele de transport .
Operatorul are obligaţia spălării mijloacelor de transport şi dezinfectarea acestora.
2. Colectarea şi transportul deşeurilor provenite din locuinţe, generate de activităţi de reamenajare şi reabilitare interioară şi/sau exterioară a acestora.
3. Organizarea prelucrării, neutralizării şi valorificării materiale şi energetice a deşeurilor.
4. Colectarea cadavrelor animalelor de pe domeniul public şi predarea acestora către unităţile de ecarisaj sau către instalaţiile de neutralizare;