Contract de achiziţie publică de servicii de proiectare constând în realizarea documentaţiilor tehnico-economice pentru obiectivul de investiţii "Extinderea structurii spaţiilor medicale ale Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Maria" Iaşi" LOTUL I – ETAPA I (Plan Urbanistic Zonal ( PUZ) inclusiv studii aferente si documentatii obtinere avize faza PUZ, Tema de proiectare, studiul de prefezabilitate, inclusiv stu...
Contract de achiziţie publică de servicii de proiectare constând în realizarea documentaţiilor tehnico-economice pentru obiectivul de investiţii "Extinderea structurii spaţiilor medicale ale Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Maria" Iaşi" LOTUL I – ETAPA I (Plan Urbanistic Zonal ( PUZ) inclusiv studii aferente si documentatii obtinere avize faza PUZ, Tema de proiectare, studiul de prefezabilitate, inclusiv studiiile aferente) - Conform Caietului de sarcini.
Conform Caietului de sarcini:
Obiectul contractului de servicii constă in elaborarea Planului urbanistic zonal, inclusiv a studiilor aferente si a documentatiilor de obtinere a avizelor faza PUZ, Tema de proiectare si a Studiului de Prefezabilitate pentru obiectivul de investitii Extinderea structurii spaţiilor medicale ale Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Sf. Maria Iaşi.
Prestatorul va acţiona în calitate de Proiectant şi va realiza activităţi care se vor efectua în conformitate cu legislaţia naţională privind proiectarea lucrărilor de construcţie.
Documentaţiile tehnico-economice trebuie elaborate astfel încât să ţină seama de cerinţele de accesibilitate ale persoanelor cu dizabilităţi sau de conceptul de proiectare pentru toate categoriile de utilizatori.
Prestatorul se obligă să presteze, pe întreaga durată a contractului de proiectare, şi în conformitate cu obligaţiile asumate, următoarele servicii, constând în, dar fără a se limita la următoarele:
ETAPA 1 LOT 1
A. Plan Urbanistic Zonal ( PUZ) inclusiv studii aferente si documentatii obtinere avize faza PUZ
1. Intocmire documentatie de urbanism PUZ pentru realizarea obiectivului de investitii;
Documentatia PUZ va cuprinde:
- Piese scrise, respectiv memoriu tehnic explicativ care va cuprinde prezentarea investitiei propuse, indicatori propusi, modul de integrare a acesteia in zona, prezentarea consecintelor economice si sociale la nivelul unitatii teritoriale de referinta şi la nivelul localităţii, categoriile de costuri ce vor fi suportate de investitorii privaţi şi categoriile de costuri ce vor cădea în sarcina autorităţii publice locale.
- Piese desenate, respectiv incadrarea in zona, plan topagrafic /cadastral cu zona de studiu actualizat, conceptul propus-plan de situatie cu prezentarea functiunilor, a vecinatatilor si a limitelor servitutilor propus a fi instituite, modul de asigurare a acceselor, utilitatilor.
2.Documentele contractului de prestari servicii:
- Avizul de oportunitate al arhitectului sef inclusiv documentele necesare obtinerii acestuia;
- Documentatia PUZ cu respectarea Regulamentui Local de implicare a publicului în elaborarea sau revizuirea planurilor de urbanism şi amenajarea teritoriului aprobat prin HCL 51/28.02.2013. Soluţiile urbanistice se vor corela cu prevederile HG 525/1996 pentru aprobarea regulamentului general de urbanism.;
- Actul administrativ al autoritatii competente pentru protectia mediului;
- Ridicare topografica cu viza OCPI pe care se vor poziţiona construcţiile existente şi construcţia propusă, aliniamentele, accesele, cotată şi menţionaţi vecinii, etc.+ PV Receptie;
- Studiu geotehnic si de stabilitate si Referat de verificare la cerinta Af;
- Documentatiile si studiile necesare obtinerii avizelor/ acorduri conform Certificatului de Urbanism nr.242/31.01.2022, anexat. (inclusiv studiul de impact asupra sănătăţii publice şi studiul istorico-arhitectural)
Avizul de oportunitate al arhitectului sef
Documentatia necesara obtinerii avizului de oportunitate cuprinde :
- Piese scrise, respectiv memoriu tehnic explicativ care va cuprinde prezentarea investitiei propuse, indicatori propusi, modul de integrare a acesteia in zona, prezentarea consecintelor economice si sociale la nivelul unitatii teritoriale de referinta şi la nivelul localităţii, categoriile de costuri ce vor fi suportate de investitorii privaţi şi categoriile de costuri ce vor cădea în sarcina autorităţii publice locale.
- Piese desenate, respectiv incadrarea in zona, plan topagrafic /cadastral cu zona de studiu actualizat, conceptul propus-plan de situatie cu prezentarea functiunilor, a vecinatatilor si a limitelor servitutilor propus a fi instituite, modul de asigurare a acceselor, utilitatilor.
Elaborarea documentatiei PUZ se va face numai cu conditia obtierii avizului de oportunitate si cu respectarea conditiilor impuse prin acesta.
Documentatia PUZ va respecta Regulamentui Local de implicare a publicului în elaborarea sau revizuirea planurilor de urbanism şi amenajarea teritoriului aprobat prin HCL 51/28.02.2013. Soluţiile urbanistice se vor corela cu prevederile HG 525/1996 pentru aprobarea regulamentului general de urbanism.;
Elaborarea documentatiei PUZ se va face numai cu conditia obtinerii Avizului de initiere a documentatiei de urbanism si cu respectarea conditiilor impuse prin acesta.
Obtinerea autorizatiei de construire este conditionata de elaborarea si aprobarea - documentatiei PUZ prin Hotararea Consiliului Local lasi.
Proiectantul va trebui sa elaboreze in numele beneficiarului, toate documentatiile pentru obtinerea avizelor, acordurilor mentionate in Certificatul de Urbanism emis de Primaria Municipiului lasi la faza de documentatie plan urbanistic zonal PUZ.
Elaboratorul va avea ca sarcina obtinerea avizelor necesare conform legii, pentru realizarea Planului Urbanistic Zonal si integrarea in textul documentatiei a eventualelor observatii formulate de institutiile avizatoare.
Proiectantul va sustine aceste documentatii in vederea obtinerii avizelor, acordurilor, aprobarilor si daca este cazul, va introduce in documentatii completarile si observatiile solicitate de avizatori.
Proiectantul va proceda la preluarea in documentatie a tuturor cerintelor sau modificarilor organelor avizatoare si intocmirea documentatiei in faza finala a PUZ.
In cazul in care avizatorii solicita completarea documentatiei in vederea eliberarii unui aviz, proiectantul va intocmi in cel mai scurt timp documentatia necesara in vederea obtinerii avizului.
Proiectantul va intreprinde toate demersurile privind predarea documentatiei, parcurgerea tuturor etapelor necesare in vederea aprobarii acesteia de catre Consiliul Local Iasi.
Plata taxelor pentru avize, acorduri si aprobari se va face de catre beneficiar si nu va fi inclusa in oferta financiara. Cuantumul acestor taxe se va comunica in timp util Beneficiarului, pentru a realiza demersurile necesare pentru angajarea sumelor, conform prevederilor legale.
Durata de prestare a serviciului este de 3 luni calendaristice. Precizam ca in acest termen este inclusa si durata pana la aprobarea acestei documentatii prin Hotarare a Consiliului Local al Municipiului lasi fiind actul final care certifica finalizarea contractului de servicii de proiectare faza PUZ Extinderea structurii spaţiilor medicale ale Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Sf. Maria Iaşi.
In cazul in care vor fi intarzieri in derularea contractului, ce nu se datoreaza prestatorului, durata contractului de 3 luni calendaristice se prelungeste prin act aditional pana la obtinerea Hotararii Consiliului Local al Municipiului lasi de aprobare a documentatiei PUZ Extinderea structurii spaţiilor medicale ale Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Sf. Maria Iaşi.
B. Tema de proiectare
1. Elaborarea Temei de proiectare se va efectua in conformitate cu prevederile HOTĂRÂRII nr. 907 din 29 noiembrie 2016 privind etapele de elaborare şi conţinutul-cadru al documentaţiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiţii finanţate din fonduri publice – in conformitate cu Anexa 2
La finalizarea contractului, contractantul va preda beneficiarului 2 (doua) exemplare color (tiparite) si PDF color pe suport electronic.
C. Studiul de prefezabilitate, inclusiv studiile aferente
1. Elaborarea studiului de prefezabilitate conform cerintelor HG907/2016/Anexa 3;
2. Prestatorul va grupa din punct de vedere tehnic toate echipamentele medicale, echipamentele aferente serviciilor suport (spălătorie, bucătărie, s.a.), mobilierul, sistem IT, s.a. şi alte dotări (denumite în continuare echipamentele Proiectului) în funcţie de scopul achiziţiei, faza de construcţie la care trebuie livrate şi montate. Prestatorul va prezenta avantajele şi dezavantajele modului în care au fost grupate echipamentele Proiectului având în vedere disponibilitatea pe piaţă, similaritatea, compatibilităţile tehnice cu alte părţi din Proiect, programul de montaj, cerinţele de montaj şi etapele de execuţie a lucrărilor. De asemenea, ca urmare a analizei realizate, Prestatorul va indica varianta recomandată.
După elaborarea Studiului de Prefezabilitate, elaboratorul il va sustine ori de cate ori este necesar in fata institutiilor avizatoare. Prestatorul va realiza serviciile la un nivel cantitativ şi calitativ minim solicitat, atât prin legislaţia aflată în vigoare, cât si prin caietul de sarcini.
Alte rapoarte, studii si avize
-Prestatorul va realiza si Studiul de impact asupra sănătăţii publice şi studiul istorico-arhitectural in conformitate cu cerintele legale in vigoare.