În vederea extinderii capabilităţilor de cercetare ale INCAS prin realizarea unui laborator de cercetare-inovare-instruire pentru microfizica norilor, obiectiv existent în cadrul proiectului POC “Construcţia, dezvoltarea şi operaţionalizarea infrastructurii de cercetare-inovare-instruire destinată realizării de studii avansate atmosferice şi de observare a suprafeţei terestre - CAART", achiziţia unui "contor pentru nuclee d...
În vederea extinderii capabilităţilor de cercetare ale INCAS prin realizarea unui laborator de cercetare-inovare-instruire pentru microfizica norilor, obiectiv existent în cadrul proiectului POC “Construcţia, dezvoltarea şi operaţionalizarea infrastructurii de cercetare-inovare-instruire destinată realizării de studii avansate atmosferice şi de observare a suprafeţei terestre - CAART", achiziţia unui "contor pentru nuclee de condensare".
Această achiziţie va creşte nivelul de inovare-educaţie, astfel fiind asigurată includerea INCAS în categoria celor mai performante instituţii din Europa, dar şi recunoaşterea singurului centru (pol de excelenţă) naţional pentru cercetare-inovare-instruire pentru microfizica norilor. Acest echipament va fi utilizat în diferite aplicaţii asociate ştiinţelor atmosferice, ştiinţelor aeronautice, ca de ex. caracterizarea picăturilor de apă / nori în studiile de vizibilitate, respectiv evaluarea picăturilor super-răcite, etc. Seturile de date achiziţionate cu ajutorul acestui sistem vor contribui la soluţionarea unor elemente greu de cuantificat în prezent în modelele de prognoză meteorologică şi climatice, cristalele de gheaţa, etc.
Acesta achiziţie va include următoarele: contor pentru nuclee de condensare, servicii de livrare a echipamentelor în locaţia beneficiarului – INCAS, instalarea/testarea/punerea în funcţiune pe poziţia indicată de INCAS, garanţia şi mentenanţa pe perioada garanţiei, instruirea personalului beneficiarului pentru utilizarea/exploatarea echipamentelor şi a accesoriilor conexe, precum şi toate accesoriile necesare instalării, punerii în funcţiune, testării şi utilizării echipamentului achiziţionat. Acest echipament va putea fi utilizat în diferite aplicaţii asociate ştiinţelor atmosferice, ştiinţe aeronautice, ca de ex. caracterizarea picăturilor de apă / nori în studiile de vizibilitate respectiv evaluarea picăturilor super-răcite.
1. In conformitate cu prevederile art. 160 alin. (1) din Legea 98/2016, cu modificarile si completarile ulterioare, termenul limita pana la care orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificari sau informatii suplimentare in legatura cu documentatia de atribuire este de 6 zile inainte de termenul limita de depunere a ofertelor.
2. In conformitate cu prevederile art. 160 alin. (2) din Legea 98/2016, cu modificarile si completarile ulterioare, Autoritatea Contractanta va raspunde, in mod clar si complet, tuturor solicitarilor de clarificari/informatii suplimentare, in a 3-a zi inainte de data limita stabilita pentru depunerea ofertelor.
Termenul de răspuns la clarificări a fost stabilit astfel încât operatorii economici sa aibă o perioada adecvata pentru analizarea documentaţiei de atribuire si, ulterior, pentru elaborarea ofertelor prin prisma răspunsurilor oferite de Autoritatea Contractanta.
Nota: Clarificările transmise după acest termen (6 zile anterior datei limita de depunere a ofertelor) vor fi luate în considerare doar în măsura în care autoritatea contractantă apreciază că formularea răspunsului la aceste solicitări este în interesul derulării în condiţii bune a procedurii de atribuire.