Consumabile medicale. Lotul I Masca de unica folosinta - medicala. Lotul II Manusi de protectie de unica folosinta - pudrate.
Achiziţia este necesară pentru protejarea sanatatii lucratorilor in caz de intrare in contact cu o persoana infectată cu noul coronavirus SARS-CoV-2.
Se va achiziţiona aceste produse in conformitate cu prevederile:
- Legii nr. 55 din 15 mai 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi ...
Consumabile medicale. Lotul I Masca de unica folosinta - medicala. Lotul II Manusi de protectie de unica folosinta - pudrate.
Achiziţia este necesară pentru protejarea sanatatii lucratorilor in caz de intrare in contact cu o persoana infectată cu noul coronavirus SARS-CoV-2.
Se va achiziţiona aceste produse in conformitate cu prevederile:
- Legii nr. 55 din 15 mai 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 - “Art. 1 alin. (1) Prezenta lege are ca obiect instituirea, pe durata stării de alertă declarate în condiţiile legii, în vederea prevenirii şi combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, a unor măsuri temporare şi, după caz, graduale, în scopul protejării drepturilor la viaţă, la integritate fizică şi la ocrotirea sănătăţii, inclusiv prin restrângerea exerciţiului altor drepturi şi libertăţi fundamentale; alin. (2) Măsurile restrictive de drepturi prevăzute în prezenta lege, precum şi, după caz, cele de renunţare sau de relaxare a acestora se dispun cu respectarea principiului egalităţii de tratament juridic pentru situaţii identice sau comparabile şi Art. 2 Starea de alertă reprezintă răspunsul la o situaţie de urgenţă de amploare şi intensitate deosebite, determinată de unul sau mai multe tipuri de risc, constând într-un ansamblu de măsuri cu caracter temporar, proporţionale cu nivelul de gravitate manifestat sau prognozat al acesteia şi necesare pentru prevenirea şi înlăturarea ameninţărilor iminente la adresa vieţii, sănătăţii persoanelor, mediului înconjurător, valorilor materiale şi culturale importante ori a proprietăţii";
- H.G. nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID 19;
- Art. 7 (1) din Legea securităţii şi sănătăţii în muncă nr. 319/2006, cu modificările şi completările ulterioare În cadrul responsabilităţilor sale, angajatorul are obligaţia să ia măsurile necesare pentru:
- a) asigurarea securităţii şi protecţia sănătăţii lucrătorilor;
- c) informarea şi instruirea lucrătorilor;
- d) asigurarea cadrului organizatoric şi a mijloacelor necesare securităţii şi sănătăţii în muncă.
- Art. 15 alin. (1) Materialele igienico – sanitare se acordă în mod obligatoriu şi gratuit de către angajatori.
- Ordinului Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale nr. 3577 din 15 mai 2020 şi al Ministerului Sănătăţii nr. 831 din 15 mai 2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţii la locul de muncă în condiţii de securitate şi sănătate în muncă, pe perioada stării de alertă:
- Art. 1 alin. 1 pct. 9. i) pot asigura echipamente individuale specifice de protecţie împotriva răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2 (mască de protecţie, mănuşi) prin consultare cu responsabilul cu securitatea şi sănătatea în muncă, în funcţie de specificul activităţii;
- "planul de actiuni privind continuitatea activitatii in cazul situatiilor de criza ce afecteaza forta de munca – Etapa privind continuitatea actitităţii pe durata stării de alertă" nivelul CNTEE "Transelectrica" SA, aprobat cu nr.17343/12.05.2020.
Entitatea contractanta va raspunde in mod clar si complet tuturor solicitarilor de clarificare/informatiilor suplimentare, astfel:
- in a 3-a zi calendaristica inainte de termenul limita de depunere a ofertelor.
Entitatea contractanta va raspunde doar la solicitarile de clarificari adresate de operatorii economici pana la termenul-limita stabilit, conform art. 29 alin (3) din HG 394/2016.