Cantitatea de arhiva existenta la aceasta data este de 14.500 ml. In urmatorii 4 ani se estimeaza o crestere a cantitatii de arhiva cu 6.000 ml (1.500 ml/an x 4 ani), rezultand o cantitatea totala de arhiva de 20.500 ml.
Spatiul de depozitare ce urmeaza a fi identificat pentru depozitarea arhivei OCPI Bucuresti de aproximativ 20.500 ml trebuie sa indeplineasca minim urmatoarele conditii:
1. Sa asigure păstrarea document...
Cantitatea de arhiva existenta la aceasta data este de 14.500 ml. In urmatorii 4 ani se estimeaza o crestere a cantitatii de arhiva cu 6.000 ml (1.500 ml/an x 4 ani), rezultand o cantitatea totala de arhiva de 20.500 ml.
Spatiul de depozitare ce urmeaza a fi identificat pentru depozitarea arhivei OCPI Bucuresti de aproximativ 20.500 ml trebuie sa indeplineasca minim urmatoarele conditii:
1. Sa asigure păstrarea documentelor în condiţii corespunzătoare si împotriva distrugerii, degradării, sustragerii ori comercializării în alte situaţii decât cele prevăzute de lege.
2. Sa fie amenajat în acest scop, cu asigurarea condiţiilor necesare pentru păstrarea corespunzătoare a documentelor şi pentru protecţia lor faţă de acţiunea agenţilor de deteriorare: praf, lumina solară, solicitări la uzura mecanică, variaţii de temperatură şi umiditate, temperaturi excesive, surse de infecţie sau întreţinere a agenţilor biologici, pericol de foc, inundaţii sau infiltraţii de apă.
3. Elementele de rezistenţă ale construcţiei trebuie sa fie dimensionate conform standardelor în vigoare, ţinându-se seama că încărcarea cu arhivă (numai în zona rafturilor) se apropie ca valoare de sarcina dată de hârtia depozitată în vrac.
4. Depozitul va fi dotat cu rafturi, dimensionarea elementelor de păstrare a arhivei (rafturile) se va face în funcţie de dimensiunile materialului suport (hârtie), ale materialelor de protecţie (cutii), ale spaţiului din construcţie aferent, asigurându-se accesul la materialul depozitat şi posibilitatea unei evacuări rapide în caz de necesitate. Se recomandă amplasarea rafturilor perpendicular pe sursa de lumină naturală, iar iluminatul artificial va urmări culoarul dintre rafturi. Se vor lua măsuri pentru asigurarea stabilităţii sistemelor de depozitare.
5. Intre pereţi şi rafturi, ca şi între rafturi se asigură un spaţiu liber de minim 0,8 m lăţime (vezi normele legale in vigoare: Ordinul de zi al Directorului General al Arhivelor Naţionale nr. 235 din 5 iulie 1996). Rafturile vor avea o inaltime de maxim 3 m pentru a evita riscurile generate de manipularea la inaltime, si se va asigura minim o scara de arhiva pe fiecare rand.
6. In depozitul de arhivă trebuie să se asigure un microclimat caracterizat prin temperaturi cuprinse între 15 - 24° C şi umidităţi relative de 50 - 60%.
7. Pentru măsurarea şi urmărirea parametrilor de microclimat, depozitul va fi dotat cu aparate de control (termometre, higrometre,etc).
8. Ferestrele vor fi asigurate împotriva luminii solare prin perdele de doc sau alte sisteme parasolare (geamuri absorbante, obloane etc.).
9. Depozitul, trebuie sa dispuna de instalaţii de climatizare sau centrale de ventilaţie, si de aerisire naturala.
10. Amplasare imobil: spaţiul de depozitare să fie amplasat în Bucureşti sau zonele limitrofe, pe o rază de cca. 15 km, într-o locatie uşor accesibilă cu mijloace de transport (acces la linia de centură, autostrada/drum naţional/judeţean etc.);
11. Suprafaţa utilă de depozitare : minim 2500 mp si maxim 3000 mp, cu posibilitate de extindere;
12. Spatiul solicitat să se regăsească la parter, în cazul unui imobil cu mai multe nivele;
13. Starea tehnică a imobilului să fie foarte bună, atât la interior cât şi la exterior;
14. Spatiul sa detina urmatoarele utilităţi:
a. Instalaţie termică şi electrică, canalizare, apa, grupuri sanitare, acces internet;
b. Sistem de monitorizare şi supraveghere video interior şi exterior;
c. Sistem de alarmare;
d. Sistem de prevenire şi stingere a incendiului cu sprinklere, inclusiv hidranţi şi trape de desfumare în caz de incendiu;
e. Sistem de ventilaţie şi climatizare;
f. Sistem de încălzire;
g. Sistem control acces pentru intrarea în incinta spaţiului închiriat;
h. Echipamente şi sisteme de scanare, stocare, evidenţă, organizare şi transmitere la distanţă a documentelor supuse prelucrării.
15. Zonă de parcare în perimetrul în care se află depozitul (minim 10 locuri de parcare autoturisme si minim un loc parcare camioane);
16. Imobilul să fie dotat cu spaţii pentru amenajare birouri, prelucrare arhiva in suprafata de (min 200 mp). Birourile trebuie sa fie dotate cu instalatii de clima si curent electric.
17. Imobilul să deţină autorizaţie ISU/ în curs de autorizare ISU în condiţiile prevăzute de Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor cu modificările şi completările ulterioare şi de HG nr. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu.
18. Imobilul să fie îngrădit, astfel încât să fie posibilă asigurarea pazei obiectivului