Prezentul contract este destinat tratării termice a nămolului deshidratat (18-25%SU) de la staţiile de epurare aflate în aria de operare a Operatorului Regional Apaserv Satu Mare S.A..
Soluţia tehnică adoptată pentru implementarea proiectului constă în recepţia nămolului deshidratat rezultat în urma proceselor de epurare şi tratarea termică prin uscare. În acest scop, prin proiect se va asigura o instalaţie de uscare a nămo...
Prezentul contract este destinat tratării termice a nămolului deshidratat (18-25%SU) de la staţiile de epurare aflate în aria de operare a Operatorului Regional Apaserv Satu Mare S.A..
Soluţia tehnică adoptată pentru implementarea proiectului constă în recepţia nămolului deshidratat rezultat în urma proceselor de epurare şi tratarea termică prin uscare. În acest scop, prin proiect se va asigura o instalaţie de uscare a nămolului cu bandă cu toate construcţiile, echipamentele şi instalaţiile necesare, care va deservi staţiile de epurare din aria proiectului. Staţia de tratare termică va asigura uscarea nămolului la min. 90% SU.
Instalaţia de uscare va procesa o cantitate maximă de 18813 t/an nămol deshidratat (18-25%SU), obţinându-se un nămol uscat cu un conţinut de min. 90% substanţă uscată (SU), rata de evaporare a apei fiind 1.8 t/h.
Obiectul Contractului este proiectarea, întocmirea documentaţiilor necesare pentru obţinerea avizelor şi autorizaţiilor, construirea, punerea în funcţiune, testarea şi operarea până la emiterea Procesului Verbal de Recepţie la Terminarea Lucrărilor, iar apoi remedierea defectelor pentru toate construcţiile, instalaţiile şi echipamentele aferente tratării nămolului şi aerului astfel încât procesele de tratare să corespundă cerinţelor privind calitatea nămolului şi aerului, aşa cum sunt stipulate în Specificaţiile Tehnice – Cerinţele Benefiarului - Secţiunea 5 – Proces Tehnologic şi Echipamente aferente, în Specificaţiile Tehnice – Cerinţele Benefiarului - Secţiunea 6 – Testare şi Garanţii Funcţionale sau în orice altă secţiune, precum şi în legislaţia românească. Aceste lucrări includ, dar nu se limitează la realizarea tuturor sistemelor de conducte de apa potabilă, apa tehnologică, canalizare, nămol, aer, agent termic, gaz metan, biogaz, reactivi etc., necesare pentru interconectarea tuturor obiectivelor, în vederea unei funcţionări corespunzătoare a proceselor de tratare.
Durata contractului de 57 de luni, prevazuta la sectiunea II.2.7, cuprinde:
- Durata de proiectare si executie a lucrarilor din cadrul contractului, care este 21 luni (cerinta minima). Durata componentei de proiectare este de 6 luni.
- Perioada de garantie a lucrarilor, care este 36 luni.
In conformitate cu prevederile art.172, alin.(1) din Legea nr.99/2016, orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificări sau informaţii suplimentare în legătură cu documentaţia de atribuire, cu respectarea termenului-limită stabilit de entitatea contractantă.
Numarul de zile până la care operatorii economici pot solicita clarificari privind documentatia de atribuire inainte de data limita de depunere a ofertelor: 34 zile.
In conformitate cu prevederile art.29, alin.(3) din HG nr.394/2016, entitatea contractanta va raspunde doar la solicitarile de clarificari adresate de operatorii economici pana la termenul-limita stabilit.
Entitatea contractanta stabileste un singur termen limita in care va raspunde tuturor solicitarilor de clarificari/informatii suplimentare. Termenul limita este cu 22 zile inainte de data limita de depunere a ofertelor stabilita in anuntul de participare.