Prezenta investiţie tratează construirea unui centru de colectare prin aport voluntar în Comuna Hârseşti, judeţul Argeş.
Obiectivul acestei componente reprezintă accelerarea procesului de extindere şi modernizare a sistemelor de gestionare a deşeurilor în România, cu accent pe colectarea separată, măsuri de prevenţie, reducere, reutilizare şi valorificare în vederea conformării cu directivele şi tranziţiei la economie circu...
Prezenta investiţie tratează construirea unui centru de colectare prin aport voluntar în Comuna Hârseşti, judeţul Argeş.
Obiectivul acestei componente reprezintă accelerarea procesului de extindere şi modernizare a sistemelor de gestionare a deşeurilor în România, cu accent pe colectarea separată, măsuri de prevenţie, reducere, reutilizare şi valorificare în vederea conformării cu directivele şi tranziţiei la economie circulară.
Indicatori urbanistici:
Comuna Hârseşti este situată în partea de sud a judeţului Argeş, iar satul Hârseşti, care este centrul de reşedinţă al comunei se află la o distanţă de 40 de km de Municipiul Piteşti şi la 20 km de Costeşti.
Terenul studiat pentru amplasarea centrului de colectare este situat ân extravilanul comunei Hârseşti, pentru care comuna Hârseşti are drept de proprietate, şi aparţine domeniului public.
Infrastructura:
Pentru construcţia proiectată s-au prevăzut fundaţii izolate sub stâlpi realizate dintr-un bloc de fundaţie armat F1 320x320 cm; înălţimea de 60 cm şi cuzinet din beton armat 200x200 cm cu o înălţime de 90 cm. În ultimii 25 cm se va realiza încastrarea stâlpilor. Adâncimea de fundare pentru construcţia proiectată va fi de -1.60 m de la cota 0.00 m.
Suprastructura:
Suprastructura intregului ansamblu este alcatuită din stâlpi si grinzi in consolă. Pe direcţie longitudinală s-au prevăzut grinzi de montaj si rigidizarealcatuite din profile IPE160. Pentru rigidizarea structurii la nivelul invelitorii s-au prevazut contravantuiri alcatuite din bare Ø25.
Suprastructura constructiei esre realizata dintr-un sistem spatial de cadre metalice laminate la cal dispuse după o singura directie principală. Dimensiunile si modul de realizare a elementelor cadrelor, stalpi si grinzi, contravantuiri si acoperis.
Este alcătuită din stâlpi şi grinzi în consolă. Stâlpii au secţiunea transversală sub formă de cruce, fiind alcătuiţi din câte 2 profile IPE450 sudate între ele. Grinzile în consolă sunt alcătuite din profile IPE 360. Suprastructura este realizată dintr-un sistem parţial de cadre metalice laminate la cald dispuse după o singură direcţie principală.
Lucrările propuse a se realiza sunt:
- platforma carosabilă pentru amplasarea containerelor de tip ab-roll pentru deşeuri şi circulaţia autoturismelor cetăţenilor care aduc deşeuri, respectiv a camioanelor care aduc/ridică conntainerele;
- platforma betonată pentru amplasarea containerelor de tip baracă;
- canalizare pentru colectarea apelor pluviale;
- zona verde cu gazon şi plantaţie perimetrală de protecţie;
- copertina pe structura metalică uşară;
- împrejmuire a amplasamentului cu gard din panouri bordurate prinse pe stâlpi rectangulari din oţel, cu poartă de acces culisantă;
- în zona de acces principal se va monta un cântar carosabil pentru camioane.
Proiectul trebuie sa respecte principiul DNSH (Do no significant harm), astfel cum este prevazut la articolul 17 din Regulamentul (UE) 2020/852 privind instituirea unui cadru care sa faciliteze investitiile durabile, inclusiv cele din 2020.
Numar zile pana la care se pot solicita clarificari inainte de data limita de depunere a ofertelor: 12.
Autoritatea contractanta va raspunde in mod clar si complet tuturor solicitarilor de clarificare/ informatii suplimentare, adresate de catre operatorii economici, cu 6 zile inainte de data limita de depunere a ofertelor.