Obiectiv general il reprezinta accelerarea procesului de extindere şi modernizare a sistemelor de gestionare a deşeurilor în România cu accent pe colectarea separată, măsuri de prevenţie, reducere, reutilizare şi valorificare în vederea conformării cu directivele aplicabile şi tranziţiei la economia circulară.
Obiectiv specific al proiectului este dezvoltarea unui management al deşeurilor eficient, prin suplimentarea capaci...
Obiectiv general il reprezinta accelerarea procesului de extindere şi modernizare a sistemelor de gestionare a deşeurilor în România cu accent pe colectarea separată, măsuri de prevenţie, reducere, reutilizare şi valorificare în vederea conformării cu directivele aplicabile şi tranziţiei la economia circulară.
Obiectiv specific al proiectului este dezvoltarea unui management al deşeurilor eficient, prin suplimentarea capacităţilor de colectare separată, pregătire pentru reutilizare şi valorificare a deşeurilor în vederea continuării procesului de conformare cu prevederile directivelor specifice şi a tranziţiei la economia circulară. La momentul actual Comuna Matasari nu dispune de un sistem de colectare a deseurilor prin aport voluntar.
Prin intermediul acestei investiţii sunt vizate activităţi/acţiuni specifice înfiinţării şi dotării centrelor de colectare prin aportvoluntar (CAV). Activităţile propuse prin proiect vor cuprinde investiţiile necesare înfiinţării de centre de colectare prin aport voluntar ce vor asigura colectarea separată a deşeurilor care nu pot fi colectate în sistem "door-to-door", respectiv deşeuri reciclabile şi biodeşeuri care nu pot fi colectate în pubelele individuale, precum şi fluxurile speciale de deşeuri - deşeuri voluminoase, deşeuri textile, deşeuri din lemn, mobilier, deşeuri din anvelope, deşeuri de echipamente electrice şi electronice, baterii uzate, deşeuri periculoase, deşeuri de cadavre animale, deşeuri de gradină, deşeuri din construcţii şi demolări. Se va asigura colectarea separată a deşeurilor care nu pot fi colectate în sistem "door-to-door", respectiv deşeuri reciclabile şi biodeşeuri care nu pot fi colectate în pubelele individuale, precum şi fluxurile speciale de deşeuri - deşeuri voluminoase, deşeuri textile, deşeuri din lemn, mobilier, deşeuri din anvelope, deşeuri de echipamente electrice şi electronice, baterii uzate, deşeuri periculoase, deşeuri de cadavre animale, deşeuri de gradină, deşeuri din construcţii şi demolări.
La baza elaborarii documentatiei a stat documentatia tehnica “PROIECT TIP - CONSTRUIRE CENTRU DE COLECTARE DEŞEURI PRIN APORT VOLUNTAR" nr. 4026/2020 realizat de S.C. MULTINVEST PROIECTARE S.R.L si avizat de Ministerul Mediului Apelor siPadurilor.
Proiectul tip cuprinde:
• Platformă carosabilă pentru amplasarea containerelor de tip ab-roll pentru deşeuri şi circulaţia autoturisemlor cetăţenilor care aduc deşeuri, respectiv a camioanelor (cap tractor) care aduc/ridică containerele .
• Platformă betonată pentru amplasarea containerelor de tip baracă;
• Canalizare pentru colectarea apelor pluviale;
• Zonă verde cu gazon şi plantaţie perimetrală de protecţie;
• Copertină pe structură metalică uşoară (conform proiect de rezistenţă) pentru protecţia
containerelor deschise;
• Împrejmuire a amplasamentului cu gard din panouri bordurate prinse pe stâlpi
rectangulari din oţel, cu poartă de acces culisantă – acţionare manuală;
• În zona de acces principal se va monta un cântar carosabil pentru camioane (cap-tractor);
Platforma va fi prevăzută cu următoarele dotări:
• Container de tip baracă pentru administraţie – supraveghere, prevăzut cu un mic depozit de scule şi două grupuri sanitare, unul pentru angajatul platformei, altul pentru cetăţenii care aduc deşeuri;
• Container de tip baracă, frigorific.
• Un container de tip baracă pentru colectarea de deşeuri periculoase (vopsele, bidoane de vopsele sau diluanţi, medicamente expirate, baterii)
• Trei containere prevăzute cu presă pentru colecarea deSeurilor de hârtie/carton, plastic, respectiv textile;
• Trei containere închise şi acoperite de tip walk-in, pentru colecatrea deşeurilor electrice/elctronice, a celor de uz casnic (electrice mari – frigidere, televizoare, etc.) şi a celor de mobilier din lemn;
• Două containere de tip SKIP deschise, pentru deleuri de sticlă – geam, respetciv sicle/borcane/recipiente;
• Trei containere deschise, înalte, de tip ab-roll pentru anvelope, deşeuri metalice, deşeuri de curte/grădină (crengi, frunze, etc);
• Trei containere deschise, joase, de tip ab-roll pentru deşeuri din construcţii, moloz;
• Separator de hidrocarburi pentru toată platforma carosabilă;
• Două scări mobile metalice (oţel zincat) pentru descărcarea deşeurilor în containerele deschise înalte.
• Stâlpi de iluminat şi camere supraveghere.
Containerele nu fac obiectul achizitiei fiind achizitionate de M.M.A.P