Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici este în etapa de planificare/pregătire a procesului de achiziţie publică pentru atribuirea contractului/contractelor de servicii de consultanţă pentru dezvoltarea şi implementarea platformei interactive şi colaborative pentru managementul standardizat al resurselor umane în administraţia publică centrală (SIMRU) care se va derula în implementarea jalonului 177 din PNRR.
Procesul...
Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici este în etapa de planificare/pregătire a procesului de achiziţie publică pentru atribuirea contractului/contractelor de servicii de consultanţă pentru dezvoltarea şi implementarea platformei interactive şi colaborative pentru managementul standardizat al resurselor umane în administraţia publică centrală (SIMRU) care se va derula în implementarea jalonului 177 din PNRR.
Procesul de consultare a pieţei se organizează pentru a obţine o înţelegere suplimentară în ceea ce priveşte piaţa relevantă a obiectului contractului, numărul şi capacitatea operatorilor economici eligibili, folosirea cunoştinţelor şi a experienţei operatorilor economici care acţionează pe piaţa relevantă pentru a îmbunătăţi Documentaţia de atribuire, precum şi pentru colectarea informaţiilor necesare elaborării strategiei de contractare prin valorificarea sugestiilor, opiniilor şi recomandărilor relevante primite. Cu această ocazie se realizează şi informarea operatorilor economici cu privire la această achiziţie a Autorităţii Contractante.
Ca urmare a consultării pieţei, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici urmăreşte să utilizeze informaţiile obţinute la elaborarea unei documentaţii de atribuire în mod corect şi complet şi în fundamentarea deciziilor privind elementele principale ale unui exerciţiu competitiv, cum ar fi (dar fără a se limita la): valoarea estimată, condiţiile de calificare, clauzele contractuale privind reviziuirea contractului etc, cu respectarea prevederilor legislaţiei în domeniul achiziţiilor publice, în special pentru a nu denatura concurenţa în cadrul viitoarei proceduri de atribuire şi pentru a nu încălca principiile nediscriminării şi transparenţei.
Astfel, Autoritatea Contractantă urmăreşte adaptarea şi finalizarea specificaţiilor tehnice, colectarea de informaţii privind necesarul de experţi şi calificările necesare, fundamentarea bugetului achiziţiei în funcţie de tipurile de servicii necesare şi de preţurile existente pe piaţă pentru acestea, soluţii contractuale pentru satisfacerea nevoii Autorităţii Contractante.
În conformitate cu art. 19 alin. (1) din H.G. nr. 395/2016 şi art. 139 alin. (2) din Legea nr. 98/2016, orice persoană/organizaţie interesată poate transmite Autorităţii Contractante opinii, sugestii sau recomandări cu privire la aspectele supuse consultării.
Autoritatea Contractantă se aşteaptă să participe în cadrul consultării pieţei persoanele/organizaţiile din piaţa de profil relevantă în raport cu obiectul contractului.
Informaţiile oferite de către persoanele/organizaţiile respondente/participante la întâlnirile de consultare nu le vor aduce avantaje sau dezavantaje acestora în perspectiva derulării procedurii de atribuire asociate acestei consultări a pieţei. Răspunsurile sau participarea operatorilor economici la această consultare a pieţei nu vor constitui în nici un caz un motiv de excludere în cadrul viitoarei proceduri de atribuire.
Această consultare a pieţei nu are ca scop selectarea unui anumit ofertant pentru viitoarea procedură de atribuire. Această consultare a pieţei precede procedura de atribuire din care face parte şi nu se substituie procesului de selecţie. Respondenţii/participanţii nu vor depune cereri de participare sau oferte ca răspuns la această consultare a pieţei.
Participarea la această consultare a pieţei este pur voluntară. Autoritatea Contractantă nu va acorda compensaţii financiare pentru participanţii la consultarea pieţei şi nici nu va rambursa cheltuielile efectuate cu ocazia participării în cadrul aceasteia.
Informaţiile primite de către Autoritatea Contractantă în cursul consultărilor pieţei vor fi utilizate în planificarea şi desfăşurarea viitoarei proceduri de achiziţii, cu respectarea prevederilor legislaţiei în domeniul achiziţiilor publice, în special pentru a nu denatura concurenţa în cadrul viitoarei proceduri de atribuire şi pentru a nu încălca principiile nediscriminării şi transparenţei. Pe parcursul procesului de consultare, Autoritatea Contractantă va lua toate măsurile necesare pentru a păstra confidenţialitatea informaţiilor declarate de către participanţii la consultare ca fiind confidenţiale, clasificate sau protejate de un drept de proprietate intelectuală.
Nicio informaţie în legătură cu acest proces de consultare sau orice comunicare realizată între Autoritatea Contractantă şi orice persoană/organizaţie în legătură cu această consultare a pieţei nu poate fi invocată ca făcând parte dintr-un contract, acord sau orice altă formă similară.
Perioada în care se desfăşoară procesul de consultare: 09 – 24.05.2023.
Pe parcursul procesului de consultarea pieţei vor avea loc întâlniri individuale şi o întâlnire comună.
Întâlnirile individuale vor fi programate după principiul primul venit, primul servit, şi vor avea loc în perioada 17-18.05.2023.
17.05.2023
9:00-9:45
10:00 - 10:45
11:00 -11:45
12:00 – 12:45
13:00-13:45
14:00-14:45
18.05.2023
9:00-9:45
10:00 - 10:45
11:00 -11:45
12:00 – 12:45
13:00-13:45
14:00-14:45
Data limită a consultării este: 24.05.2023
Întâlnirile se vor realiza online, în format web, iar participanţii interesaţi vor primi pe mail datele de logare cu indicarea zilei şi a intervalului orar de desfăşurare a întâlnirii.
Data şi intervalul orar pentru întâlnirea cu fiecare dintre operatorii interesaţi se vor stabili, de comun acord, conform solicitărilor primite.
Solicitările de participare din partea operatorilor economici interesaţi se vor transmite la adresele de email: viorica.miraute@anfp.gov.ro, telefon de contact: 0374.112.701/ daniel.mihailescu@anfp.gov.ro, telefon de contact: 0374.112.800 până la data de: 16.05.2023 ora 16:00.
Întâlnirea comună online cu toţi operatorii interesaţi este programată în data de 19.05.2023, ora 10:00.
Transmiterea opiniilor, propunerilor, sugestiilor, recomandărilor ca urmare a analizării documentelor puse la dispoziţie, a participării la consultărilor individuale/comune, se face în scris, pe adresele de email specificate mai sus, până la data limită de transmitere a propunerilor, respectiv 23.05.2023.
Informaţiile cu privire la rezultatul consultării vor fi publicate în SEAP la secţiunea Anunţuri – Consultarea pieţei.
Pentru derularea acestui proces, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a pregătit o propunere de Caiet de sarcini dezvoltat pe baza datelor şi informaţiilor deţinute la acest moment de autoritatea contractantă, pe care o supune analizei factorilor interesaţi.