Prin proiect se propune constructia unui Centru de zi cu regim de inaltime P avand a suprafata construita de 216,95 m2. Cladirea este structurata pe un nivel suprateran cu un acoperi; de tip sarpanta. La nivelul parterului cladirea este structurata astfel incat sa raspunda exigentelor functiunii si cuprinde: o sala multifunctionala, un cabinet de consilere, o sala de mese cu chicineta, un birou si grupuri sanitare pentru ut...
Prin proiect se propune constructia unui Centru de zi cu regim de inaltime P avand a suprafata construita de 216,95 m2. Cladirea este structurata pe un nivel suprateran cu un acoperi; de tip sarpanta. La nivelul parterului cladirea este structurata astfel incat sa raspunda exigentelor functiunii si cuprinde: o sala multifunctionala, un cabinet de consilere, o sala de mese cu chicineta, un birou si grupuri sanitare pentru utilizatorii cladirii.
Proiectarea cladirii a avut in vedere respectarea NP-051/2012, Normativ privind adaptarea cladirllor civile spatiului urban la nevoile individuale ale persoanelor cu handicap.
Constructia isi propune sa dea a identitate vizuala aparte zonei, cu respect si grija fata de proprietatile invecinate si mediul inconjurator.
Infrastructura este de tipul fundatii continue sub ziduri cu talpa si elevatie din beton armat, cu sectiunea talpii de 80x40 cm si sectiunea elevatiei de 185x35 cm. Toate fundatiile sunt conectate prin bare de armatura, asadar se recormanda o atentie sporita la etapizarea turnarii betonului si la prezenta obligatorie a mustatilor de conectare dintre elemente, intre diferite faze de turnare a betonului.
Suprastructura va avea un sistem structural alcatuit din zidarie din blocuri ceramice confinata cu stalpisori si centuri din beton armat. Planseul peste parter are grosimea de 15 cm, este din beton armat monolit si este incastrat in grinzi si centuri perimetrale. Peretii perimetrali se vor executa din zidarie de caramida cu goluri verticale. Dimensiunile stalpisorilor vor fi de 25x25cm, respectiv 25x50cm, iar grinzile vor avea sectiunea de 25x40cm. Acoperisul este de tip sarpanta din lemn, partial pe scaune, partial pe ferme zabrelite din dulapi de lemn, cu invelitoare din table ondulata. Sarpanta (popi, pane, capriori) va fi executata din lemn ecarisat de rasinoase cu umiditatea maxima la montaj de 14%, prevazuta cu imbinari dulgheresti. Toate elementele sarpantei se vor realiza din lemn de rasinoase ecarisat ignifugat.
TRASAREA LUCRARILOR
Bilant teritorial - CENTRU DE ZI
Functiunea Centru de zi
Suprafata terenului 1.356,00 m2
Regimul de inaltime Parter
Suprafata construita la sol 216,95 m2
Suprafata construita desfasurata 216,95 m2
Suprafata utila 171,70 m2
Circulatii pietonale, auto, parcaje 409,35 m2
Suprafata tartan 44,70 m2
Spatii verzi 685,00 m2
POT: (Ac / Ateren x 100) 15,99 %
CUT: (Acd / Ateren) 0,15
Conform precizarilor din regulamente, constructiile propuse se incadreaza astfel: CATEGORIA "C" de importanta normala (Conform H.G. nr. 766/1997)
CLASA "II" DE IMPORTANTA (Conform Normativului P100-1/ 2013)
GRADUL "II" DE REZISTENTA LA FOC (Conform Normativului P118/ 1999)
Lucrarile se vor desfasura in incinta terenuiui pe care este amplasat obiectivul.
Retragerile fata de aliniamentul stradal si fata de limitele proprietatiIor invecinate vor fi conforme cu cerintele Certificatului de Urbanism, urmarind recomandarile tuturor avizatorilor
Trasarea se va realiza de catre ing. topometrist avizat OCPI respectand Iimitele proprietatilor invecinate in prezenta constructorului si a proiectantului de specialitate. Cota ±0,00 s-a stabilit in conformitate cu ridicarea topografica, verificata si avizata OCPI, conform ridicarii topografice puse la dispozitie de beneficiar. Lucrarile vor debuta dupe incheierea procesului verbal de predare - primire amplasament.
ASIGURAREA UTILITATILOR OBIECTIVULUI
Alimentarea cu energie electrica se va realiza prin racord la reteaua existenta la limita amplasamentului. Alimentarea cu apa se va realiza prin racord la reteaua existenta in vecinatatea amplasamentului.
Asigurarea agentului termic se va realiza cu ajutorul unei centrale cu combustibil solid