In prezenta documentaţie este tratat un obiectiv cu trei amplasamente, considerate ca un tot unitar, pentru care se doreşte montajul de panouri fotovoltaice pentru susţinerea autoconsumului la:
A. Staţia de tratare apă (STAP) din localitatea Doba
B. Staţia de Epurare (SEAU) Satu Mare
C. Uzina de apă Mărtineşti, judeţul Satu Mare
Apaserv Satu Mare si-a stabilit ca obiectiv realizarea de centrale electrice fotovoltaic...
In prezenta documentaţie este tratat un obiectiv cu trei amplasamente, considerate ca un tot unitar, pentru care se doreşte montajul de panouri fotovoltaice pentru susţinerea autoconsumului la:
A. Staţia de tratare apă (STAP) din localitatea Doba
B. Staţia de Epurare (SEAU) Satu Mare
C. Uzina de apă Mărtineşti, judeţul Satu Mare
Apaserv Satu Mare si-a stabilit ca obiectiv realizarea de centrale electrice fotovoltaice, cu ajutorul cărora sa se asigure parţial necesarul de consum electroenergetic al echipamentelor si sistemelor din cadrul staţiilor mai sus menţionate.
Scopul atribuirii contractului: Realizarea de centrale electrice fotovoltaice, cu ajutorul cărora sa se producă energie electrica din sursa regenerabila solara si sa se asigure parţial necesarul de consum electroenergetic al echipamentelor si sistemelor de la STAP Doba, SEAU Satu Mare şi Uzina de Apă Mărtineşti.
Obiectivul urmarit prin implementarea contractului: Producerea de energie electrică din sursa regenerabila solara si asigurarea parţială a necesarului de consum electroenergetic al echipamentelor si sistemelor de la STAP Doba, SEAU Satu Mare şi Uzina de Apă Mărtineşti.
Atingerea obiectivului stabilit implică realizarea în cadrul contractului a unor:
prestaţii de servicii – proiectare, instalare, punere în funcţiune, instruire personla, conform cerinţelor din caietul de sarcini;
livrare de bunuri – echipamente, conform cerinţelor din caietul de sarcini;
realizarea de lucrări pentru amplasarea echipamentelor, conform cerinţelor din caietul de sarcini.
Centralele Electrice fotovoltaice (CEF) se vor amplasa pe acoperişul Clădirilor existente şi parţial pe sol, după cum urmează:
- La Uzina de Apa de la Mărtineşti: pe clădirile C3, C4, C13 din CF 102596, in suprafeţe de 2521 mp, 1075 mp, 607 mp - 400 kW fotovoltaic;
- La STAP Doba: pe clădirea C1 şi pe sol, din CF 100704, in suprafeţe de 501 mp (C1) si 114 mp (sol) - 190 kW fotovoltaic;
- La SEAU Satu Mare: pe clădirea din zona de nord est a parcelei cu CF nr 11227 C1, in suprafaţa de 3450 mp – 400 kW.
In total, pe cele 3 amplasamente, se doreşte montarea a 990 kW fotovoltaic.
Acest sistem, montat spre sud, la o inclinaţie medie de 15 gr, va produce estimativ cca 1.114 MWh/an, ceea ce va acoperi cca 11% din necesarul de energie anual al celor 3 amplasamente.
Cerintele tehnice impuse prin Caietul de Sarcini reprezinta cerinte obligatorii.
In conformitate cu prevederile art.172, alin.(1) din Legea nr.99/2016, orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificări sau informaţii suplimentare în legătură cu documentaţia de atribuire, cu respectarea termenului-limită stabilit de entitatea contractantă.
Numarul de zile până la care operatorii economici pot solicita clarificari privind documentatia de atribuire inainte de data limita de depunere a ofertelor: 24 zile.
In conformitate cu prevederile art.29, alin.(3) din HG nr.394/2016, entitatea contractanta va raspunde doar la solicitarile de clarificari adresate de operatorii economici pana la termenul-limita stabilit, si anume 24 zile inainte de data limita de depunere a ofertelor.
Entitatea contractanta stabileste un singur termen limita in care va raspunde tuturor solicitarilor de clarificari/informatii suplimentare. Entitatea contractantă va răspunde la solicitările de clarificări cu cel puţin 12 zile inainte de termenul stabilit pentru depunerea ofertelor indicat in Anuntul de participare.