Cartofi cal. I Cartofii trebuie sa provina din soiuri rezistente la pastrare, cultivate pe suprafete la care s-a aplicat o tehnologie corespunzatoare privind administrarea unui regim moderat de fertilitate si irigare, precum si masuri de prevenire si tratament eficace de combatere a bolilor si daunatorilor.
Cartofi intregi, sanatosi, cu pielita suberificata, curati, turgescenti, fara umiditate exterioara anormala, neinverzi...
Cartofi cal. I Cartofii trebuie sa provina din soiuri rezistente la pastrare, cultivate pe suprafete la care s-a aplicat o tehnologie corespunzatoare privind administrarea unui regim moderat de fertilitate si irigare, precum si masuri de prevenire si tratament eficace de combatere a bolilor si daunatorilor.
Cartofi intregi, sanatosi, cu pielita suberificata, curati, turgescenti, fara umiditate exterioara anormala, neinverziti tipic soiului nedegerati, fara lovituri mecanice, neincoltiti, fara defecte provocate de boli sau daunatori, fara gust si/sau miros strain. Cartofii trebuie sa fie ambalati astfel incat produsul sa fie bine protejat si sa se asigure o aerisire adecvata. Cartofii se vor livra in saci de tip Rachel, care sa permita aerisirea corespunzatoare a produsului.
Etichetarea produselor va fi conform Hotărârii Guvernului nr.106/2002, actualizata in 2018, ce reglementează modul de etichetare a alimentelor livrate consumatorilor:
A.Elemente de identificare a produsului: denumirea produsului sau a mărcii de fabrică; denumire importatorului; calitatea produsului; numarul standardului de fabricaţie sau a normei tehnice; data fabricaţiei sau termenul de valabilitate; cantitatea ambalată.
B.Elemente de informare a consumatorilor: compoziţia chimcă a produsului; condiţii de păstrare; indicaţii de utilizare; condiţii de intreţinere.
Livrările se vor face în baza contractelor/comenzilor eşalonat, între orele 7,00-10,00.