CARTOFI CALITATE SUPERIOARA ;Cartofii trebuie sa provina din soiuri rezistente la pastrare, cultivate pe suprafete la care s-a aplicat o tehnologie corespunzatoare privind administrarea unui regim moderat de fertilitate si irigare, precum si masuri de prevenire si tratament eficace de combatere a bolilor si daunatorilor. Cartofi intregi, sanatosi, cu pielita suberificata, curati, turgescenti, fara umiditate exterioara anorm...
CARTOFI CALITATE SUPERIOARA ;Cartofii trebuie sa provina din soiuri rezistente la pastrare, cultivate pe suprafete la care s-a aplicat o tehnologie corespunzatoare privind administrarea unui regim moderat de fertilitate si irigare, precum si masuri de prevenire si tratament eficace de combatere a bolilor si daunatorilor. Cartofi intregi, sanatosi, cu pielita suberificata, curati, turgescenti, fara umiditate exterioara anormala, neinverziti tipic soiului nedegerati, fara lovituri mecanice, neincoltiti, fara defecte provocate de boli sau daunatori, fara gust si/sau miros strain. Cartofii trebuie sa fie ambalati astfel incat produsul sa fie bine protejat si sa se asigure o aerisire adecvata. Cartofii se vor livra in saci de tip Rachel, care sa permita aerisirea corespunzatoare a produsului.
Conform H.G. nr 106/2002 privind etichetarea alimentelor cu modificări şi completări, toate produsele vor fi ambalate şi etichetate cu indicaţii privind: Denumirea produsului-sortiment; Modul de păstrare; Compoziţie; Data de fabricaţie; Termen de valabili; Denumirea produsului-sortiment; Modul de păstrare; Compoziţie; Data de fabricaţie; Termen de valabilitate; Denumirea, marca şi adresa societăţii producătoare; În cazul produselor din import să fie înscrise numele şi sediul importatorului sau al distribuitorului înregistrat în România; Menţiune care să permită identificarea lotului; Cantitatea netă ptr.produsul preambalat; Data durabilităţii minimale.