4. Cârnaţ Trandafir,
Proprietăţi organoleptice
Forma : bucăţi cilindrice 3-4cm obţinute prin umplerea membranelor subţiri prin răsucire în perechi de lungime 15-28 cm .
Ingrediente : carne de vită 1/4 şi carne porc semigrasă 3/4. Nu se acceptă în reţetă carne dezosată mecanic, organe, amidon. Produsul să fie fiert şi dublu afumat în membrană naturală comestibilă .
Aspect exterior : Culoare brun către roşcat, spe...
4. Cârnaţ Trandafir,
Proprietăţi organoleptice
Forma : bucăţi cilindrice 3-4cm obţinute prin umplerea membranelor subţiri prin răsucire în perechi de lungime 15-28 cm .
Ingrediente : carne de vită 1/4 şi carne porc semigrasă 3/4. Nu se acceptă în reţetă carne dezosată mecanic, organe, amidon. Produsul să fie fiert şi dublu afumat în membrană naturală comestibilă .
Aspect exterior : Culoare brun către roşcat, specific produselor supuse tratamentului de afumare rece.
Aspect în secţiune: Masa mozaicată de culoare specifică componentelor utilizate, fără goluri de apă, fără corpuri străine, la tăiere să se pastreze integritatea feliei.
Gust si miros : Specific condimentelor şi componentelor folosite, fără gust şi miros străin, alterat.
Consistenta : Moale spre semitare.
Produsul trebuie identificat printr-o etichetare care să ateste DLUO (datele limită de utilizare optimă), temperatura de stocare, numele produsului, ingredientele în limba română, starea termică a cărnii, ţara de provenienţă, lotul produsului, termenul de valabilitate, conditii de păstrare, valorile nutriţionale, gramajul, numele şi datele de identificare a producatorului, data fabricaţiei (ziua , luna, anul); semnul organului de control tehnic al calităţii.
Ambalat corespunzator; produsul în termen de valabilitate, la livrare să fie de minim 80% din termenul de valabilitatea.
Livrarea să fie însoţită de declaraţie de conformitate a producatorului.
Livrările se vor face o dată pe săptămână, în funcţie de necesar pe baza comenzilor ferme şi vor fi însotite de autorizaţie de tramsport pentru produse alimentare..
5. Şuncă presată de pui,
Proprietăţi organoleptice
Produsul va avea un aspect plăcut, produs din piept de pui, minim 60% piept de pui, produsul să fie fiert şi ambalat în membrană artificială necomestibilă de masa 2-3 kg. Membrana exterioară curată, fără deteriorări. Pe secţiune produsul se prezintă sub formă de amestec de pastă fin macinată, să conţină bucati de piept de pui, gust plăcut, compozitie omogena, fără oase, cartilaje, fără amidon, goluri de aer sau aglomerări de apa, gel sau grasime sub membrană. La tăiere produsul şă se feliaze uşor şi să îşi păstreze întreagă felia.
D.p.d.v microbiologic produsul să fie conform normelor sanitare şi sanitar veterinare în vigoare.
Produsul trebuie identificat printr-o etichetare care să ateste DLUO (datele limită de utilizare optimă), temperatura de stocare, numele produsului, ingredientele în limba română, starea termică a cărnii, ţara de provenienţă, lotul produsului, termenul de valabilitate, conditii de păstrare, valorile nutriţionale, gramajul, numele şi datele de identificare a producatorului, data fabricaţiei (ziua , luna, anul); semnul organului de control tehnic al calităţii.
Furnizorul va asigura livrarea produsului cu respectarea legislaţiei aplicabile acestuia aşa cum este ea prezentată de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului.
Transportul se va face cu vehicule frigorifice curate, uscate, dezinfectate.
Să aibă etichetă conform prevederilor legale.
Livrarea să fie însoţită de declaraţie de conformitate a producatorului.
Livrările se vor face odata pe saptamana, în funcţie de necesar pe baza comenzilor ferme şi vor fi însoţite de autorizaţie de tramsport pentru produse alimentare.
Ambalată corespunzator; produsul în termen de valabilitate, la livrare să fie de minim 80% din termenul de valabilitatea.
6. Şuncă Praga,
Proprietati organoleptice
Preparat din carne, fiert şi în membrană artificială necomestibilă de masa 2-3 kg
Ingrediente :
Carne din pulpă de porc 80% , sare, proteină animală, condimente.
Produs din calup de carne corespunzătoare preselor folosite, cu suprafaţă curată, cu straturi de slănină maxim de 2 cm, pe secţiune masă compactă de carne de culoare roz şi grăsime albă.
Organoleptic:
Membrana exterioară curată, fără deteriorări.
Pe secţiune produsul se prezintă sub formă de amestec de pastă fin macinată cu bucăţi de pulpă, gust plăcut, consistenţă fragedă, semitare, compozitţie complet omogenă, fară oase, cartilaje, goluri de aer sau aglomerari de apa, gel sau grasime sub membrana. La tăiere produsul se feliază uşor şi îţi păstrează întreagă felia.
Miros şi gust plăcut de carne fiartă, cu aromă specifică şi puţin de afumat, fără gust si miros strain.
D.p.d.v microbiologic produsul să fie conform normelor sanitare şi sanitar veterinare în vigoare.
Eticheta trebuie să conţină numele produsului, ingredientele în limba română, valorile nutriţionale, gramajul, numele şi datele de identificare a producatorului, data fabricaţiei (ziua , luna, anul) ; semnul organului de control tehnic al calitatii,de conformitate, să ateste DLUO (datele limita de utilizare optima),temperatura de stocare Să aibă etichetă conform prevederilor legale.
Furnizorul va asigura livrarea produsului cu respectarea legislaţiei aplicabile acestuia aşa cum este ea prezentată de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului.
Livrarea să fie însoţită de declaraţie de conformitate a producatorului .
Ambalată corespunzator; produsul în termen de valabilitate, la livrare să fie de minim 80% din termenul de valabilitatea.
Livrările se vor face odata pe saptamana, in functie de necesar pe baza comenzilor ferme si vor fi insotite de autorizatie de tramsport pentru produse alimentare..
3. Ficat de pui congelat,
Proprietăţi organoleptice
Stare termică: congelat;
Aspect – bine curaţate de cheaguri sau sânge, nemurdarite de conţinut intestinal sau biliar, fără alte impurităţi, întregi din punct de vedere anatomic, să aibe consistenţă normală, nemodificată, cu miros characteristic, suprafaţa cât şi în secţiune, fără părţi necomestibile. Urmele ce se formează la atingerea cu degetul revin repede.
Culoare – la suprafaţă peliculă roşie de nuanţă caracteristică.
Miros si gust – caracteristic, nu se admit mirosuri străine Nu trebuie să prezinte pete negre, semne de infestare cu paraziţi. Consistenţă – fermă şi elastică, parte necomestibilă 0;
Valori nutritionale - protide 19,lipide 6%; kcal 110%;
Ambalat în pungi de polietilenă cu clemă metalică, max. 1 kg s-au 500gr. Nu trebuie să conţină gheaţă.
Produsul se livrează vrac în casete de transport înfoliate si / sau vidate.
Produsul trebuie identificat printr-o etichetare care să ateste DLUO (datele limită de utilizare optimă), temperatura de stocare, numele produsului, ingredientele în limba română, starea termică a cărnii, ţara de provenienţă, lotul produsului, termenul de valabilitate, conditii de păstrare, valorile nutriţionale, gramajul, numele şi datele de identificare a producatorului, data fabricaţiei (ziua , luna, anul); semnul organului de control tehnic al calităţii.
Livrarea să fie însoţită de declaraţie de conformitate a producatorului.
Certificat de conformitate la fiecare livrare.
Livrările se vor face o dată pe săptămână, în funcţie de necesar pe baza comenzilor ferme şi vor fi însoţite de autorizaţie de tramsport pentru produse alimentare..
1. Pulpe inferioare pui,
Carnea va proveni de la păsări sănătoase sacrificate în abatoare şi acceptate din punct de vedere sanitar-veterinar.
Proprietăţi organoleptice :
Stare termică: congelată -temperatura în profunzime nu trebuie să fie mai ridicată de 12℃
Aspect - se examinează dacă blocul de carne este compact, se examineaza stratul de gheaţă şi se apreciază integritatea suprafeţei şi stadiul de deshidratare superficială, fără pene, fără părţi necomestibile.
Suprafaţă netedă, nelipicioasă, fără impurităţi mecanice.
Oase întregi, fără fracturi, fără traumatisme vizibile sau hematoame de culoare visinie.
Lichidul rezultat dupa decongelare trebuie să fie transparent alb gălbui.
Consistenţă fermă , elastică( nu se admite consistenţa înmuiată )
Culoare - se observă culoarea la exterior şi la locul de atingere cu cuţitul cald sau cu degetul .
Consistenta- se apreciază prin palpare şi prin sunetul obţinut la lovire cu un obiect tare.
Miros - se apreciază prin mirosire directă la suprafaţa exterioară. În caz de dubiu se efectuează proba fierberii şi proba frigerii.
Valori nutritionale: -proteine 20%,lipide 10%,Kcalorii 177%
Transportul cărnii de pasare se face în vehicule închise, izoterme, prevăzute cu instalaţie frigorifică, etichetate, ambalate în pungi închise de 1kg-1.5kg.
Produsul trebuie identificat printr-o etichetare care să ateste DLUO (datele limita de utilizare optimă), temperatura de stocare, numele produsului, ingredientele în limba română, starea termică a cărnii, ţara de provenienţă, lotul produsului, termenul de valabilitate, conditii de păstrare, valorile nutriţionale, gramajul, numele şi datele de identificare a producatorului, data fabricaţiei (ziua , luna, anul); semnul organului de control tehnic al calităţii.
Furnizorul va asigura livrarea produsului cu respectarea legislaţiei aplicabile acestuia aşa cum este ea prezentată de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului.
Greutatea între 130 grame/buc si 150 grame/buc.
Livrările se vor face odată pe săptămână, în funcţie de necesar pe baza comenzilor ferme şi vor fi însotite de autorizaţie de tramsport pentru produse alimentare..
2. Pulpă de vită fără os congelată,
Proprietati organoleptice
Stare termica: congelată sub forma unui bloc compact ;
Aspect si culoare - carne dezosată,superioară, slabă,fără cheaguri de sânge sau portiuni murdare fără oase, cartilagii şi părţi necomestibile; la suprafaţa cărnii pelicula este uscată iar în secţiune este usor umedă, culoare rosie.
Consistentă - fermă şi elastică atât la suprafaţă cât şi în secţiune, prin apăsare cu degetul trebuie să revină la forma iniţială; sucul din carne se obtine greu şi este limpede.
Miros si gust -normal, caracteristic şi plăcut, să nu apară un miros alterat, sau alt miros străin, fără părţi necomestibile.
Valori nutriţionale -protide 21%, lipide 3,5%; kcalorii 118/100 g;
Produsul se livrează vrac în casete de transport înfoliate şi / sau vidată, în pungă plastic din folie termocontractibilă,de 1kg-1,5kg etichetate .
Produsul trebuie identificat printr-o etichetare care să ateste DLUO (data limită de utilizare optimă), temperatura de stocare, numele produsului, ingredientele în limba română, starea termică a cărnii, ţara de provenientă, lotul produsului, termenul de valabilitate, condiţii de păstrare, valorile nutriţionale, gramajul, numele şi datele de identificare a producatorului, data fabricaţiei (ziua , luna, anul); semnul organului de control tehnic al calităţii.
Furnizorul va asigura livrarea produsului cu respectarea legislaţiei aplicabile acestuia aşa cum este ea prezentată de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului.
Transportul se va face cu vehicule frigorifice curate, uscate, dezinfectate, se va prezenta autorizaţia de transport pentru produse alimentare.
Certificat de conformitate la fiecare livrare.
Livrările se vor face o dată pe săptămână, în funcţie de necesar pe baza comenzilor ferme şi vor fi însoţite de autorizaţie de tramsport pentru produse alimentare..